Udbyder af intelligente energiservices leverer rekordresultat

Efterspørgslen efter intelligente energiservices og intern effektivisering betyder, at Brunata for andet år i træk leverer et rekordresultat. Driftsresultatet før skat og renter er vokset med 35,7 procent primært fordi, at salget af digitale services er mere end fordoblet i regnskabsåret.

Efterspørgslen efter intelligente energiservices og intern effektivisering betyder, at Brunata for andet år i træk leverer et rekordresultat. Driftsresultatet før skat og renter er vokset med 35,7 procent primært fordi, at salget af digitale services er mere end fordoblet i regnskabsåret. Foto: 123rf.com..

Brunata kom godt gennem 2022, som ellers var et år præget af stor usikkerhed om energiudgifterne for bygningsejere og administratorer og deres beboere. Brunatas omsætning i regnskabsåret endte på 322,3 millioner kroner mod 310,7 millioner kroner det foregående år svarende til en stigning på knap 4 procent. Driftsresultatet blev på 52,3 millioner kroner mod 38,5 millioner kroner i 2021, hvilket er en fremgang på 35,7 procent.

”Vi er tilfredse med de økonomiske resultater. Personligt er jeg dog allermest stolt over vores medarbejderes præstationer under et meget højt aktivitetsniveau og ekstraordinær travlhed i alle dele af selskabets funktioner. Bygningsejere og beboere fik sig en massiv energi-skræk i livet i 2022. Og vi har aldrig før modtaget så mange forespørgsler vedrørende beboernes forbrugsregnskaber, som vi gjorde i 2022. Alle vores kollegaer lagde sig ekstra meget i selen for at hjælpe vores kunder – det er jeg taknemlig for og stolt af”, siger Jesper Kristoffersen, CEO i Brunata A/S.

Et marked i transformation
Periodens resultat skal også ses i lyset af, at et internt effektiviseringsprojekt stod på samtidig med det hårde pres udefra. Brunata er ved at strømline og digitalisere en lang række funktioner, som også rulles ud til de andre Brunata-selskaber i Europa. Rekordresultatet på bundlinjen skyldes, at større bygningsejere og administratorer i stigende grad begynder at efterspørge Internet of Things (IoT) services baseret på sensorer. Efterspørgslen er imødekommet via Brunata Smart Building, som overvåger og optimerer bygningers forbrug, mulige vandlækager, indeklima med mere.

”Den digitale transformation i forbrugsovervågning og alarmer på vand og varme har været mærkbar i 2022. Disse Smart Building-services er den hurtigst voksende del af vores forretning og udgør i dag en betydelig del af vores omsætning og resultat”, siger Kristian Voldby Olsen, Managing Director i Brunata International.

Læs også: Antallet af hjem med intelligente termostater vokser kraftigt

Efter et år, hvor bekymringer om energipriser, forbrug og regninger har fyldt meget i danskernes bevidsthed forventer Brunata, at man de kommende år vil se et forandret marked.

”Efter energiforskrækkelsen sidste år er der opstået en helt ny og stærkere energibevidsthed. Vi oplever et voldsomt stigende energifokus blandt de større bygningsejere. Samtidig mærker mange bygningsejerne et voldsomt pres fra bekymrede beboere, som efterspørger større tryghed i udgifterne såvel som redskaber, der giver dem bedre styring af deres forbrug. Den stærke energibevidsthed betyder, at vi forventer fortsat vækst i vores serviceforretning det kommende år”, siger Kristian Voldby Olsen, Managing Director i Brunata International.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

12.04.2024RIB Software

Sponseret

Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

09.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Motorstartere: Selv en lille ændring kan have stor betydning

20.03.2024Installator.dk

Ny formand for KNX National Group Denmark

28.02.2024RIB Software

Sponseret

WEBINAR: Bæredygtighed i byggeriet og vigtigheden af dokumentation

20.02.2024Installator.dk

Gigantisk fagmesse for lys og bygnings-service teknologi åbner i Frankfurt

14.02.2024RIB Software

Sponseret

Se vores nye webinarer for 2024 her!

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle