Rørproducent vil fremme den grønne omstilling i Danmark

Mindre afhængighed af fossilt brændsel, mere miljøvenlig opvarmning: Uponor er med til at fremme den grønne omstilling til dansk fjernvarme med systemløsninger, der er tilpasset nybyggeri, udskiftning og renovering samt den kommende konverteringsbølge.

Præfabrikation af fjernvarmeenheder er med til at højne kvaliteten af installationen, fordi alle produkter er gennemtestede ved levering og er med til at spare på de fælles ressourcer. Foto: Uponor.

Fjernvarme er fremtidens varmeforsyningsnet i Danmark, og to faktorer er med til at presse på udviklingen: dels kravet om mere miljøvenlig varmeforsyning, dels ønsket om at reducere afhængigheden af fossilt brændsel. Miljøvenlig fjernvarme bliver derfor tænkt ind i dansk nybyggeri, ligesom vi står ved starten af en konverteringsbølge, hvor eksisterende byggeri skal lægges om til fjernvarme, hvor det er muligt.

”Uponor skal bidrage til at fremme omstillingen til fjernvarme på en miljø- og klimamæssig forsvarlig måde, og derfor lancerer vi nu en massiv satsning på området”, forklarer Lars Rieck, som er adm. direktør hos Uponor, og fortsætter: Miljø, klima og uafhængighed af gas skal vi stå sammen om, og vi går nu i dialog med bygge- og installatørbranchen.

Nøglen til større udbytte af fjernvarmen

Baggrunden for Uponors satsning bunder i behovet for bæredygtige, omkostningsbesparende og sammenhængende løsninger. Med præfabrikerede komponenter og et bredt sortiment har Uponor nøglen til at levere løsninger, der gør installationen hurtigere og driften billigere.

”Vores fjernvarmeprodukter produceres og bestykkes på fabrikken, så de er klar til montage på stedet. Installation og indregulering går langt hurtigere end før, og det er guld værd i en tid med mangel på faglært arbejdskraft”, fortæller produktchef Anders Møller fra Uponor.

LÆS OGSÅ: FLD overtager Engelgaar Teknik A/S

Præfabrikation af fjernvarmeenheder er også med til at højne kvaliteten af installationen, fordi alle produkter er gennemtestede ved levering og er med til at spare på de fælles ressourcer.

”Fjernvarme er miljøvenlig varmeforsyning, men hver enhed skal også tage hensyn til klima og miljø. Derfor er der bygget styring ind i for eksempel vores Combi Port E-fjernvarmeenhed, så den retter sig efter brugernes forbrugsmønster og går fuldstændig i dvale, når der ikke er brug for varme og varmt vand”, forklarer produktchef Anders Møller.

Fjernvarme imødekommer megatrends

Uponor har identificeret fem megatrends, der vil præge samfundet nu og i de kommende år: urbanisering, hygiejne, mangel på arbejdskraft, teknologi og bæredygtighed. Udrulningen af fjernvarme er afgørende for at imødekomme disse megatrends og sikre fortsat velfærd.

”Flere og flere flytter til byerne, og de skal de have varme og rent vand kræver det bæredygtig teknologi, men manglen på arbejdskraft kan spænde ben for de gode hensigter, siger adm. direktør Lars Rieck og uddyber: Det er hér, Uponors fjernvarmeløsninger gør en forskel, da de tilbyder intelligent og bæredygtig teknologi, men også kortere installationstid.

Fjernvarmen er vores fremadrettede fokus til det fælles bedste”, slutter Lars Rieck, administrerende direktør hos Uponor.

-AKJ

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

25.06.2024Installator.dk

Elafgifter får boligejere til at frakoble solceller

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

23.05.2024Installator.dk

Større rammer med energioptimerede løsninger venter

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle