Teknikkæmpe er fyldt 140 år

I 1882 grundlagde Otto Kemp og Severin Lauritzen et af Europas første telefonselskaber og virksomheden Kemp & Lauritzen. Den 16. december fejrede den 2.400 mand store teknikvirksomhed sit 140-års jubilæum. Administrerende direktør Peter Kaas Hammer peger på tre vigtige årsager til den kontinuerlige og mangeårige fremgang: Udviklingen inden for de tekniske kompetencer, fondsejerskabet og de løbende opkøb.

I 1882 grundlagde Otto Kemp og Severin Lauritzen et af Europas første telefonselskaber og virksomheden Kemp & Lauritzen. Selve 140-års jubilæet fejrede Kemp & Lauritzen i sommer med en stor fest i Lokomotivværkstedet i København, hvor samtlige medarbejdere var inviteret. Foto: Kemp & Lauritzen..

I 140 år har Kemp & Lauritzen været med til at opbygge og udvikle det danske samfund. Fra Rådhusuret, der vogter over tiden i København, til de broer, der forbinder Danmark. Fra de første kraftværker til den nyeste teknologi inden for energieffektivisering og grøn omstilling.

Administrerende direktør i Kemp & Lauritzen, Peter Kaas Hammer, ser tre forhold som særligt afgørende for den kontinuerlige og mangeårige fremgang.

Tværfaglighed, fondsejerskab og løbende opkøb
For det første lægger Peter Kaas Hammer vægt på udviklingen inden for Kemp & Lauritzens tekniske kompetencer:

”Fra i starten at være en ren el-virksomhed leverer vi i dag en bred pallette af tekniske ydelser inden for el, VVS, ventilation og køl – såvel som en række unikke specialer. Vi kan på én gang tilbyde kunden tværfaglighed, dyb specialisering og ikke mindst alle former fra partnerskab: Fra daglig service til store entrepriser. Det gør os til en solid samarbejdspartner for kunden. Og det giver os en konkurrencefordel, når der skal bydes ind på de mest omfattende og komplekse teknikopgaver for de største danske aktører”.

Læs også: Kemp & Lauritzen opkøber VVS-virksomhed i Horsens

Samtidig ser Peter Kaas Hammer fondsejerskabet som en vigtig årsag til positionen som en af landets førende teknikvirksomheder:

”Vi er ejet af Axel Muusfeldts Fond. Det er en familiefond, der sikrer løbende langsigtede investeringer, konstant udvikling og solid konsolidering i Kemp & Lauritzen. Herudover geninvesterer fonden overskuddet i vores medarbejdere og i det danske samfund. Vi er på den måde begunstiget af at kunne have det lange lys på i vores virksomhedsdrift med et stabilt ejerskab til gavn for medarbejdere og kunder”.

Endelig peger Peter Kaas Hammer på virksomhedens løbende opkøb:

”Igennem årene har vi foretaget en række større opkøb, som har bidraget til udviklingen af vores kompetencemæssige platform. Senest gennemførte vi i 2020 opkøbet og integration af Lindpro, og i 2015 integrerede vi de tidligere opkøbte selskaber Glenco og L&H Rørbyg i Kemp & Lauritzen”.

Rustet til fremtiden
Den administrerende direktør har også store forventninger til fremtiden:

”Den bæredygtige omstilling, der skal ske i virksomheder, i vores bygningsmasse og i samfundet som helhed, kommer ikke til at ske uden at tage et stort træk på vores tekniske kompetencer og viden”, fortæller Peter Kaas Hammer og afslutter:

”Her ser vi en stigende andel af vores kunder efterspørge rådgivning og løsninger, der er energieffektive, digitale og datadrevne. Dén efterspørgsel er vi godt rustet til at imødekomme. Vi er i fuld gang med en større bæredygtigheds- og digitaliseringsrejse, hvor vi blandt andet har opbygget stærke kompetencer inden for områder som ESCO (energieffektivisering), intelligente bygningsinstallationer, CTS og KNX”.

Selve 140-års jubilæet fejrede Kemp & Lauritzen i sommer med en stor fest i Lokomotivværkstedet i København, hvor samtlige medarbejdere var inviteret.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle