Teddington lufttæpper sparer energi hos SILVAN

SILVAN kæden har gennem de seneste år øget fokus på bæredygtighed og arbejdsmiljø, og som led i reduktionen af CO2 udledningen har 29 butikker fået nye lufttæpper fra Venti. Udbyttet er mærkbart både for medarbejderne og på energiforbruget.

03.12.2013

Sponseret

Venti AS

SILVAN kæden er en af landets største byggemarkedskæder og har 40 butikker fordelt over hele Danmark. SILVAN er en del af engelske Wolseley, som har en målsætning for de kommende to år om bl.a. at reducere CO2 udledningen med 7,5 % for at medvirke til at minimere den negative påvirkning af miljøet.

Flere formål
”Som et led i at opnå de nye målsætninger har vi valgt at montere lufttæpper på de 4 x 4 meter store porte i vareindleveringen i størstedelen af vores ældre SILVAN butikker,” siger teknisk chef Per Lykkegaard fra SILVAN. ”Vi har samtidig et ønske om kontinuerligt at forbedre arbejdsmiljøet for vores ansatte, hvilket de nye lufttæpper kan medvirke til.”

Allerede tilbage i 2010 leverede Venti AS det første lufttæppe til SILVAN. Det var til butikken på Daugbjergvej i Aarhus. Per Lykkegaard var også ansvarlig for valget af Venti som leverandør på daværende tidspunkt. 

Overbevisende demonstration
”I forbindelse med valget af Venti var vi på besøg hos dem, og så lufttæppet i drift. Her viste bl.a. en røgtest, hvordan lufttæppet fungerer i praksis,” siger Per Lykkegaard. ”Det var meget overbevisende, og jeg har fra dag ét haft store forventninger til lufttæppets effekt. Og butikkerne bekræfter i dag, at de oplever en mærkbar forskel, når lufttæppet kører.”

Det var således også baggrunden for, at Venti fik lov at byde ind på udskiftningen af lufttæpper i de ældre SILVAN butikker, og i dag er en fast del af SILVANs byggeprogram.

Professionel dialog
Salgsingeniør Jasper Nielsen fra Venti har været med hele vejen i projektet til SILVAN lige fra den indledende kontakt, dimensionering af den endelige løsning, montering og opfølgning. Venti har således været bindeled mellem entreprenører, leverandører og SILVAN. ”Jeg har haft en god løbende – og meget professionel – dialog med Jasper,” siger Per Lykkegaard.

Hurtig tilbagebetaling
”Til SILVAN har vi leveret Ratiovent lufttæpper med det effektive og patenterede EVOLVENT® dyse indblæsningssystem, som er en rigtig god løsning til de store porte,” siger Jasper Nielsen. EVOLVENT ® indblæsningssystemet udnytter Venturi-princippet, som effektmæssigt langt overgår de traditionelle lufttæpper med indblæsning via lameller. Sammenlignet med et traditionelt system kræves der betydeligt mindre luft og dermed mindre energi.
Investeringen i lufttæpper med EVOLVENT® indblæsningssystemet er således hurtigt tjent hjem på energibesparelsen alene. Den årlige besparelse på energiforbruget hos SILVAN forventes at blive ca. 70.000 kWh pr. lufttæppe. Lufttæppet har gennemsnitligt en levetid på 20 år, og vil således typisk være tilbagebetalt i løbet af 2-3 år. Hertil kommer indtjeningen ved salg af energibesparelsen.

Undgår skorstenseffekt
Både Per Lykkegaard og medarbejderne i vareindleveringen er i dag meget tilfredse med de ny-monterede lufttæpper, som har en mærkbar effekt, både når porten i vareindleveringen åbnes, og når dørene til SILVAN byggemarkedet åbnes samtidig med porten i vareindleveringen. ”Her undgår vi den såkaldte skorstenseffekt, hvor kold luft bliver suget ind og varm luft suges ud,” siger Per Lykkegaard. ”Det er yderst positivt både for at nedbringe energiforbruget og forbedre arbejdsforholdene for vores medarbejdere.”

Salg af energibesparelse
Folketingets Energiaftale fra marts 2012 gør det muligt at sælge energibesparelser, som var det et “produkt”. De potentielle købere er danske energi- og forsyningsselskaber, som i kraft af energiaftalen er pålagt at realisere en given mængde besparelse. Kan de ikke gøre det gennem besparelser hos deres egne kunder, har de lov at købe andre virksomheders besparelse.

Det kan være besparelser fra nye maskinanlæg, ventilationsforbedringer, lysstyring m.v. Energistyrelsen har udstukket nogle klare retningslinjer for, hvilke energibesparelser der kan godkendes, og hvordan besparelserne skal gøres op og dokumenteres. Venti hjælper gerne med kontakten til energiselskabet og står også for energiberegningerne, som danner grundlag for tilskuddet. 

08.09.2020Venti AS

Sponseret

Den rette indeklimaløsning sikrer energioptimeret drift og et godt arbejdsmiljø

25.08.2020Venti AS

Sponseret

Årsmøde i Dansk Svømmebadsteknisk Forening

22.07.2020Venti AS

Sponseret

BRANDSLUKNINGSMATERIEL AF HØJESTE KVALITET

15.07.2020Venti AS

Sponseret

NYT UDDANNELSESCAMPUS I HJERTET AF HORSENS

08.07.2020Venti AS

Sponseret

VENTI HONORERER DE UNIKKE KRAV FRA HOTEL ALSIK

18.05.2020Venti AS

Sponseret

Vallox 51K MV er en effektiv, støjsvag og pladsbesparende emhætte- og ventilationsløsning til små lejligheder