Tekniq giver topkarakter til uddannelsesreform

Tekniq er begejstrerede for den nye erhvervsskolereform og mener, at målene for at få flere til at tage en erhvervsuddannelse og hæve det faglige niveau i uddannelserne er helt rigtige.

Med den nye erhvervsskolereform er der i følge Tekniq sat en rigtig god kurs mod at få flere dygtige unge til at søge ind på landets erhvervsskoler..

Ifølge Tekniq er der er vigtige indrømmelser i den reform af erhvervsuddannelserne, som regeringen har præsenteret sammen med alle folketingets partier undtaget Enhedslisten. Samlet set mener Tekniq, at der er sat en god kurs med reformen, som har potentiale til et 12-tal.

”Der er behov for reformen, og målene er helt rigtige. Vi skal have flere til at tage en erhvervsuddannelse, tiltrække flere af de dygtigste unge og hæve det faglige niveau i uddannelserne, så flere gennemfører på et højere niveau”, siger Tina Voldby, der er underdirektør i Tekniq Installatørernes Organisation.

Læs også: Erhvervsskolereformen er et godt skridt på vejen

Tina Voldby fremhæver særligt fire elementer i reformen, der styrker erhvervsuddannelsernes image og er en anerkendelse af, at erhvervsuddannelse er både en krævende og udfordrende uddannelse.

  • Flere – og især flere af de dygtigste – skal tage en erhvervsuddannelse.
  • ?Der indføres adgangskrav til en erhvervsuddannelse på 2 i dansk og matematik, og de faglige udvalg kan indføre relevante og skærpede adgangskrav til hovedforløbet.
  • Der tilføres flere ressourcer til opkvalificering af lærere, bedre studiemiljø og udstyr.
  • Der kvitteres for, at grundforløbet på 20 uger skal bevares, hvilket er fundamentet for at hæve fagligheden.

En stor opgave skal løftes
Reformens endelige karakter afhænger dog i følge Tina Voldby af, om det lykkes at implementere reformens mange mål og hensigtserklæringer. Undervisningsministeriet, erhvervsskolerne og de faglige udvalg skal løfte en stor opgave, mener hun.

Læs også: Adgangskrav til erhvervs-uddannelserne, ja tak

"Mange af hensigterne er stadig noget luftige i reformen, og de står og falder med implementeringen. Der er flere forhold, som i praksis kan blive katastrofale, hvis de ikke bliver udformet klogt", uddyber Tina Voldby og nævner to eksempler:

  • Der er risiko for, at de fælles rammer for EUX-uddannelserne fører til mindre faglighed og udvanding af den enkelte EUX-uddannelse.
  • Der er risiko for, at det faglige niveau på uddannelsesforløbene for voksne sænkes, idet man forudsætter, at de skal have forkortet uddannelserne væsentligt - nogle linjer er endda helt uden praktik.

”Sammenfattende for de to elementer er, at man sænker det faglige niveau. Det kan få den konsekvens, at både de voksne og EUX-lærlingene bliver uattraktive for virksomhederne at uddanne. Det må ikke ske”, siger Tina Voldby og fortsætter:

”I installationsbranchen er det cirka en fjerdedel, der er voksenlærlinge, og branchen vil derfor også i de kommende år være helt afhængig af, at voksne og virksomhederne fortsat vil finde uddannelserne attraktive”, slutter Tina Voldby.

- JDN

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle