Så skal der testes brolægningsmaskiner!

I Kolding har AO slået dørene op til Danmarks første og eneste testcenter for maskiner til belægnings- og anlægsarbejder. De første kunder er vilde med ideen.

Sandkassen hvor der bliver "leget" og testet diverse maskiner..

Dækkene på den blå-gule brolægningsmaskine hviner, og et øjeblik ser det ud, som om køretøjet er ved at kæntre i svinget. Maskinen fræser af sted, tungt læsset med én kvadratmeter fliser låst fast i gribearmen. I løbet af nul komma fem bliver hele stakken lagt på jorden med imponerende præcision. Maskinen bliver kastet i bakgear, og igen hviner dækkene mod jorden. Nej, det er ikke en stuntmand, der er i gang med optagelserne til en ny Lasse Spang Olsen action-komedie … Det er såmænd bare, hvad der kan ske, når Anders Svendsen fra Dansk Stenanlæg lige skal demonstrere, hvordan sådan en maskine skal håndteres. Stedet er Danmarks første testcenter for belægningsmaskiner, som den 31. august åbnede hos AO på Mønten 6 i Kolding.

“Man skal lige vænne sig til, at man skal køre i en ‘Bedstemor And-bil’,” siger John Christensen, der også lige har prøvekørt den blå-gule Probst-flisenedlægger.

“Drejemotoren er alt for arrig,” siger John, og sammen med 2-3 folk fra AO går han straks i gang med at finjustere hydraulikken, så den kører, præcis som han vil have den. Hvis man som John skal lægge 2-3.000 m2 fliser om dagen, tæller hver en detalje, og der må ikke være små irritationsmomenter, som en drejemotor til en gribearm, der kører for hurtigt.

Få selv fingrene i maskinen

Anders og John fra Dansk Stenanlæg er to af de mange professionelle håndværkere, som AO havde i tankerne, da man besluttede at åbne et testcenter for udstyr til brolæggere og anlægsgartnere.

“Der er mange gode grunde til, at vi har valgt at åbne testcenteret,” forklarer Frank T. Hansen der er salgskonsulent hos AO og samtidig idémanden bag centeret:

“Du kan ikke sælge en maskine til 300-400.000 kroner med en brochure eller en demonstrationsvideo på internettet. Kunderne vil gerne have fingrene i maskinen, prøve at betjene den selv og se, om den kan de ting, som de ønsker sig af materiellet. Det kan de her,” siger Frank T. Hansen.

“Her har vi simpelthen samlet de større maskiner på ét sted. Det er maskiner, som er besværlige og dyre at transportere rundt til kunderne,” siger Frank T. Hansen, der forklarer, at det er meningen, at interesserede fra hele Danmark er velkomne på testcenteret i Kolding.

“Her har du mulighed for at se det hele på ét sted, og du kan prøve det i et miljø, der minder om de forhold, som du møder på en rigtig byggeplads,” siger Frank T. Hansen og peger på den store sandkasse, hvor brancheprofessionelle har mulighed for at prøve de nyeste produkter, lige fra vakuumfliselæggere til aftrækningsværktøj. Det er også muligt at teste de nyeste laser- og GPS-systemer på centeret.

Fokus på arbejdsmiljø

En af de kunder, der har fundet vejen til Kolding på testcenterets første dag, er Knud Kristensen fra Nørre Snede Entreprenør og Multiservice. Han er glad for de muligheder, som testcenteret nu tilbyder:

“Jeg tror, det bliver en succes,” siger Knud Kristensen. “Vi skal have et sted, hvor vi kan se tingene i action, og hvor jeg kan prøve det selv i praksis. Der er jo mere og mere fokus på arbejdsmiljø i vores branche, og derfor bliver det også mere og mere nødvendigt med hjælpemidler som vakuumløftere,” siger Knud Kristensen.

“Og dét der aftrækningsværktøj har jeg ikke set før. Det ser meget spændende ud, det kan da godt være, at vi kan bruge det i vores forretning,” fortæller Knud Kristensen.

Ifølge Frank T. Hansen vil der i AO’s testcenter være konstant fokus på at kunne tilbyde de nyeste løsninger til branchen, også når det gælder om at forbedre arbejdsmiljøet:

“Vi har mulighed for at demonstrere et komplet program fra tyske Probst til håndtering af betonbelægning, og vi håber, at vi her kan give kunderne et godt indblik i de løsninger, som kan hjælpe med at forbedre arbejdsmiljøet,” slutter Frank T. Hansen.

Mere fra...

14.12.2023Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Vind lækre præmier hver dag

11.12.2023Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO julebajser konkurrence

31.01.2023Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO udvider sortimentet

05.10.2022Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Quooker – Nu hos AO!

07.07.2022Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Få dine varer straks hos AO!

19.05.2022Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO afskaffer åbningstiden med AO365