Spanien investerer i Smart Grid fra Danmark

Spanske virksomheder har investeret over 100 millioner kroner i grøn software fra den danske virksomhed GridManager, som leverer intelligente el-løsninger.

Foto: Photos.com.

Den danske leverandør af intelligente el-løsninger, GridManager, som i Danmark samarbejder med blandt andre DONG Energy, EnergiDanmark, IBM og Kamstrup, har fået succes på det spanske marked, hvor der allerede er ordrer for mere end 100 millioner kroner, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

GridManager leverer løsningen GridPortal, der muliggør udnyttelsen af det såkaldte Smart Grid – et intelligent el-net, som politikerne regner med, at hele Europa bliver en del af i fremtiden. Hverken Spanien eller Danmark har integreret Smart Grid som en fast del af el-nettet endnu.

Fik gennembrud sidste år
Sidste år fik GridManager et gennembrud i Spanien, da flere butikscentre investerede i grønne løsninger fra den danske virksomhed, fortæller Mogens Birkelund, administrerende direktør i GridManager A/S.

Læs også: Smart Grid - dét alle taler om

Ifølge GridManager viser de første erfaringer fra butikscentrene besparelser på 42 procent af energiforbruget, når virksomhederne både investerer i GridManager og i energirådgivning.

Spanske roser til dansk Smart Grid
”GridManager er unik og viser, at Danmark er et af verdens førende lande inden for Smart Grid og energieffektivisering,” udtaler César Rey Garcia, administrerende direktør for Spaniens største energirådgivervirksomhed, Efirenova.

Den spanske energirådgivervirksomhed har netop i samarbejde med GridManager etableret et 50/50 joint venture i Spanien under navnet GridManager Iberia, med det formål at udbrede kendskabet til el-løsninger fra GridManager i Spanien.  

Stort potentiale i Spanien
En af årsagerne til, at GridManager har valgt at investere i Spanien, er ifølge Mogens Birkelund, at energipriserne i Spanien i løbet af de sidste par år er steget kraftigt. Før finanskrisen havde Spanien enormt lave energipriser, og var derfor, ifølge Mogens Birkelund, et af Europas mindst energieffektive lande. Men det ser ud til at ændre sig:

”Energipriserne er steget voldsomt under finanskrisen, og i dag har de spanske virksomheder et kæmpe behov for at nedbringe omkostningerne” forklarer han med reference til det nyetablerede samarbejde med Efirenova. 

- OWG

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

28.06.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Unikke resultater skab med LED lysskinner til Troldtekt

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle