Tidsfristen for bæredygtig forretning er nu

Der er ingen tid at spilde i arbejdet med at løfte bæredygtigheden inden for byggeri, forsyning og VVS. Det er områder, hvor der bruges mange ressourcer til anlæg og drift, og hvor konkrete tiltag derfor kan gavne både klima og miljø. En af byggebranchens centrale aktører mener, at tidsfristen er lige nu.

"Som producent og leverandør er det vores opgave at bidrage mærkbart til kundens konkurrencedygtighed – også inden for miljøcertificeringer, og her spiller dokumentation og sporbarhed en central rolle", fortæller Lars Nerup Rieck. Arkivfoto..

"Vi har accelereret vores arbejde med bæredygtige initiativer i produktionen, og vores udviklingsarbejde lægger i stigende grad vægt på produkter med intelligent styring og en produktcyklus fra vugge til grav med minimalt forbrug af ressourcer", forklarer Lars Nerup Rieck, administrerende direktør i Uponor Building Solutions, der udvikler og producerer VVS-løsninger i form af indeklima- og præfabrikerede systemløsninger til bolig- og erhvervsbyggeri.

For Lars Nerup Rieck er det afgørende, at branchen står sammen om at booste den bæredygtige dagsorden og lancerer konkrete initiativer. I den forbindelse fremhæver han nogle tiltag, som Uponor har høstet gode erfaringer med, og som måske kan inspirere andre.

Dokumentation, certificeringer og sporbarhed
Både offentlige og private bygherrer har et stigende fokus på certificeringer inden for byggeri og drift. Det kan for eksempel en ambition om at nå de høje niveauer inden for Green Building Rating-systemerne som LEED, DNGB eller andre.

"Som producent og leverandør er det vores opgave at bidrage mærkbart til kundens konkurrencedygtighed – også inden for miljøcertificeringer, og her spiller dokumentation og sporbarhed en central rolle. Det er måske ikke så spektakulært et emne, men er der ikke styr på dokumentationen, kommer man simpelthen ikke i mål med sine ambitioner", fastslår Lars Nerup Rieck.

Hos Uponor arbejder man også med at få EPD på alle produkter.

EPD står for Environmental Product Declaration (miljøvaredeklaration) og er et dokument, hvor man kan finde oplysninger om et bestemt byggemateriales indvirkning på miljøet. Disse oplysninger er præsenteret på en standardiseret måde, som gør det meget nemmere at sammenligne forskellige materialer.

Kort fortalt er EPD en beregning af et produkts klimaaftryk i hele dets levetid.

Løsninger med mindst muligt aftryk
Den administrerende direktør for Uponor understreger, at dokumentation kun er den ene side af arbejdet. Den anden side er naturligvis en løbende udvikling af produkter og løsninger - vel at mærke med et bredt sigte og med et blik for produktets totale livscyklus.

"Miljø- og klimavenlig produktion og transport, lavt ressourceforbrug i drift, lang levetid, minimal nedetid og service og ikke mindst en plan for genanvendelse af råstoffer og materialer, når produktet om mange år er udtjent. Det er vores perspektiv og en naturlig del af at tage ansvar", forklarer Lars Nerup Rieck og slutter: "Den brede indsats er en af grundene til, at Uponor er en bæredygtig virksomhed, og det kan få betydning for valget af leverandør i fremtiden".

Se mere om Uponors arbejde med bæredygtighed her.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024RIB Software

Sponseret

NYHED: Nyt RIB Projekt plugin til Revit!

19.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle