Undersøgelse: Danmark har størst potentiale for smart grid

En ny branche ser lyst på vækstmulighederne i det intelligente energisystem, smart grid. Det viser en ny rundspørge blandt medlemmerne i branchefællesskabet Intelligent Energi.

Udviklingen af et intelligent energisystem tegner til at blive en vækstskaber. I hvert fald hvis man skal pejle efter en ny Userneeds-undersøgelse blandt medlemmerne i branchefællesskabet Intelligent Energi, som favner 126 virksomheder fra store energiselskaber til it- og industrivirksomheder og små innovative iværksættere.

I undersøgelsen tilkendegiver 65 procent af medlemmerne en tro på, at Danmark bliver centrum for deres løsninger til et intelligent energisystem. Men kun hvis den rigtige regulering er til stede.

Intelligent Energi

Intelligent Energi er et branchefællesskab er stiftet den 13. marts 2012. Branchefællesskabet samler 126 medlemmer fra energiselskaber, industri, it og små innovative selskaber om at skabe de bedste rammer for at udvikle de løsninger, der kan sikre, at vi kan bruge energien smartere og dermed være med til at skabe værdi for både forbrugerne og samfund.

75 procent af medlemmerne venter omsætningsvækst de kommende to år, viser undersøgelsen, der bliver præsenteret på branchefællesskabets årsmøde i dag.

”Mange virksomheder vender Danmark ryggen, men her har vi en lang række virksomheder, der vil forankre en ny eksportdrevet branche i Danmark. De mener, at potentialet er størst i Danmark, og det er et klart signal om, at vi som branche er klar til at bidrage til et plus på den danske bundlinje,” siger Morten Baadsgaard Trolle, branchechef i Intelligent Energi i en pressemeddelelse.

De politiske rammebetingelser er afgørende
I undersøgelsen vægter virksomhederne de politiske rammebetingelser, som den afgørende for at kunne skabe den forventede vækst og udvikling.

”Politisk skal vi sørge for, at det fremover kan betale sig for elselskaber at investere i intelligente løsninger frem for, at de kun blive belønnet for at investere i tykkere kabler, som det er i dag,” siger Morten Baadsgaard Trolle.

I undersøgelsen fremgår det også, at virksomhederne kun tror på, at Danmark bliver en smart grid-nation, hvis den rigtige regulering er til stede.

Forudser eksportdrevet vækst
Den grønne omstilling stiller krav om at bruge energien, når den er til rådighed. Det kræver udvikling af nye løsninger, som især baserer sig på it og software.  

Størstedelen af virksomhederne forventer desuden, at væksten vil være eksportdrevet, og at især Europa vil være hovedmarkedet. Det er tidligere anslået, at der skal investeres 417 milliarder kroner i det intelligente energisystem i EU alene.

-KH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

28.06.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Unikke resultater skab med LED lysskinner til Troldtekt

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle