Solcellevirksomhed satser på varmepumper

For solcellevirksomheden Sveigaard Herning kommer fremtiden ikke til at stå i solcellernes tegn, da markedet er ved at brænde ud. Virksomheden vil til gengæld satse stort på varmepumper, lyder meldingen.

Sveigaard Herning, som normalt beskæftiger sig med solceller til virksomheder og private, er nu nødsaget til at bevæge sig over på varmepumpemarkedet. Salget af solceller er nemlig kraftigt nedadgående. Arkivfoto. .

Det er med tiden blevet sværere for virksomheder at kunne leve af solceller, hvilket blandt andet skyldes, at det politiske fokus har rettet sig mod vindenergi. Det har den midtjyske virksomhed Sveigaard Herning måttet sande og samtidig tage konsekvensen af ved nu at satse på nye teknologier såsom varmepumper, skriver Licitationen.

”Vi satser hårdt på varmepumper og håber, at vi vil kunne leve af det. Der er lige kommet en pulje, hvor fem virksomheder kan få støtte til at opsætte og drive varmepumper hos forbrugerne. Mit håb er, at vi kan blive en af de fem virksomheder”, siger Niels Sveigaard, som er administrerende direktør hos Sveigaard Herning.

Læs også: Boligejere er ligeglade med solcellepuljen

I den nærmeste fremtid er den største udfordring for solcellevirksomheden dog at overleve. Markedet er hårdt, og salget er kraftigt nedadgående, da ingen har tiltro til støtteordningerne for solceller, lyder det fra Niels Sveigaard.

”Lige nu er der ingen puljer at søge og det betyder, at husejerne er holdt op med at investere i solceller. De har alene budt ind, når der var støttepuljer. Derfor er det bestemt en mulighed, at vi må dreje nøglen om, for vi kan ikke leve af solceller. Det kunne vi frem mod 2012, men i 2014 og 2015 havde vi underskud”, fortæller han videre.

Stadig slåskamp om ordrerne
For blot få år siden fandtes der er en lang række solcellevirksomheder som Sveigaard Herning, men mange har måttet dreje nøglen om, hvorfor der i dag kun er få af slagsen tilbage.

Konkurrencen om ordrerne er dog ikke blevet mindre, lyder meldingen.

”Vi, der er tilbage, slås stadig om ordrerne, og man skal hele tiden opsøge salget selv. Det tror jeg ikke bliver anderledes”, siger Niels Sveigaard, som samtidig klandrer politikerne for at have lagt solceller for had.

”Politikerne styrer mod de sorte kraft-varmeværker og ikke mod den vedvarende energi. Solceller får ingen penge, hvis man for eksempel sammenligner med vindmøller”, udtaler han til Licitationen.

Andre teknologier
Niels Sveigaards forventninger til fremtidens solcellemarked er bestemt ikke positive, hvorfor virksomheden nu satser på, at varmepumperne skal generere overskud.

”Målet er, at vi kommer til at installere og drive varmepumper hos 100-200 kunder. Lykkes det, er det mit håb, at vi fra næste regnskabsår igen giver overskud. I indeværende regnskabsår får vi ikke sorte tal på bundlinjen”, siger Sveigaard-direktøren.

Læs også: Ny støtteordning skal udbrede varmepumper i landdistrikterne

Foruden varmepumper tænker virksomheden også i andre baner som f.eks. remote control af varme i sommerhuse og swimmingpools. En sådan løsning kan kobles sammen med solcelleanlæg.

- KLZ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

18.06.2024Installator.dk

Elvirksomheder hårdt ramt af prisstigninger

18.06.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

SG Connect - Trådløs belysning på en professionel og energieffektiv måde

18.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

17.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Moderne måletransformerskilleklemmer med Push-X teknologi

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Spørgsmål til de danske blæseteams og fibermontører

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle