TEKNIQ frygter lammet solcellemarked

Solcellemarkedet kan med en enkelt politisk beslutning blive lammet fuldstændigt. Beregninger fra TEKNIQ viser, at markedet er langt mere følsomt, end det bliver fremstillet i medierne.

TEKNIQ har lavet beregninger, der viser, at alene med en afskaffelse af BoligJobordningen og virksomhedsordningen går tilbagebetalingstiden på solceller fra otte til 12 år. Det vil føre til en stigning i tilbagebetalingstiden på 50 procent.

”Solceller slog igennem i Danmark, da tilbagebetalingstiden kom ned på et realistisk niveau i 2010. Og det boomede for alvor i 2011, da tilbagebetalingstiden faldt yderligere. Derfor må vi antage, at markedet ganske givet vil bremse op, hvis politikerne med et slag hæver tilbagebetalingstiden med 50 procent eller mere,” forklarer chef for teknisk afdeling i TEKNIQ, Christian Jarby.

Derfor er TEKNIQ’s vurdering, at det ikke hænger sammen, når samtlige politiske partier har tilkendegivet, at solcellemarkedet fortsat skal vokse - mens de samtidig vil forringe rammebetingelserne betydeligt.

I dag mødes partierne
Partierne mødes i dag med klima- og energiminister Martin Lidegaard for at tage stilling til, hvad der skal ske med solcelleordningen. Den foreløbige melding er, at solcelleordningen skal strammes, så investeringen bliver mindre attraktiv. Ordningen er i dag så gunstig, at den tager mange penge fra statskassen.

Fra politisk hold lyder det, at en stramning ikke vil bremse markedet. TEKNIQ’s beregninger viser imidlertid, at der ikke skal meget regulering af ordningen til, før tilbagebetalingstiden hæves markant.

Tilbagebetalingstiden er den tid, der går, før investeringen er tjent hjem.

TEKNIQ vil gerne huske politikerne på, at der allerede er forringelser af tilskudsmulighederne på vej.

”Forringer politikerne også nettomålerordningen, vil det lamme markedet fuldstændig,” siger Christian Jarby.

Tilbagebetalingstider har betydning
TEKNIQ har opgjort, hvordan tilbagebetalingstiden er i dag, og hvordan den vil se ud, hvis man fjerner eller regulerer forskellige ordninger. Prisen for et solcelleanlæg på 6 kW er i alle beregninger sat til 114.300 kroner inklusive udgifter til installation.

Tilbagebetalingstid på otte år
Forbrugeren benytter sig af tilskud fra energiselskaber og muligheden for at benytte virksomhedsordningen, hvor man afskriver en del af anlæggets værdi på selvangivelsen. Forbrugeren kan desuden lagre el på det kollektive elnet i form af nettomålerordningen.

Tilbagebetalingstid på 10 år
Virksomhedsordningen er frafaldet, og forbrugeren benytter sig derfor kun af BoligJobordningen, tilskud fra energiselskaberne og nettomålerordningen.

Tilbagebetalingstid på 12 år
Virksomhedsordningen og BoligJobordningen er frafaldet. Tilbage er kun nettomålerordningen og eventuelt tilskud fra energiselskaberne.

Tilbagebetalingstid på 12 år +
Nettomålerordningen bliver forringet. Hvor meget tilbagebetalingstiden stiger, afhænger af, hvordan en fremtidig ordning er sammensat.

-KH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

17.07.2024RIB Software

Sponseret

Kombiner modeller i RIB Projekt!

24.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

tic elkas/Eegholm-gruppen udpeger to nye bestyrelsesmedlemmer

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle