Ventilationsvinduet giver klimabesparelser

Ny patenteret teknologi ventes at få samme betydning for byggeriets energieffektivitet, som glas- og stenuld har haft. En danskudviklet teknologi omdanner vinduet til en højeffektiv energikilde. EU-myndigheder og testlaboratorier er enige om, at Ventilationsvinduet er et ægte columbusæg.

Når vejret er koldt, producerer og lagrer kammeret mellem ruderne solvarme til husets beboere. Når det er varmt udenfor, fungerer vinduet som et lydløst airconditionanlæg. Vel at mærke uden brug af strøm..

I årtier har det været god latin at isolere og tætne bygninger, så både kulde og frisk luft er blevet holdt ude. Mens der er blevet sparet på energien, er der imidlertid ofte kommet en ekstraregning i form af fugt, skimmelsvamp, afdampning fra diverse materialer, dårligt indeklima og mennesker, der lider af allergi, hovedpine, kvalme og svimmelhed.

Udviklerne bag Ventilationsvinduet gør op med mantraet om hermetisk tæthed. Fremtidens vinduer har nemlig intelligente friskluftventiler, der åbner og lukker afhængigt af inde- og udetemperaturer. Når vejret er koldt, og solen skinner, producerer og lagrer kammeret mellem ruderne solvarme til husets beboere.

ClimaWin-udviklingsprojekt

Ventilationsvinduet er krumtappen i det 10 mio. kr. store ClimaWin-udviklingsprojekt under EU’s 7. rammeprogram. Programmet er anført af professor Per Heiselberg fra Aalborg Universitet og Europas førende teknologiske institut, tyske Fraunhofer. Projektets mål har været at udvikle og teste verdens mest energieffektive vindue uden negative følgevirkninger i form af indeklimaproblemer.

Den gode plads mellem inder- og yderglas giver en øget luftmængde, som varmes op af solenergi. I mellemrummet kan desuden monteres slanke persienner, hvilket selvsagt både giver dekorative og funktionelle gevinster, idet persiennen både fungerer som solafskærmning og natisolering. Når det er varmt udenfor, fungerer vinduet som et airconditionanlæg – endda uden at bruge strøm. Det sparer på energien og forbedrer indeklimaet.

En god investering – også i klimaet
Det tyske teknologiske institut Fraunhofer har dokumenteret, at Ventilationsvinduet giver en energibesparelse på 25 procent i forhold til markedets traditionelle vinduer. For første gang nogensinde giver det således mening at tale om tilbagebetalingstid på et vindue. Ventilationsvinduet er dyrere i indkøb, men investeringen er hentet hjem på under ti år. Faktisk kan intet andet vindue i verden dokumentere en tilbagebetalingstid.

I et lidt større klimaperspektiv er EU’s energieksperter kommet frem til følgende konklusion: Hvis man i forbindelse med energirenoveringer i EU benytter Ventilationsvinduet, vil Europas samlede energiforbrug blive reduceret med hele 10 procent. Til sammenligning mener man, at vindmøller – hvis deres potentiale udnyttes fuldt ud – kan bidrage med cirka tre procent.

-KH

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde