Sådan fremmer SMART armaturer hygiejnen i sundheds- og plejemiljøer

Mere end nogensinde er der kommet fokus på sikkerhed og hygiejne på hospitaler og plejehjem. Planlæggere og installatører kan bidrage ved at tilbyde SMART sanitære løsninger, der forebygger smitte og bekæmper legionella-bakterier.

Oras tilbyder SMART armaturer, der er specifikt designet til sundheds- og plejefaciliteter..

Dine projektkunder inden for sundheds- og plejesektoren forstår om nogen den sundhedsrisiko, som bakterier og virus udgør – især på deres faciliteter. Hospitaler har fokus på at begrænse hospitalsinfektioner og krydsinfektion, og på plejehjemmene går man tilsvarende meget op i at sikre den generelle hygiejne og holde beboerne raske.

I disse miljøer har håndhygiejne af gode grunde højeste prioritet. Der sidder milliarder af mikrober på vores hænder, og visse områder på hænderne er svære at vaske rene. Hvis man ikke vasker hænder korrekt, overføres 80 % af disse mikrober fra en person til en anden ved direkte eller indirekte kontakt.

Bedre hygiejne med berøringsfrie (SMART) armaturer

Et forsøg offentliggjort i Canadian Journal of Microbiology i juni 2013 viser, at berøringsfrie armaturer forbedrer håndhygiejnen betydeligt sammenlignet med manuelt betjente armaturer. Forsøget undersøgte tilstedeværelsen af mikrober på to typer SMART armaturer sammenlignet med manuelt betjente armaturer.

Der blev fundet væsentligt færre mikrober på berøringsfrie armaturer, hvilket indikerer, at hvis man eliminerer behovet for at røre ved armaturet, kan man reducere overførslen af mikrober. SMART armaturer er desuden designet, så de har færre sprækker og samlinger, hvilket minimerer de steder, hvor mikrober kan gemme sig, så det bliver nemmere at holde armaturerne rene.

Forebyg Legionella med SMART armaturer og automatisk skylning 

Berøringsfrie armaturer kan styres via Oras App, hvilket ikke blot gør overvågning og justering enklere, det giver også ekstra beskyttelse mod Legionella. Legionella-bakterier udvikles i stillestående vand, og det kan sprede sig til lungerne gennem spredning af aerosoler fra armaturer. Oras App har en automatisk skylningsfunktion, som kan indstilles til at skylle regelmæssigt og dermed forhindre stillestående vand i dine armaturer og rør. Et laminært vandflow, dvs. en jævn gennemstrømning af væske uden luftblander, kan desuden være med til at forhindre sprøjt og spredning af legionella-bakterier. Laminært flow er standard på alle Oras Medipro og Oras Clinica armaturer.

Oras Medipro berøringsfrie armaturer kan styres via en app, og takket være den automatiske skylningsfunktion og indbygget laminært flow kan man reducere risikoen for Legionella markant.

Oras SMART armaturer tilbyder avanceret sikkerhed og hygiejne

Oras tilbyder SMART armaturer, der er specifikt designet til sundheds- og plejemiljøer. Oras Medipro er lavet af korrosionsbestandigt messing og har laminært vandflow, hvilket sikrer en høj vandkvalitet og forhindrer spredning af mikrober. Oras Medipro fås i både standardstørrelse og XL, som gør det nemmere også at vaske underarme og albuer – ideel til operationsstuer.

Oras lancerer nu også et nyt vægmonteret SMART armatur, der ikke blot forebygger infektion, men også dræber mikrober ved hjælp af termisk desinfektion. Oras Clinica berøringsfri termostat kan nemt indstilles via Oras App. Den har tre indstillinger: manuel, automatisk og manuel/automatisk og en termostatisk lås, der forhindrer skoldning. Oras Clinica har tredobbelt forseglede tilslutningsrosetter, hvilket gør det nemmere at holde dem rene.

Mere fra...

18.09.2023Oras Armatur A/S

Sponseret

Oras Optima & Oras Optima Style

28.11.2022Oras Armatur A/S

Sponseret

Oras gør det nemmere at leve op til de nye lovpligtige miljøkrav

07.06.2022Oras Armatur A/S

Sponseret

Oras Stela forener design, funktionalitet og bæredygtighed

13.01.2022Oras Armatur A/S

Sponseret

Digital tjeneste vil administrere din vandhygiejne

08.10.2021Oras Armatur A/S

Sponseret

Efterspørgslen efter berøringsfri vandhaner er stigende i både private og offentlige rum

17.03.2021Oras Armatur A/S

Sponseret

Digital håndbruser: Når det bliver en oplevelse at spare vand og energi