Afkobling fra naturgas er blevet nemmere

Fremover kan en autoriseret VVS-installatør nedtage gasskab og -måler. Samtidig er det muligt at føre fjernvarmestikket tættere på gasstikket, hvis der er begrænset plads.

Fremover kan en autoriseret VVS-installatør nedtage gasskab og -måler. Samtidig er det muligt at føre fjernvarmestikket tættere på gasstikket, hvis der er begrænset plads. Foto: Arkivfoto..

Evida har udsendt en ny procedure for nedtagning af gasmåler og gasskab ved afkobling af gas til fordel for fjernvarme.

Den nye procedure giver mulighed for, at en autoriseret VVS-installatør selv kan nedtage gasmåler og gasskab i forbindelse med etablering af fjernvarme. I den forbindelse har VVS-installatøren ansvaret for at dokumentere og indberette slutafregningen til Evida og at indsende måleren.

Samtidig er der åbnet for, at fjernvarmestikket kan føres tættere på gasledningen. Ifølge den nye procedure er der nu mulighed for, at der holdes en parallel afstand mellem stikledninger for gas og fjernvarme på ned til 30 cm, hvor der normalt skal der være 1,0 meter.

Læs også: Digital overvågning kan spare ressourcer og minimere energitab i fjernvarmenettet

De lempede kriterier for afkoblingen er betinget af, at kunden har opsagt sin gasforsyningsaftale via Evidas hjemmeside, og at arbejdet er anmeldt på VIRK.dk.
Dansk Fjernvarme og Evida er løbende i dialog om rammerne for konverteringer. Dansk Fjernvarme værdsætter den nye procedure fra Evida, der kan gøre det nemmere at imødekomme kundernes ønske om at placere den nye fjernvarmeunit og fjernvarmestik omtrent samme sted som det gamle gasskab.

Dansk Fjernvarme og Evida vil i fællesskab opfordre fjernvarmeselskaberne til at gå i dialog med Evida om deres konverteringsprojekter.
Ved at inddrage Evida og give dem oplysninger om projektets omfang og tidsplan cirka 3-6 måneder før gravearbejdet igangsættes, kan Evida planlægge ressourcer til at afkoble kunder, og til om nødvendigt at omlægge eksisterende naturgasledninger, hvis der ikke kan opnås tilstrækkelig sikkerhedsafstand i vejarealet, når der etableres nye fjernvarmeledninger.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

24.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne har mistet sit største medlem

19.06.2024Installator.dk

Nu bygges fundamentet til EU´s største geotermiske anlæg

13.06.2024Installator.dk

Konservative klandrer regeringen for at hindre udnyttelse af overskudsvarme

10.06.2024Installator.dk

Dansk Fjernvarme støtter grønt forslag fra Radikale Venstre

05.06.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Nu kan du opgradere til myUplink

04.06.2024Dansk Køl & Varme

Sponseret

Arbejder du med køleanlæg eller varmepumper? Så bør du vide det her

04.06.2024Installator.dk

Varmepumpepulje er kommet sløjt fra start

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle