En hjælpende hånd til de rette klima-løsninger

Ny lovgivning og stigende interesse for miljøvenlige kølemidler betyder, at mange nye typer varmepumper og klimaanlæg kommer på markedet.

Foto: H. Jessen Jürgensen

Specialisterne hos H. Jessen Jürgensens klima-division giver den professionelle, grundige vejledning og teknisk produktsupport både før, under og efter installationen af nye anlæg. 

  • Installatørerne er i et marked, der flytter sig. Her hjælper vi dem med at finde den bedst mulige løsning til deres opgaver, siger Mogens Tiedemann, der er Sales Director for Klima-divisionen hos H. Jessen Jürgensen.

Markedet for varmepumper og klimaanlæg har i de seneste år været under forandring. Flere og flere vælger varmepumper i stedet for olie- og gasfyr, og så sent som i januar 2024 vedtog EU nye regler, som får betydning for GWP-værdien for nogle typer varmepumper allerede i 2025. Nye regler, øget fokus på miljøvenlige løsninger og svingende forbrugspriser på gas og el medvirker til, at mange installatører står i en ny situation forud for næste projekt. 

  • Kravene til anlæggene forandrer sig hurtigere end tidligere. For markedet for varmepumper og klimaanlæg betyder det blandt andet mere energieffektive løsninger og produkter med fokus på naturlige kølemidler. Vi vil gerne give installatørerne tryghed, når de vælger en ny løsning, så vi holder os opdaterede på lovgivningen i EU og situationen på det danske marked, siger Mogens Tiedemann og tilføjer: 
  •  Meget tyder eksempelvis på, at propan – R290 – bliver det nye kølemiddel til mange løsninger, fordi det er et miljøvenligt alternativ til de mange traditionelle kølemidler. Det er forholdsvist nyt, at propan både bliver benyttet til luft-til-luft og luft-til-vand varmepumper. 

Foto: H. Jessen Jürgensen

Specialister følger udvikling tæt

Hos H. Jessen Jürgensen har man i de seneste år haft stort fokus på varmepumper og klimaanlæg med en forventning om, at der i de kommende år vil være behov for mere miljøvenlige løsninger, og grossisten ønsker fortsat at udvide sin position med gode HVAC-løsninger til professionelle. 

På baggrund af stigende interesse har H. Jessen Jürgensen oprettet en klima-division, som har fokus på at sælge og vejlede om varmepumper og klimaanlæg, for at give den bedste support til installatørerne. Specialisterne i teamet følger den tekniske udvikling tæt og har dialog med producenter som blandt andet Clivet, Mitsubishi, Gree, BlueBox og Aermec for at sikre den bedste vejledning til de enkelte projekter. 

  • Produkterne bliver jo løbende udviklet, og vores team er specialister i at vejlede og beregne forbruget til det rette produktvalg til det enkelte projekt. Vi vejleder de professionelle, om det er et oliefyr eller et gasfyr, der skal skiftes, eller om det er en løsning til et bedre indeklima, som kommer mere og mere i fokus i blandt andet kontormiljøer, konferencecentre og nye husbyggerier, siger Mogens Tiedemann.

Mogens Tiedemann. Foto: H. Jessen Jürgensen

Hjælper installatøren ud fra behov

H. Jessen Jürgensen supporterer installatører til mange forskellige typer større og mindre projekter lige fra typehuse til større industrielle løsninger. Løsningerne varierer fra 4 til 500 kW blandt andet i kaskadeløsninger. 

  • Vi vil gerne hjælpe installatøren dér, hvor han er. Det vil sige, at hvis opgaven er på en bygning, hvor kW og løsningen er kendt, så finder vi den rette pumpe. Hvis installatøren eksempelvis skal finde en løsning til et hotel med både varmepumpe og klimaanlæg, hjælper vi også med at finde den rette løsning, siger Mogens Tiedemann.

www.hjj.dk 

Om H. Jessen Jürgensen – Klima

  • H. Jessen Jürgensen er en landsdækkende dansk klima- og kølegrossist grundlagt tilbage i 1955. 
  • For at sikre det danske marked de bedste tænkelige klima-, køle-, og fryseløsninger – og udnytte kompetencerne blandt selskabets medarbejdere bedst muligt, valgte virksomheden I november 2023 dele den daglige forretning i to divisioner – en køle-division og en klima-division. 
  • H. Jessen Jürgensens klima-division er teknisk servicepartner for installatører inden for varmepumper og klimaanlæg fra blandt andet Clivet, Mitsubishi, Gree, BlueBox og Aermec. 

Denne artikel er del af et tema:

Tema: El & Teknik ´24 - Messen, der sætter strøm til Danmark

El-folk fra alle dele af branchen får mulighed for at nørde i alt fra kabelbakker til ladestandere, når El & Teknik ´24 fslår dørene op i Odense Congress Center til den største fagmesse på området i Danmark. Messen, der løber ad stablen fra 14-16 maj, er i år udvidet med en ekstra scene - Elektrificeringsscenen - hvor messens tema, Elektrificeringen af Danmark vil blive vendt og drejet. Og som altid bliver der rig mulighed for at netværke og møde både dem, du kender - og dem, du ikke vidste, at du gerne ville kende.

Veltek og Green Power Denmark, der arrangerer messen, forventer 8-9.000 besøgende.

Mere fra...

16.04.2024H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

En hjælpende hånd til de rette klima-løsninger

16.04.2024H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

Luft-til-luft varmepumpe med propan rammer det danske marked

19.12.2023H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

Ny Sales Director i H. Jessen Jürgensen sætter øget fokus på HVAC-løsninger

07.08.2023H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

1, 2, 300 ordrer på køleanlæg med CO2 - mange vil skifte til naturlige kølemidler

13.10.2022H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

På jagt efter luft-til-vand varmepumper? Nye modeller fra Clivet

02.08.2022H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

Gree luft til luft varmepumper - nu flere modeller og størrelser