Politiskolen vokser, mens vandforbruget falder

Et målrettet energispareprojekt har sikret et markant fald i vandforbruget på Politiskolen i Brøndby. Nu kigger energiansvarlige på andre af Rigspolitiets afdelinger.

Det kan være vigtigt at kigge på forbruget, når man lejer bygninger, da det er her, der kan hentes en masse fordele - især når antallet af brugere af bygningerne stiger, vurderer energiansvarlig i Rigspolitiet. Arkivfoto..

Der er fuldt blus på Politiskolen i Brøndby i denne tid. For mens de venter på udvidelser af skolens kapacitet både på Sjælland og på en ny skole i Jylland, er der blevet sat midlertidige pavilloner op for at huse et større optag af kommende politifolk fra nær og fjern.

I alt har 600 studerende og 150 undervisere deres daglige gang på skolen, hvoraf flere af dem tager bad både to og tre gange om dagen grundet meget fysisk træning.

Læs også: Hvidovre sparer stort på vandregningen

”I den offentlige sektor er der stort fokus på at spare energi. Energi-, Forsynings og Klimaministeriet har udstukket krav om 14 procent besparelser inden 2020 og mest muligt på vandforbruget, så det kræver, at vi kigger på al energi lige fra el og varme til vand”, forklarer Henrik Johansen, der er facility manager og energiansvarlig i Rigspolitiet for politiets cirka 83.000 kvadratmeter bygninger i hovedstadsområdet – heriblandt de bygninger, der huser Politiskolen.

Han forklarer samtidig, at det er vigtigt at kigge på forbruget, når man lejer bygninger, da det er her, der kan hentes en masse fordele – især når antallet af brugere af bygningerne stiger.

Test af vandbesparende brusepaneler
Da de studerende på politiskolen er forpligtigede til at holde sig i form, går de ofte i bad op til tre gange om dagen. Derfor har man valgt at fokusere på vandforbruget ved at teste nye, vandbesparende brusepaneler, der kan reducere vandforbruget fra 20 til 9 liter i minuttet uden at give komforttab.

”Vi startede med at udvælge et afgrænset baderum og opsatte målere, der kunne måle vandforbruget på det eksisterende udstyr. Derefter skiftede Politiskolen i samarbejde med en lokal VVS’er alle armaturer med et miks af brusepaneler, elektroniske FM Matsson-vandhaner og etgrebs armaturer med koldstart”, forklarer Claus Dennis, der er energirådgiver hos FM Mattsson Mora Group Danmark, og fortsætter:

”Ret hurtigt tegnede der sig et mønster af store besparelser, og resultaterne i projektperioden var markante – den totale vandbesparelse var på 25 procent, mens det varme vand blev reduceret med 53 procent”.

Erfaringer kan også bruges i andre afdelinger
Kort tid efter udskiftningerne stod Politiskolen overfor en markant udvidelse. Fra august 2016 voksede skolens kapacitet fra 750 studerende og ansatte til 975 – et tal, der kunne påvirke energi- og vandforbruget.

Alligevel kunne man i Brøndby holde forbruget under det normale.

”Vi var i forvejen bevidste om potentialet i at fokusere på vand og energi, men alligevel overraskede resultaterne. Vi har haft en stigning i antallet af brugere på 30 procent, men vi har ikke øget forbruget”, fortæller Henrik Johansen.

Han påpeger samtidig, at man med disse erfaringer nu kigger på andre af Rigspolitiets afdelinger.

- EL

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

16.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL kontrolenhed med WiFi

10.05.2024TOTO

Sponseret

Ny TOTO kunde-brochure

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

06.05.2024Unidrain A/S

Sponseret

Specialfremstillede afløb sikrede Unidrain i stort hotelprojekt

02.05.2024Vaillant A/S

Sponseret

EFFEKTIVE OG MILJØVENLIGE VARMEPUMPER FRA VAILLANT

29.04.2024TOTO

Sponseret

TOTO er bare god kvalitet

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde