Smart home-teknologi med i ny røgalarm

Schneider Electric har lanceret en intelligent røgalarm med 230V og batteri som ekstra sikring i smart home-serien Wiser. Ligesom den batteridrevne røgalarm, der blev lanceret i 2022, giver Wiser røgalarm 230V besked via telefonen, udsender en akustisk alarm og tænder det Wiser-styrede lys ved røg- og varmeudvikling i boligen.

Wiser røgalarm 230V giver elektrikere og bygherrer mulighed for at være på forkant med både smart home-fordele og sikkerhed. Foto: Schneider Electric..

Wiser røgalarm 230V giver elektrikere og bygherrer mulighed for at være på forkant med både smart home-fordele og sikkerhed.
Siden 2004 har det været et krav til alle byggerier og renoveringer, der kræver byggetilladelse, at installere røgalarmer med ledning (udover batteri), mens man i ældre huse fortsat kan nøjes med at bruge en batteridrevet røgalarm. Med lanceringen af Wiser røgalarm 230V, sammen med den eksisterende Wiser røgalarm med batteri, dækkes alle krav og behov til røgalarmer nu i boliger. Og har man et ubenyttet lampeudtag med PL-dåse bagved kan lampeudtaget skiftes ud med en røgalarm.

Wiser røgalarm med batteri og Wiser røgalarm 230V giver ekstra tryghed i hjemmet – både som almindelig røgalarm, og ved integration i Wiser smart home-systemet, hvor alarmerne bidrager med endnu mere convenience til det smarte hjem – og tilmed et prisvindende design.
Uanset om røgalarmen har batteri eller både 230V og batteri, øger man sin chance for at kunne reagere, inden branden og røgen får bredt sig, og derfor er røgalarmer også den primære anbefaling til at undgå dødsbrande.

Integreres røgalarmen i Wiser smart home-systemet, modtager man en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet. Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i Wiser smart home-systemet. For eksempel kan Wiser indstilles til at tænde al lyset i boligen, når den registrerer røg- eller varmeudvikling, så man kan finde vej ud i sikkerhed. I større boliger eller hjem med flere etager kan to eller flere af Wiser-røgalarmerne indstilles til at gå i gang samtidig, så alle i hjemmet alarmeres.

For at øge sikkerheden og undgå falske alarmer er Wiser røgalarm 230V udstyret med et avanceret dobbelt røgkammer, der reagerer på al farlig røg. Skulle det ske, at maden brænder på, uden at det potentielt er farligt, kan alarmen let stoppes med et enkelt tryk – enten fysisk på røgalarmen eller i Wiser-appen.

Læs også: Få styr på faldgruber for brandsikre installationer

Wiser røgalarm 230V har et back-up-batteri med op til 10 års levetid, og man får en notifikation i Wiser-appen, når batteriet er ved at udløbe, hvis alarmen er koblet til Wiser gateway. Man kan også indstille Wiser-appen til at give en påmindelse, når det er tid til den årlige test af røgalarmen, som sikrer, at den virker optimalt.

Wiser røgalarm 230V er ikke afhængig af en internetforbindelse, hvilket betyder, at den stadig kan alarmere og kommunikere med andre Wiser-røgalarmer i hjemmet, hvis internettet er nede. Er røgalarmen forbundet via Wiser gateway, får man en notifikation på mobilen, uanset om man opholder sig i eller udenfor hjemmet.

Som pårørende kan man også få besked om røg- og varmeudvikling hos en ældre eller sårbar borger, der har røgalarmen installeret og forbundet med Wiser gateway.
Begge Wiser røgalarmer kan anvendes med Android og IOS.

- PiB

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

17.04.2024Installator.dk

Til den hurtigste håndværker på gaden…

16.04.2024Installator.dk

Fejlinstallationer kan give alvorlige skader

26.03.2024Avidenz A/S

Sponseret

Digitaliser arbejdsmiljøet, og spar tid

07.03.2024Installator.dk

Brandlukninger – det behøver ikke at være så svært

07.03.2024Installator.dk

Bravida opkøber sikringsaktiviteter fra Nordisk Sikring

19.02.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Riel Sikring - En ny partner til SystemHouse Solutions

14.02.2024Signify

Sponseret

Oulu i Finland prøver en ny belysningsløsning for at øge trafiksikkerheden

05.02.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Ny serie af kortlæsere er lanceret - hvor sikkerhed, fleksibilitet og design er i fokus

Jobmarked

Se alle

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Mercantec

Undervisere søges til ventilation og damp

Leder du efter nye udfordringer og fantastiske kolleger – og har du lyst til at blive en del af Mercantecs nye, samlede VVS-, klima- og damp-team?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

16.04.2024

ELTRONIC A/S

Project Delivery Manager til montage og idriftsættelse af Automationsprojekter

I Eltronic A/S er vi i front inden for udviklingsprojekter med komplekse automationsløsninger til vores kunder inden for fødevare-, life science og fremstillingsindustrien. Til vores team, søger vi nu en erfaren Project Delivery Manager, som vil stå i spidsen for effektivt at bringe vores automationsprojekter i mål.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

18.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle