Pakket, emballeret og leveret

Rene kanaler til DNU S1

24.03.2014

Sponseret

Venti AS

Der bygges nyt, renoveres og udvides som aldrig før. 6 supersygehuse og en række andre sygehusprojekter sikrer god aktivitet i byggebranchen. Regionerne har investeret stort og i alt bygges og renoveres der frem mod 2020 for i omegnen af 40 mia. kr.

Det nye universitetshospital i Aarhus (DNU) profilerer sig på at være Danmarks største og mest komplekse hospitalsbyggeri; ikke blot et hospital men et gigantisk kompleks organiseret som en by, som vil, når det står færdigt, have en størrelse og et aktivitetsniveau svarende til Ribe og vil med sine omkring 9000 ansatte være den største arbejdsplads i Aarhus.

Wicotec-Kirkebjerg står for teknik- og installationsentreprisen på DNU S1 laboratoriebygninger, i alt 14.000 m2 fordelt på 3 etager, der skal stå færdig i oktober 2014 og ibrugtages i april 2015.

Særlige krav og omstændigheder
Byggerier af en sådan kaliber giver visse udfordringer og særlige hensyn. Bjarne Næslund fra Wicotec-Kirkebjerg og projektleder på S1 forklarer: ”Vi er underlagt helt særlige krav blandt andet til dokumentation, montage og materialer. Og der føres et skærpet tilsyn.  I hospitalsbyggerier stilles der blandt andet særlige hygiejnekrav. Det er derfor afgørende at materialer leveres rene og afdækkede, så de holdes fri for snavs, mens de opbevares på pladsen. Alternativet ville være at rør og kanaler rengøres indvendigt efter montage, og det er jo ikke kun tidskrævende men også stærkt fordyrende.”

Al materiale fra Venti til S1 leveres derfor i et nyt emballering- og rørbursystem. Fittings og rør pakkes i nye mobile rørbure; forsvarligt afdækket og afproppet. Det nye rørbursystem er blevet taget godt imod af montørerne. Wicotec-Kirkebjergs formand på pladsen Jimi L. Meyer siger: ”Vi har ikke meget plads at gøre med. I øjeblikket er vi 4 entrepriser: el, vvs, sprinkler og ventilation, der arbejder side om side, så vi har ikke meget plads til rådighed. De nye bure med hjul kan foldes sammen og stables, når de er tømt, så de er lette at håndtere og få af vejen.”

Leveringer til tiden
På en byggeplads som DNU er alt bundet op på en stram tidsplan. Det er vigtigt at materialer leveres til tiden og i den aftalte mængde. Logistikken styres centralt af DNU, og det er et krav at materialeleverancer bookes og overholdes med en tidsramme på 15 minutter. I den forbindelse er det Venti, der koordinerer logistikken for Wicotec-Kirkebjerg. ”Det sparer både tid og ulejlighed for såvel projektleder som montør, at leverancerne til DNU styres af Venti”, siger Bjarne Næslund. 

”Vi bestræber os på at imødekomme vores kunder med løsninger, der er tilrettet de krav de bliver mødt af i deres hverdag”, siger produktchef Jørgen Sejer Sørensen fra Venti. ”Det er ikke altid nok at have de rigtige produkter. Vi skal følge projekterne til dørs og være lydhøre overfor hvordan, vi kan være med til at sikre at arbejdet forbliver effektivt ude på pladsen. Vores fleksibilitet og services skal lette arbejdsgangen for vores kunder. Hvis vi kan spare tid for montørerne ude på pladsen, er det jo til gavn for kunden, byggeriet og derfor i sidste ende også os selv.”

08.09.2020Venti AS

Sponseret

Den rette indeklimaløsning sikrer energioptimeret drift og et godt arbejdsmiljø

25.08.2020Venti AS

Sponseret

Årsmøde i Dansk Svømmebadsteknisk Forening

22.07.2020Venti AS

Sponseret

BRANDSLUKNINGSMATERIEL AF HØJESTE KVALITET

15.07.2020Venti AS

Sponseret

NYT UDDANNELSESCAMPUS I HJERTET AF HORSENS

08.07.2020Venti AS

Sponseret

VENTI HONORERER DE UNIKKE KRAV FRA HOTEL ALSIK

18.05.2020Venti AS

Sponseret

Vallox 51K MV er en effektiv, støjsvag og pladsbesparende emhætte- og ventilationsløsning til små lejligheder