Snubletråde for grøn energi skal fjernes

Green Power Denmark er meget tilfreds med, at regeringen nu lancerer en national energikrisestab, som branchen har ønsket længe for at få fjernet snubletråde for udbygning af grøn energi.

Green Power Denmark er meget tilfreds med, at regeringen nu lancerer en national energikrisestab, som branchen har ønsket længe for at få fjernet snubletråde for udbygning af grøn energi. Foto: Jeppe Carlsen..

Regeringen nedsætter en national energikrisestab - kaldet NEKST - som i første omgang skal tage fat på arbejdet med at reducere forbruget af naturgas og rydde barrierer af vejen for udbygningen af vindmøller og solceller. Green Power Denmark, der bliver en del af arbejdsgrupperne under staben, er meget forventningsfuld over initiativet.

”Vi er et sted, hvor vi har de helt rigtige grønne ambitioner. Nu skal vi gang med at implementere de gode mål og aftaler. Det skal gå hurtigt. Derfor er det nødvendigt, at vi griber arbejdet an på en ny måde. Det har vi sagt længe, og regeringen skal have kæmpe ros for at rykke på det”, siger Kristian Jensen, administrerende direktør i Green Power Denmark og fortsætter:

”Med den nationale energikrisestab forventer jeg, at den politiske beslutningskraft, vi så under corona-pandemien, følger med over i den grønne omstilling. Tiden er ved at løbe fra os. Jo før vi kan rykke, desto bedre for klimaet, den sikkerhedspolitiske situation og de høje energipriser”.

Risikerer at mangle grøn strøm
Den politiske ambition er at firedoble grøn energi på land frem mod 2030, men i de senere år er det blevet både dyrere og mere besværligt at udvikle og opstille solceller og vindmøller. Der er kommet højere priser på komponenter, større tekniske krav, og det er blevet vanskeligere at finde plads til vindmølle- og solcelleparker.

”I øjeblikket går det alt for langsomt med udbygningen af vindmøller og solceller, og vi risikerer ikke at have nok grøn strøm til vores klimamål. Derfor kan det ikke gå hurtigt nok med at få fjernet snubletrådene for den grønne energi. Vi bør have den ambition, at Danmark er det nemmeste land i Europa at udvikle og opstille vedvarende energi”, siger Kristian Jensen.

Læs også: Solceller topper ønskelisten af flere årsager

Han understreger samtidig, at vi ikke må glemme elnettet, når vi accelerer elektrificeringen og udbygningen af vedvarende energi. En ny analyse af Green Power Denmark viser, at Danmarks klimaambitioner kræver investeringer i eldistributionsnettet på 49-57 milliarder kroner frem mod 2030.

”Elnetselskaberne er i gang med at udbygge og forstærke nettet. Men hvis politikerne ikke fjerner regulatoriske barrierer for udbygning af elnettet, så ender vi med at komme bagud med udbygningen og den grønne omstilling”, siger Kristian Jensen.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle