Vrede i el-virksomhed: Vi har bestilt to containere med kinesiske solceller

Herning El-Center er kommet i klemme, fordi virksomheden har bestilt solceller direkte fra en kinesisk producent. Solcellerne risikerer at blive op til 60 procent dyrere, fordi EU overvejer at indføre en straftold med tilbagevirkende kraft.

Brian Uhre Lassen (tv) og indehaver Klaus Deleuran Svendsen fra Herning El-Center er stærkt utilfredse med, at de risikere at skulle betale straftold af en sending kinesiske solceller. .

Forundring, frustration, vrede. De tre ord beskriver, hvordan man hos Herning El-Center har det med EU's beslutning om at registrere alle kinesiske solceller, der bliver importeret til Europa per 6. marts.

Formålet med registreringen er nemlig at pålægge de kinesiske solceller en straftold på op til 60 procent. Den endelige beslutning om straftolden bliver først taget i EU-systemet til august, men hvis tolden bliver en realitet, kommer den til at gælde med tilbagevirkende kraft. (fra 6. marts)

Læs også: Told på solceller rammer installatører hårdt

Dermed bliver virksomheder som Herning El-Center, der selv importerer solceller direkte fra kinesiske producenter, sat i en ubehagelig klemme, hvor de reelt ikke kender prisen på de solceller, de bestiller – eller allerede har bestilt i Kina.

To containere på vej
Lige nu venter Herning El-Center på to containere med solcellepaneler fra Kina, som var bestilt før den 6. marts – og Brian Uhre Lassen fra virksomhedes salgsafdeling er overordentligt frustreret over, at de nu kan blive op til 60 procent dyrere end ventet.

”Vi har to containere på vej fra Kina, og det kan da absolut mærkes, hvis prisen på dem ender med at blive 50-60 procent højere. Det er en ekstra omkostning, som vi på ingen måde har kalkuleret med, og den skal jo tages et eller andet sted fra, hvis den kommer,” siger Brian Uhre Lassen.

Læs også: Kommende straftold truer solcellemarkedet

Han finder det meget urimeligt, at EU - ud af det blå – indfører en registrering og varsler en mulig told, der virker med tilbagevirkende kraft. Dermed har Herning El-Center nemlig ikke haft muligheden for at tage højde for straftolden i planlægningen af indkøb, mener Brian Uhre Lassen.

 Ud af det blå
”Beslutningen om at registrere alle anlæg, der kommer til Europa per 6. marts, kom meget pludseligt, og vi har ikke haft nogen mulighed for at planlægge anderledes. EU burde have meldt en skæringsdato ud i god tid, så vi vidste, hvad vi havde at forholde os til,” siger Brian Uhre Lassen. Han er irriteret over, at virksomheden nu skal vente et halvt år på, at EU beslutter hvad prisen på virksomhedens kinesiske solceller bliver:   

”Ordet ”tilbagevirkende” får det næsten til at løbe koldt ned ad ryggen på én, fordi der går et halvt år, hvor vi ikke kender prisen på vores vare. Lige nu er vi en fase, hvor vi er nødt til at afvente, og det er meget urimeligt, at man bliver fanget med håret i postkassen på den her måde,” siger Brian Uhre Lassen.

Læs også: Lan-Com vil sælge solceller til elinstallatørerne

Vil stoppe prisdumping
Årsagen til at EU undersøger, om der skal pålægges straftold på kinesiske solceller, er, at solcellerne bliver produceret med store statstilskud i hjemlandet. Dermed bliver prisen på solcellerne kunstigt holdt nede, og der bliver skabt en unfair konkurrence med europæiske producenter.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

17.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Spar en masse tid med Push-X teknologi

16.05.2024Installator.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Dine datas sikkerhed afhænger af datacentrets eltavler

15.05.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Besøg os på EL & TEKNIK og oplev en ny generation af LAMEL-LED

15.05.2024Installator.dk

Varmepumper og elbiler sendte elforbruget i vejret

14.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Filtre reducerer elektromagnetisk interferens og fjerner lejeskader ved elektrisk afladning

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde