Smart home-teknologi med i ny røgalarm

Schneider Electric har lanceret en intelligent røgalarm med 230V og batteri som ekstra sikring i smart home-serien Wiser. Ligesom den batteridrevne røgalarm, der blev lanceret i 2022, giver Wiser røgalarm 230V besked via telefonen, udsender en akustisk alarm og tænder det Wiser-styrede lys ved røg- og varmeudvikling i boligen.

Wiser røgalarm 230V giver elektrikere og bygherrer mulighed for at være på forkant med både smart home-fordele og sikkerhed. Foto: Schneider Electric..

Wiser røgalarm 230V giver elektrikere og bygherrer mulighed for at være på forkant med både smart home-fordele og sikkerhed.
Siden 2004 har det været et krav til alle byggerier og renoveringer, der kræver byggetilladelse, at installere røgalarmer med ledning (udover batteri), mens man i ældre huse fortsat kan nøjes med at bruge en batteridrevet røgalarm. Med lanceringen af Wiser røgalarm 230V, sammen med den eksisterende Wiser røgalarm med batteri, dækkes alle krav og behov til røgalarmer nu i boliger. Og har man et ubenyttet lampeudtag med PL-dåse bagved kan lampeudtaget skiftes ud med en røgalarm.

Wiser røgalarm med batteri og Wiser røgalarm 230V giver ekstra tryghed i hjemmet – både som almindelig røgalarm, og ved integration i Wiser smart home-systemet, hvor alarmerne bidrager med endnu mere convenience til det smarte hjem – og tilmed et prisvindende design.
Uanset om røgalarmen har batteri eller både 230V og batteri, øger man sin chance for at kunne reagere, inden branden og røgen får bredt sig, og derfor er røgalarmer også den primære anbefaling til at undgå dødsbrande.

Integreres røgalarmen i Wiser smart home-systemet, modtager man en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet. Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i Wiser smart home-systemet. For eksempel kan Wiser indstilles til at tænde al lyset i boligen, når den registrerer røg- eller varmeudvikling, så man kan finde vej ud i sikkerhed. I større boliger eller hjem med flere etager kan to eller flere af Wiser-røgalarmerne indstilles til at gå i gang samtidig, så alle i hjemmet alarmeres.

For at øge sikkerheden og undgå falske alarmer er Wiser røgalarm 230V udstyret med et avanceret dobbelt røgkammer, der reagerer på al farlig røg. Skulle det ske, at maden brænder på, uden at det potentielt er farligt, kan alarmen let stoppes med et enkelt tryk – enten fysisk på røgalarmen eller i Wiser-appen.

Læs også: Få styr på faldgruber for brandsikre installationer

Wiser røgalarm 230V har et back-up-batteri med op til 10 års levetid, og man får en notifikation i Wiser-appen, når batteriet er ved at udløbe, hvis alarmen er koblet til Wiser gateway. Man kan også indstille Wiser-appen til at give en påmindelse, når det er tid til den årlige test af røgalarmen, som sikrer, at den virker optimalt.

Wiser røgalarm 230V er ikke afhængig af en internetforbindelse, hvilket betyder, at den stadig kan alarmere og kommunikere med andre Wiser-røgalarmer i hjemmet, hvis internettet er nede. Er røgalarmen forbundet via Wiser gateway, får man en notifikation på mobilen, uanset om man opholder sig i eller udenfor hjemmet.

Som pårørende kan man også få besked om røg- og varmeudvikling hos en ældre eller sårbar borger, der har røgalarmen installeret og forbundet med Wiser gateway.
Begge Wiser røgalarmer kan anvendes med Android og IOS.

- PiB

Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

TOTO

Sponseret

TOTO passer på alle cisterner

Mere fra...

04.12.2023Installator.dk

Indkøbsforeningen DJ Supply A/S ekspanderer

04.12.2023Installator.dk

Tilskudspuljer lukkes for i år uden at være tømt

01.12.2023Installator.dk

Klimaambitioner kræver mia-investeringer i elnettet

01.12.2023Installator.dk

Stifter og direktør slipper roret i CBRE Teknisk servicepartner

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main