Vi skal omlægge vores elforbrug

El & Teknik 2012, som afsluttes i dag, har i høj grad været præget af en fælles dagsorden: energieffektivisering.

Energieffektivisering og -renovering gennem blandt andet intelligente installationer, smartere belysning samt elementer til smart grid og vedvarende energi især i form af solceller har en fremtrædende plads på El & Teknik 2012.

Det gælder også mange af de meget velbesøgte arrangementer på Energiens Torv. På et af dem præsenterede Bent Ole Jonsen, direktør for klima og energi hos Solar, dét han kaldte en ny energipolitisk tidsalder. Han sagde blandt andet, at langt mere vedvarende energi skal sikre forsyningssikkerheden i fremtiden.

Mere vedvarende energi i forsyningsnettet er dog ikke uproblematisk. En af udfordringerne er, at energien bliver dyrere, en anden er, at vores energiforbrug skal nedbringes, og det skal ske gennem renovering af de eksisterende bygninger.

Det omfatter blandt andet decentrale energikilder som solenergi og ikke mindst varmepumper med buffertank, som kan bruges til oplagring. De bør ifølge Bent Ole Jonsen være en naturlig del af alle nye bygninger. Også elbilen bliver superaktuel som del af det smarte net.

Værdikæden skal vendes på hovedet
Halvdelen af vores energiforbrug skal komme fra vindmøller, og skal det fungere, er det en forudsætning, at vi ikke alene nedbringer vores energiforbrug, men også at vi gør både net og bygninger smartere. Vi skal med Bent Ole Jonsens ord vende værdikæden på hovedet.

I dag bruger vi energi på de tidspunkter, hvor vi har lyst, fremover skal vi vende os til at bruge energi, når den er der. Som et sigende eksempel brugte han ventilation.

”I dag foregår efterventilering af arbejdspladser typisk, når vi forlader arbejdspladsen og en time frem, det vil sige midt i højlastperioden, hvor rigtig mange går i gang med madlavningen. Den type af elforbrug må vi flytte til om natten, og her får vi brug for motivering i form af prisvariation,” sagde han.

Urealiserede besparelser
De offentlige bygninger er langt bagefter målene, hvad angår besparelser. For eksempel skulle staten i dag have sparet ti procent, men har kun nået tre.

En anden stor potentiel besparelse ligger i apparater, som i dag ikke er omfattet af energirammen, selvom de lægger beslag på cirka halvdelen af bygningernes energiforbrug - mindst i private erhvervsbygninger, hvor den største ”synder” er varme, køling og ventilation, mens IT står for 25 procent.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

28.06.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Unikke resultater skab med LED lysskinner til Troldtekt

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle