Plast vinder over metal viser ny vurdering

GF Piping Systems bestilte Swiss Climate AG til at udføre en livscyklusvurdering (LCA) for butterflyventil 565 og sammenligne den med et alternativ i metal. Nu har den schweiziske virksomhed udgivet en hvidbog baseret på resultaterne. Derudover har LCA gjort det muligt for butterflyventil 565 at blive den første industrielle butterflyventil med en EPD (Environmental Product Declaration).

GF Piping Systems bestilte Swiss Climate AG til at udføre en livscyklusvurdering (LCA) for butterflyventil 565 og sammenligne den med et alternativ i metal. Nu har den schweiziske virksomhed udgivet en hvidbog baseret på resultaterne. Derudover har LCA gjort det muligt for butterflyventil 565 at blive den første industrielle butterflyventil med en EPD (Environmental Product Declaration)..

I nutidens industrier er operatører i stigende grad afhængige af langtidsholdbare og sikre rørsystemer, der hjælper dem med at lukke vandkredsløb, reducere lækager og optimere deres vandforbrug. Men for at opnå den nødvendige levetid og bæredygtighed af disse rørsystemer, er valget af materiale afgørende.

Den schweiziske leverandør af rørsystemer GF Piping Systems bestilte derfor en livscyklusvurdering af plast-butterflyventilen 565 hos det uafhængige institut Swiss Climate AG. Systemgrænserne samt kvaliteten og omfanget af LCA'en blev defineret i overensstemmelse med produktkategorireglen (PCR) 2019:143. For at sætte resultaterne i sammenhæng, blev en butterflyventil 565 DN100 sammenlignet med en tilsvarende metalventil i samme konfiguration.

Swiss Climate AG er kommet til den konklusion, at plastventilen overgår metalventilen på en række nøgleområder. Butterflyventil 565 udleder væsentligt færre drivhusgasemissioner, når man sammenligner de to materialers individuelle levetid. Dette mellemrum øges yderligere, når man tager i betragtning, at metalventilen skulle udskiftes omkring tre gange i løbet af 565'erens forventede 23-årige levetid. Derudover har plastventilen et lavere vandaftryk.

Læs også: Månedens udfordring: Digitale, grønne og store udviklingsmuligheder

Jochen Hamburger, Product Manager for ventiler hos GF Piping Systems, er tilfreds med resultaterne som er offentliggjort i hvidbogen.

"Vi har fokuseret på plast som rørmateriale i mange årtier, og vores produkter transporterer pålideligt vand, kemikalier og gas i en lang række applikationer på tværs af industrier. At bevise, at vores 565 udleder 25 procent færre drivhusgasemissioner sammenlignet med en metalventil, har bekræftet vores tro på, at plastrørsystemer er en langtidsholdbar, omkostningseffektiv og bæredygtig løsning. Samtidig tilbyder EPD-certificeringen, som er den første for en industriel butterflyventil, vores kunder transparent information om 565'eren og giver dem mulighed for at træffe en informeret beslutning baseret på en uafhængig analyse”.

Butterflyventilen 565 monteres mellem to flanger og er designet til vand- og vandbehandlingsapplikationer og er velegnet til en bred vifte af plastrørsystemer og flangestandarder. 565 har en meget høj tryk- og temperaturmodstand (PN16 ved 80°C). Ydermere fører materiale-egenskaberne af ventilens plastkomponenter til en 60 procent lavere vægt sammenlignet med metal og gør det mere omkostningseffektivt på grund af en længere levetid og lavere vedligeholdelseskrav. Standard digitale grænseflader gør det muligt at udstyre butterflyventil 565 med ekstra tilbehør og forskellige typer aktuering.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

10.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Kalder ALLE netværksinstallatører!

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle