Schneider skal energirenovere for 150 millioner på Frederiksberg

80 kommunale bygninger på Frederiksberg skal kigges grundigt efter i sømmene og bringes up-to-date blandt andet gennem intelligent styring af lys, varme og ventilation. Schneider Electric er ESCO-partner på projektet, som er et af de hidtil største af sin art i Danmark.

Borgmester Jørgen Glenthøj og Andrea Waenerlund, Vice President Buildings Business i Schneider Electric underskriver den ESCO-aftale, der skal sikre, at borgere i Frederiksberg på rekordtid får energirenoveret 80 kommunale bygninger. Når alle renoveringsprojekter er gennemført, barberer kommunen årligt 10-12 mio. kr. af energiudgifterne..

Frederiksberg Kommune og Schneider Electric har indgået aftale om et af Danmarks største ESCO-projekter. Aftalen lyder på 150 millioner kroner og betyder, at kommunen i løbet af de næste 5 år får energirenoveret 80 kommunale bygninger. Schneider Electric forventer at kunne spare kommunen for 10-12 millioner kroner om året, når alle tiltag er ført ud i livet.

Læs også: Ny generation af DIN-skinnekomponenter fra Schneider

Schneider Electric er valgt som samarbejdspartner på baggrund af en analyse af 8 udvalgte ejendomme, hvor det garanteres, at energirenoveringerne vil medføre en årlig besparelse på 2,4 millioner kroner. Det svarer til en reduktion af driftsomkostningerne på 63 procent. Henover resten af 2013 vil de resterende ejendomme blive analyseret, hvorefter den samlede besparelse gøres op. En central del af aftalen er, at Schneider Electric garanterer den årlige energibesparelse, således at den finansierer projektet og dermed sikrer, at aftalen ikke belaster kommunens økonomi.

Bredt fokus
”80 kommunale bygninger står med aftalen foran en omfattende energirenovering, hvor der er fokus på alt fra ventilation, varme, lyssensorer, isolering, udskiftning af vinduer samt installation af vedvarende energi som for eksempel solceller, husstandsvindmøller og jordvarme. Kort sagt det er den store gennemgang, der gør, at et ESCO-projekt ikke bare er godt for kommunens pengekasse, men også rigtig god for miljøet," forklarer Casper Højgaard, der er salgschef for Energy Solutions i Schneider Electric, i en pressemeddelelse.

Læs også: Schneider Electric udvider IHC-systemet

Grøn by
Energirenoveringen af de i alt 211.000 m2 ejendomme i Frederiksberg Kommune betyder, at kommunen reducerer sin CO2-udledning væsentligt – et vigtigt parameter som giver betydelige fordele både for miljøet og for kommunekassen:

"Frederiksberg har en klar ambition om at være en grøn og bæredygtig kommune, og vi kalder os Klimaby for Fremtiden. Det forpligter! Reduktion af CO2-udledningen er en nødvendighed, og kommunen vil gerne gå forrest og handle der, hvor vi kan. Vi ønsker at gavne miljøet og Frederiksbergs borgere, børn som voksne," siger borgmester Jørgen Glenthøj, Frederiksberg Kommune.

-LA

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

25.06.2024Installator.dk

Elafgifter får boligejere til at frakoble solceller

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle