To unge eltekniske talenter modtog VELTEK Els legat 2023

En tirsdag morgen hos Schneider Electric i Ballerup blev to unge mennesker hver især 15.000 kr. rigere, da der var overrækkelse af VELTEK Els legat for unge eltekniske talenter.

Hvert år uddeler bestyrelsen af sektionen et legat dedikeret til et ungt talent, med en særlig passion og drive for branchen..

26.06.2023

Sponseret

VELTEK

Hvert år uddeler bestyrelsen af sektionen et legat dedikeret til et ungt talent, med en særlig passion og drive for branchen. Helt ekstraordinært valgte bestyrelsen i år at uddele to legater.

Som altid har sekretariatet hos VELTEK modtaget mange kvalificerede kandidater til indstilling af VELTEK Els årlige legat. Og i år måtte bestyrelsen gøre en undtagelse og uddele hele to legater til to passionerede unge mennesker:

  • Jacob Søe Lillelund
  • Maiken Due Nilsson

Jakob Søe Lillelund er elektrikerelev på TEC, og har netop vundet DM i Skills. Jakob beskrives af sin faglærer som en meget dedikeret og dygtig ung mand, der har bygget sin egen prøvestand hjemme i garagen, for at træne sig endnu bedre til sit fag. Jacob fortæller gerne sine klassekammerater om virkemåde og funktioner, og siger aldrig nej til at give en hånd med ved en kollega. Jakob er en rollemodel for både nuværende og kommende elever.

”Det var en overraskelse. Jeg vidste ikke, at jeg var blevet indstillet til legatet, så blev jeg selvfølgelig meget glad. Det er fedt at få den anerkendelse”, fortæller Jacob Søe Lillelund, og tilføjer: ”Det er altid rart, når man gør sig umage med noget, at man først og fremmest kommer i mål med sit projekt, men også at andre værdsætter det”.

Jacob er i øjeblikket på barsel med sin søn på 10 måneder, som var med på armen ved legatoverrækkelsen. Den vågne tid går primært med aktiviteter med drengen, hvorfor der på det seneste er brugt både aftener og nætter på skoleopgaver.

”Det er super fedt! Og så falder det på et tørt sted, da det tærer på opsparingen at være på barsel. Det er virkelig rart, at den umage, man har gjort sig, også betaler sig på den anden side. Så står jeg forhåbentlig stærkere ift. jobmuligheder efter min uddannelse”, siger Jacob.

Jacob fortæller desuden, at han med sine topkarakterer i alle skoleforløb er blevet indstillet til håndværkerforeningens medalje til næste år. Vi krydser fingre for, at han løber med denne titel også.

Maiken Due Nilsson studerer Elektrisk Energiteknologi på DTU, og er i gang med sit 6. semester. Maiken udviser en enorm passion for sit fag, og bruger meget tid på at dele sin viden med unge i alle aldre. Alt i alt er Maiken en rollemodel med centrale værdier for andre studerende. Hun vil bl.a. bruge legatet til opgradering af sin computer og hjemmekontor samt eksterne kurser og events, omhandlende nye eltekniske løsninger og den bæredygtige udvikling.

”Det føles helt overvældende – det havde jeg slet ikke forventet. Jeg tror, at jeg læste mailen 4 gange, før det gik op for mig, at jeg havde vundet legatet. Jeg blev både overvældet og stolt. Selvom jeg jo egentlig gør de her ting for min egen skyld, er det fantastisk at få at vide, at man gør det godt og anerkendes af både lektorer og fagfolk i branchen”, fortæller Maiken med et smil.

Hun håber på, at legatet og ikke mindst anerkendelsen giver hende en række muligheder fremadrettet, når hun skal ud at søge job efter sin uddannelse. Maiken skal til at skrive sin bacheloropgave, og er glad for, at hun nu har råd til at udvide sit it-system, så hun er sikker på, at det hele fungerer. ”Hvis der er lidt til overs, vil jeg gerne have udvidet min viden på kurser inden for f.eks. bæredygtig energi”, tilføjer Maiken.

Med deres passion driver de branchen

I udvælgelsesprocessen lægger bestyrelsen i VELTEK El særlig vægt på kandidaternes personlige egenskaber og passion for faget. Fælles for de to legatmodtagere er, at de er nysgerrige på deres specifikke områder og ikke mindst driver de passionen for faget i de fora, de engagerer sig i. Jacob specialiserer sig fagligt dybt, imens Maiken er dygtig til at drive communities og arbejder bl.a. med Camps og Girls Day in Science.

”Jeg taler vist på hele bestyrelsens vegne, når jeg siger, at det var en nem beslutning. Maiken og Jacob faldt os ret hurtigt i øjnene med deres passion og motivation for at øge kendskabet til branchen. Vi stod med to super kvalificerede kandidater, så derfor valgte vi helt ekstraordinært at uddele to legater i år. Og det er jeg meget glad for, da de på hver deres måde er gode rollemodeller”, fortæller Thomas Andersen, Formand for VELTEK El og Vice President hos Schneider Electric A/S.

Hos VELTEK El er det en del af strategien frem til 2025 at bidrage til en positiv brancheudvikling inden for bl.a. grøn omstilling, erhvervsuddannelser og diversitet i branchen, hvilket legatoverrækkelsen netop er med til at understøtte.

Læs mere om VELTEK Els legat for unge eltekniske talenter

Mere fra...

30.04.2024VELTEK

Sponseret

El & Teknik 2024 – står for menneskelige relationer, forretning og viden

01.03.2024VELTEK

Sponseret

PRESSEMEDDELELSE: Tilmeldingen er åben til EL & TEKNIK’24

30.06.2023VELTEK

Sponseret

Uanset virksomhedsstørrelse giver det kun god mening sætte sig ind i EU-reglerne

28.06.2023VELTEK

Sponseret

Det er blevet tid til at revurdere Danmarks energifaktorer!

27.06.2023VELTEK

Sponseret

VELTEK Ventilation udgiver branche-EPDer for kanaler og aggregater

26.06.2023VELTEK

Sponseret

To unge eltekniske talenter modtog VELTEK Els legat 2023