Østjysk el-virksomhed tiltrækker unge studerende fra erhvervsakademier

Selvom el-branchen hovedsageligt består af mænd, så føler Ida Viborg Lindskrog og Camilla Søndergaard Andersen, at de har fået en plads på holdet – selvom de ikke vidste noget om el i forvejen.

Ida Viborg Lindskrog og Camilla Søndergaard Andersen får praktiske erfaringer, selvom de ikke vidste noget om el, inden de begyndte i praktik.. Foto: VS Automatic

Over 20 studerende fra erhvervsakademier rundt omkring i Jylland har været i praktik hos VS Automatic i Horsens – to af dem hedder Ida Viborg Lindskrog og Camilla Søndergaard Andersen. De læser til henholdsvis multimediedesigner og markedsføringsøkonom og er i gang med deres afsluttende semester. De to unge kvinder har deres daglige gang i marketingafdelingen hos VS Automatic i Horsens, og på trods af at de ikke havde faglig viden om el på forhånd, så har de alligevel fået en plads på holdet. Et hold som primært består af mandlige elektrikere.

”Jeg vil meget hellere sidde i en skurvogn end i en hønsegård,” fortæller Camilla Søndergaard Andersen. Hun har altid vidst, at hun gerne ville arbejde et sted med højt til loftet, frihed under ansvar og dygtige kolleger, der er helt nede på jorden.

Ida Viborg Lindskrog supplerer: ”Tingene i en håndværkervirksomhed er mere lowkey, og ingen ser skævt til én eller dømmer én ud fra ens tøjvalg for eksempel.”

Marketingafdelingen hos VS Automatic har eksisteret i 5 år, og i den tid har der været over 20 praktikanter inden for bl.a. digital markedsføring, multimediedesign og e-handel.

For CMO Tim Reihana Hjortshøj er det vigtigt at investere tid og ressourcer i praktikanterne, sådan at forløbet giver dem blod på tanden til at komme ud i erhvervslivet efterfølgende.

”Vi vil hellere gøre dem til specialister inden for bestemte områder, frem for generalister der kun har skummet overfladen på mange områder,” siger Tim Reihana Hjortshøj. ”Det sikrer, at de får en god start på erhvervslivet. Selvom de stadig er grønne, så har de praktiske værktøjer og erfaringer med i rygsækken. Det kan de bidrage med på en fremtidig arbejdsplads.”

Ifølge Danmarks Statistik rummede de danske erhvervsakademier 1.892 studerende på multimediedesigner-uddannelsen og 4.291 studerende på markedsføringsøkonom-uddannelsen pr. 1. oktober 2023. På trods af et mindre fald i antallet af studerende på de to uddannelser, er der fortsat et stort behov for virksomheder, som tilbyder praktikpladser, så de studerende kan afslutte deres uddannelse.

-emte

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

12.04.2024Installator.dk

VE-installatører ser dystert på fremtiden

12.04.2024Installator.dk

Innargi tager hul på den tredje geotermiboring i Aarhus

10.04.2024John Jensen VVS A/S

Sponseret

Fremtiden bygges nu

10.04.2024Installator.dk

Stark Group henter ny CFO i Danish Crown

10.04.2024Installator.dk

Andel tilbyder ladeboks på afbetaling

10.04.2024Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Lemvigh-Müller skærer ned på emballagen sammen med producent og installatør

09.04.2024Installator.dk

Nu har erhvervsskolerne fået karakterer

08.04.2024Installator.dk

InstallatørGruppen har kurs mod toppen

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Mercantec

Undervisere søges til ventilation og damp

Leder du efter nye udfordringer og fantastiske kolleger – og har du lyst til at blive en del af Mercantecs nye, samlede VVS-, klima- og damp-team?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

16.04.2024

ELTRONIC A/S

Project Delivery Manager til montage og idriftsættelse af Automationsprojekter

I Eltronic A/S er vi i front inden for udviklingsprojekter med komplekse automationsløsninger til vores kunder inden for fødevare-, life science og fremstillingsindustrien. Til vores team, søger vi nu en erfaren Project Delivery Manager, som vil stå i spidsen for effektivt at bringe vores automationsprojekter i mål.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

18.04.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en tekniker med interesse for automation

Er du teknisk dygtig og motiveres af en alsidig hverdag? Har du erfaring med PLC, robotteknologi eller interesse for automation? Og vil du være med til at sikre den daglige drift og optimere vores automatiske produktionslinjer. Så søger vi lige nu en engageret tekniker til METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle