Udbyder af intelligente energiservices leverer rekordresultat

Efterspørgslen efter intelligente energiservices og intern effektivisering betyder, at Brunata for andet år i træk leverer et rekordresultat. Driftsresultatet før skat og renter er vokset med 35,7 procent primært fordi, at salget af digitale services er mere end fordoblet i regnskabsåret.

Efterspørgslen efter intelligente energiservices og intern effektivisering betyder, at Brunata for andet år i træk leverer et rekordresultat. Driftsresultatet før skat og renter er vokset med 35,7 procent primært fordi, at salget af digitale services er mere end fordoblet i regnskabsåret. Foto: 123rf.com..

Brunata kom godt gennem 2022, som ellers var et år præget af stor usikkerhed om energiudgifterne for bygningsejere og administratorer og deres beboere. Brunatas omsætning i regnskabsåret endte på 322,3 millioner kroner mod 310,7 millioner kroner det foregående år svarende til en stigning på knap 4 procent. Driftsresultatet blev på 52,3 millioner kroner mod 38,5 millioner kroner i 2021, hvilket er en fremgang på 35,7 procent.

”Vi er tilfredse med de økonomiske resultater. Personligt er jeg dog allermest stolt over vores medarbejderes præstationer under et meget højt aktivitetsniveau og ekstraordinær travlhed i alle dele af selskabets funktioner. Bygningsejere og beboere fik sig en massiv energi-skræk i livet i 2022. Og vi har aldrig før modtaget så mange forespørgsler vedrørende beboernes forbrugsregnskaber, som vi gjorde i 2022. Alle vores kollegaer lagde sig ekstra meget i selen for at hjælpe vores kunder – det er jeg taknemlig for og stolt af”, siger Jesper Kristoffersen, CEO i Brunata A/S.

Et marked i transformation
Periodens resultat skal også ses i lyset af, at et internt effektiviseringsprojekt stod på samtidig med det hårde pres udefra. Brunata er ved at strømline og digitalisere en lang række funktioner, som også rulles ud til de andre Brunata-selskaber i Europa. Rekordresultatet på bundlinjen skyldes, at større bygningsejere og administratorer i stigende grad begynder at efterspørge Internet of Things (IoT) services baseret på sensorer. Efterspørgslen er imødekommet via Brunata Smart Building, som overvåger og optimerer bygningers forbrug, mulige vandlækager, indeklima med mere.

”Den digitale transformation i forbrugsovervågning og alarmer på vand og varme har været mærkbar i 2022. Disse Smart Building-services er den hurtigst voksende del af vores forretning og udgør i dag en betydelig del af vores omsætning og resultat”, siger Kristian Voldby Olsen, Managing Director i Brunata International.

Læs også: Antallet af hjem med intelligente termostater vokser kraftigt

Efter et år, hvor bekymringer om energipriser, forbrug og regninger har fyldt meget i danskernes bevidsthed forventer Brunata, at man de kommende år vil se et forandret marked.

”Efter energiforskrækkelsen sidste år er der opstået en helt ny og stærkere energibevidsthed. Vi oplever et voldsomt stigende energifokus blandt de større bygningsejere. Samtidig mærker mange bygningsejerne et voldsomt pres fra bekymrede beboere, som efterspørger større tryghed i udgifterne såvel som redskaber, der giver dem bedre styring af deres forbrug. Den stærke energibevidsthed betyder, at vi forventer fortsat vækst i vores serviceforretning det kommende år”, siger Kristian Voldby Olsen, Managing Director i Brunata International.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

27.05.2024Installator.dk

Følsgaard og Panduit kan fejre et 60 år langt partnerskab

27.05.2024Installator.dk

Deadline nærmer sig: Nu er det sidste udkald for digitalisering af bogføringen

12.04.2024RIB Software

Sponseret

Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

09.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Motorstartere: Selv en lille ændring kan have stor betydning

20.03.2024Installator.dk

Ny formand for KNX National Group Denmark

28.02.2024RIB Software

Sponseret

WEBINAR: Bæredygtighed i byggeriet og vigtigheden af dokumentation

20.02.2024Installator.dk

Gigantisk fagmesse for lys og bygnings-service teknologi åbner i Frankfurt

14.02.2024RIB Software

Sponseret

Se vores nye webinarer for 2024 her!

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for stærkstrømsanlæg hos Banedanmark

Vil du føre tilsyn med stærkstrømsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

15.06.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Servicetekniker til varmetekniske løsninger i Nordsjælland

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
Indregulering af vand- og varmeanlæg

Få metoderne til design af varme-, køle- og brugsvandsanlæg, så de opfylder BR18’s krav til indregulering og funktionsafprøvninger

Dato

06.06.2024

Tid

08:30

Sted

Glostrup Park Hotel, Hovedvejen 41, 2600 Glostrup

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus: Elsikkerhed

På dette kursus får du mulighed for at lære om, hvordan Elsikkerhedsloven, relevante bekendtgørelser og standarder er indbyrdes forbundne.

Dato

10.06.2024

Sted

København, Nordhavn