1, 2, 300 ordrer på køleanlæg med CO2 - mange vil skifte til naturlige kølemidler

H. Jessen Jürgensen har sendt sit SCM Frigo CO2-køleanlæg nr. 300 afsted. Kølegrossisten oplever stigende interesse fra store dele af markedet for de miljøvenlige anlæg baseret på naturlige kølemidler.

Efter at kunstige kølemidler i en årrække har været dominerende i kølebranchen, fordi de både var billigere og sikrere at benytte, har både supermarkedskæder og industri i de senere år fået øjnene op for de gode egenskaber ved naturlige kølemidler.

Trenden mærker man hos kølegrossisten H. Jessen Jürgensen, som netop har sendt sit SCM Frigo køleanlæg nummer 300 baseret på CO2 afsted fra varelageret.

"Der sker rigtig meget inden for naturlige kølemidler, og vi oplever en større efterspørgsel på CO2-anlæg end tidligere. Der er en række lovkrav til kølemidler, som er trådt i kraft, og slutbrugeren ved, at den rigtige vej er den med naturlige kølemidler, siger Thomas Toft, salgsingeniør i H. Jessen Jürgensen og ansvarlig for salg af køleanlæg med naturlige kølemidler.

Fordelene med et anlæg med naturlige kølemidler modsat de miljøskadelige kølemidler er blandt andet, at risikoen for miljøskadelige udslip er reduceret markant, og så er der ingen afgift på anlæg med naturlige kølemidler.

CO2-anlæg i mange størrelser

Da CO2-anlæg blev introduceret på markedet for nogle år siden, var det især supermarkeder og dele af industrien, som tog den nye løsning til sig. Men i dag oplever kølegrossisten, at mange brancher med forskellige behov skifter til naturligt kølemiddel, og det er medvirkende til, at efterspørgslen stiger. 

"Både mindre købmænd såvel som supermarkeder, hospitaler og industri har taget teknologien til sig og ønsker at skifte til et CO2-anlæg, så interessen for de miljøvenlige anlæg kommer fra mange brancher, siger Thomas Toft.

De mange ordrer på anlæg fra SCM Frigo kommer også, fordi køleanlægsproducenten tilbyder CO2-anlæg i flere størrelser, så man kan dække behov fra et mindre anlæg til enkelte kølerum til en industrichiller til en industribygning.

Afholder kurser i CO2-anlæg

Den tekniske udvikling af CO2-anlæggene har gjort en stor forskel for interessen hos slutkunderne. Tidligere har risici ved højt tryk og brandfare afholdt mange fra at bruge naturlige kølemidler, men udviklingen har gjort, at risici nu er markant reduceret med bedre styring og lavere fyldninger i systemerne.

Da teknikken løbende bliver optimeret, gør kølegrossisten en indsats for, at køleteknikere får mulighed for at blive opdaterede på kendskabet og betjening af CO2-anlæg, og H. Jessen Jürgensen afholder løbende kurser.

"Vi ønsker, at køleteknikerne får større viden om CO2-anlæggene, da betjeningen er lidt anderledes end et traditionelt anlæg. Vi afholder kurser i blandt andet SCM Frigos produkter for give teknikere større tryghed ved at installere og betjene et CO2-anlæg, siger Thomas Toft.

Mere fra...

16.04.2024H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

En hjælpende hånd til de rette klima-løsninger

16.04.2024H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

Luft-til-luft varmepumpe med propan rammer det danske marked

19.12.2023H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

Ny Sales Director i H. Jessen Jürgensen sætter øget fokus på HVAC-løsninger

07.08.2023H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

1, 2, 300 ordrer på køleanlæg med CO2 - mange vil skifte til naturlige kølemidler

13.10.2022H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

På jagt efter luft-til-vand varmepumper? Nye modeller fra Clivet

02.08.2022H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

Gree luft til luft varmepumper - nu flere modeller og størrelser