Samarbejde med DBI styrker virksomheder

Virksomheder, der samarbejder med DBI, øger omsætningen 10-20 procent mere end sammenlignelige virksomheder, der ikke gør. Det viser en ny rapport fra konsulenthuset Incentive. For visse brancher er gevinsten endnu større.

Små og mellemstore virksomheder, der samarbejder med DBI, får både mere og hurtigere innovation end virksomheder, der ikke gør. Foto: DBI..

Når virksomheder indgår i et samarbejde med DBI – Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, stiger deres gennemsnitlige omsætning mere end konkurrenternes. Det er en af konklusionerne fra en ny rapport med titlen Samfundsøkonomisk vurdering af DBI’s aktiviteter som GTS-institut, som konsulenthuset Incentive har udarbejdet for DBI.

Incentive har analyseret udviklingen i omsætningen for DBI’s kunder og holdt den op mod udviklingen i en kontrolgruppe af sammenlignelige virksomheder, der er matchet ud fra en række parametre som for eksempel branche, omsætning og antal medarbejdere.

Analysen viser, at virksomheder, der indgår et samarbejde med DBI, 1-2 år senere har øget deres omsætning 10 til 20 procent mere end kontrolgruppen, og for arkitekt- og ingeniørvirksomheder er stigningen oppe på 20-30 procent. Analysen finder samtidig, at der ikke er nogen forskel på de to grupper i årene før samarbejdet med DBI begynder. Det giver en god indikation på, at den øgede omsætning ikke skyldes andre faktorer.

DBI’s forskningsdirektør Carsten Damgaard ser rapporten som dokumentation for, at DBI som et af de syv GTS-institutter (Godkendt Teknologisk Service) leverer værdi til både virksomhederne og til samfundet.

”Der er ikke noget bedre end at få bekræftet, at DBI’s forskningsprojekter ikke bare er nørderier til skuffen, men rent faktisk frembringer viden, der skaber værdi for vores samarbejdspartnere”, siger Carsten Damgaard.

Rapporten fra Incentive har også gennemgået den videnskabelige litteratur på området, som dokumenterer, at samarbejder med GTS-institutter forbedrer virksomhedernes økonomi, og at samarbejderne også tyder på en forbedret produktivitet, der i sidste ende påvirker samfundsøkonomien positivt.

Samarbejderne styrker også virksomhedernes innovationskraft. Effekten er størst ved tætte og lange samarbejder og gælder især for små og mellemstore virksomheder.

”Vi kan se, at det overordnede billede for GTS-institutter også gælder for DBI’s kunder. Når små og mellemstore virksomheder samarbejder med os, giver det både mere innovation og hurtigere innovation. I øvrigt helt i tråd med de intentioner, der ligger bag forskningsbevillingerne fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen”, siger Carsten Damgaard.

Endelig viser rapporten, at virksomheder, der samarbejder med GTS-institutter, får styrket deres netværk – ofte på tværs af brancher. Et eksempel kan være DBI’s forskningsprojekt om brand i elbiler på færger, hvor både rederier, forsikringsselskaber og bilproducenter har været samlet om at skabe uafhængig forskning, der er til gavn for alle led i kæden.

- PiB

Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

TOTO

Sponseret

TOTO passer på alle cisterner

Mere fra...

04.12.2023Installator.dk

Indkøbsforeningen DJ Supply A/S ekspanderer

04.12.2023Installator.dk

Tilskudspuljer lukkes for i år uden at være tømt

01.12.2023Installator.dk

Klimaambitioner kræver mia-investeringer i elnettet

01.12.2023Installator.dk

Stifter og direktør slipper roret i CBRE Teknisk servicepartner

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main