Smart løsning til at kan forhindre bakterieopbygning i stillestående vand

Ferieperioder med tomme institutioner kan gå hårdt ud over vandkvaliteten. Det skyldes den bakterieopbygning, der finder sted, når vandet står stille i rør og toiletter. På handelsskolen Niels Brock i København har de afhjulpet problemet med en smart toiletløsning.

Niels Brock Handelsskolen i København har fået installeret toiletter, der kan programmeres til at skylle selv. Dermed undgås stillestående vand i ferieperioder.. Foto: Geberit

Vandprøver fra stillestående vand viser højere koncentrationer af metaller som nikkel, bly og zink. Udover metallerne, der optages i kroppens organisme, danner stillestående vand også yngleplads for bakterier såsom Legionella pga. de ændrede temperaturer i rørføringen. 

Og stillestående bliver vandet overalt i institutioner, skoler og virksomheder, der holdet lukket i ferier.  

”Det er helt klart min fornemmelse, at mange ikke er opmærksomme på bakterieopbygningen i selve drikkevandet efter længere lukkeperioder og hvad stagnation betyder for vandregningen, som flere også den seneste tid er blevet mere opmærksomme på,” siger Mathias Riise Johansen fra Riise VVS. 

”I dag bruger mange institutioner adskillige liter vand på at skylle igennem efter længere lukkeperioder. Det er både dyrt, ikke særlig miljøvenligt og er heller ikke optimalt i forhold til vandkvaliteten, da der stadig vil være bakterier i vandet i en god rum tid efter,” tilføjer han. 

På handelsskolen Niels Brock i København har Riise VVS nu installeret en løsning fra Geberit, der sikrer vandudskiftning.  

Faktisk kom henvendelsen til Riise VVS under coronakrisen, hvor handelsskolen ønskede at optimere hygiejnen på toiletterne. 

Toiletterne på handelsskolen havde i forvejen cisterner fra Geberit og løsningen blev udbygget med virksomhedens berøringsfrie Sigma80 betjeningsplader, der bidrager til øget hygiejne. 

Men samtidig kunne problemet med stillestående vand afhjælpes ved at installere programmerbare betjeningspaneler på otte toiletter på den øverste etage og dermed lave forbrug på stigestrengende for resten af installationen. 

Toiletterne på øverste etage i handelsskolen skyller selv ud i ferieperioder med en løsning fra Geberit, som Riise VVS har monteret.. Foto: Geberit

Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

TOTO

Sponseret

TOTO passer på alle cisterner

Denne artikel er del af et tema:

Tema om Sanitet & Vandbehandling

Badeværelserne i de danske hjem har udviklet sig enormt gennem tiderne. Fra starten var det en luksus for de få -  i dag er det at finde i alle hjem, men i utallige udformninger. Leverandørerne tilbyder et væld af muligheder – i alle prisklasser. Men fælles for dem alle er, at det skal være rent vand, der kommer ud af bruseren. Og selvom vi i Danmark er begunstiget af rent vand, er der udfordringer. 

Mere fra...

04.12.2023Installator.dk

Indkøbsforeningen DJ Supply A/S ekspanderer

04.12.2023Installator.dk

Tilskudspuljer lukkes for i år uden at være tømt

01.12.2023Installator.dk

Klimaambitioner kræver mia-investeringer i elnettet

01.12.2023Installator.dk

Stifter og direktør slipper roret i CBRE Teknisk servicepartner

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main