Solidt overskud trods massive investeringer

Den landsdækkende entreprenør-, tømrer og bygningsservice koncern Raunstrup A/S leverer millionoverskud trods massive investeringer. Efter stort fokus på grøn omstilling og medarbejderuddannelse ser direktør lyst på fremtiden.

Den landsdækkende entreprenør-, tømrer og bygningsservice koncern Raunstrup A/S leverer millionoverskud trods massive investeringer. Efter stort fokus på grøn omstilling og medarbejderuddannelse ser direktør lyst på fremtiden. Foto: Raunstrup..

Raunstrup A/S har netop offentliggjort selskabets seneste regnskab med en omsætning på 750 millioner kroner.  Administrerende direktør Søren Kristensen pointerer, at resultatet på 13 millioner på ingen måder lever op til forventningerne, men det skal ses i lyset af en række økonomiske prioriteringer i det seneste regnskabsår samt en enkelt fejlslagen byggesag.

”Resultatet afspejler, at vi har valgt at investere massivt på flere fronter. Vi havde en forventning om et resultat på 18 millioner kroner, og tilmed med en noget lavere omsætning så selvfølgelig er det endelige resultat ikke tilfredsstillende. Det positive er, at de investeringerne, der er foretaget, er for at stå så stærkt som muligt fremover, og derfor ser vi meget positivt på fremtiden”, siger Søren Kristensen.

Hos Raunstrup-koncernen har det helt store investeringsfokus været på grøn omstilling samt medarbejderstaben. Alle processer er blevet gennemgået og optimeret blandt andet gennem nye IT-systemer, men det er især med nedbringelse af CO2-udledningen, at der er taget store skridt i den rigtige retning.

”Grøn omstilling er essentielt, det siger sig selv, og derfor har vi valgt at investere stort på den front. Ombygning af biler med fokus på minimering af CO2 udledning, ændring af varmekilder og kør-grønt-kursus for medarbejderne er nogle af tiltagene, der betyder, at vi går styrket ud af 2022, hvor vi i samarbejde med vores kunder har taget store skridt i en mere bæredygtig opgaveløsning. Det er også noget, der gør en forskel i dagligdagen”, siger Søren Kristensen.

De store investeringer i koncernen gælder alle tre Raunstrup-virksomheder. Ifølge direktøren er det helt bevidst, at man har delt virksomheden op i Raunstrup Tømrer, Raunstrup Byggeri og Raunstrup Bygningsservice. Dels for at gøre det gennemskueligt for såvel kunder som ansatte, dels for at risikominimere i en lunefuld branche.

”Det er en stor styrke for virksomheden, at vi har de tre ben, som giver at mere centreret fokus i de enkelte enheder. Samtidig spreder vi så at sige risiciene ud. Der er selvfølgelig klart, at målet er, at alle tre altid skal performe optimalt, men der vil ofte være forskel i resultaterne, og sidste år så vi, at det var vores byggeridivision, der efter nogle trange år leverede et rigtig flot resultat”, forklarer Søren Kristensen.

Læs også: Der efterlyses markante ændringer for byggeriet

Ifølge Raunstrup bliver 2023 et svært år for hele branchen, og derfor har koncernen valgt at nedjustere forventningerne til omsætningen for 2023. I stedet vil de fokusere på bundlinjen, som skal øges med 10 millioner kroner i forhold til 2022. Og optimismen er stor. For en solid ordrebeholdning og medarbejderinvesteringer med screeninger af alle medarbejdere indenfor dansk og IT-kundskaber og efterfølgende uddannelse, kurser og uddannelse bevirker, at positionen er styrket.

”Det er gået utrolig stærkt de seneste år i byggebranchen. Så jeg tror egentlig, det er sundt, at tempoet sættes lidt ned. Samtidig er vi kommer styrket ud af året, for vi står med en stærk medarbejdergruppe, der er vores klart største aktiv. Det er dem, der kan løfte vores bundlinje, og derfor har vi investeret massivt i dem”, siger Søren Kristensen og uddyber:

”Vores medarbejderomsætning er lav. Det giver en kontinuerlig høj faglighed og sikrer stærke ambassadører for vores Raunstrup-DNA, der handler om ansvarlighed, ordentlighed og kvalitet. Uden medarbejdernes store arbejde ville vi aldrig have stået i den styrkede position, som vi gør, så jeg er utrolig stolt af vores medarbejdere”, siger Søren Kristensen.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Installator.dk

Trusselsniveauet hæves for gas- og elsektoren

12.06.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

12.06.2024Installator.dk

Tekniq klar med omfattende program på Folkemødet

12.06.2024Installator.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

11.06.2024Installator.dk

Bred politisk aftale sikrer økonomi til udbygning af elnettet

11.06.2024Installator.dk

Norlys køber Ewii´s fibernetværk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning