Brancheorganisation: Økonomien er i svag coronabedring

Virksomhederne påvirkes stadig af coronakrisen, men nye tal fra Danmark Statistik viser, at det går i den rigtige retning. Bl.a. i el-, vvs- og metalbrancherne er der dog stadig meget, som skal indhentes, før omsætningen er tilbage på normalt niveau.

"Vi er blevet slået et par år tilbage, men vi er så småt på vej i den rigtige retning igen”, vurderer Maria Schougaard Berntsen. Foto: Tekniq Arbejdsgiverne..

Nye tal fra Danmarks Statistiks foreløbige konjunkturbarometer for juli måned viser, at 33 procent af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen fortsat har en lavere omsætning på grund af coronakrisen, mens det samme gælder 6 ud af 10 industrivirksomheder. Mange el-, vvs- og metalvirksomheder er også stadig ramt.

”I øjeblikket er der et meget uens billede inden for el-, vvs- og metal-brancherne. Nogle virksomheder er ved at ansatte flere medarbejdere – blandt andet fordi udsigten til de frigivne feriepenge hjælper renoveringerne i de private hjem godt på vej. Andre virksomheder ser langt efter nye kunder og gruer for, hvad de skal lave til efteråret”, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i Tekniq Arbejdsgiverne og fortsætter:

”Overordnet set er økonomien dog nu der, hvor faldet i tallene er stoppet, og vi i stedet begynder at se en lille pil opad i mange af nøgletallene. Det gælder både ledigheden, firmaernes salg og eksporten. Vi er blevet slået et par år tilbage, men vi er så småt på vej i den rigtige retning igen”, vurderer Maria Schougaard Berntsen.

At genvinde det tabte
Der er dog stadig stor usikkerhed om udviklingen for efteråret. Både udviklingen i smittetrykket, i investeringslysten og i den internationale økonomi kan ifølge cheføkonomen have store konsekvenser for, hvilket efterår vi kan se frem imod.

Revisionsfirmaet PwC har netop lavet en undersøgelse, der viser, at otte ud af ti erhvervsledere forventer, at der går mere end et år, før økonomien er på samme niveau som før coronakrisen. Og Arbejdernes Landsbank vurderede tirsdag, at hus- og lejlighedspriser begynder at falde til efteråret, hvilket vil få betydning for boligmarkedet.

”Forudsigelserne er ikke rosenrøde. Coronakrisen har kostet, og mange virksomheder har noget, der skal vindes ind igen. Det ser vi i høj grad også blandt vores medlemsvirksomheder. I juni måned vurderede 55 procent af vvs- og blikkenslagerforretningerne, 71 procent af el-installatørerne og 75 procent af virksomhederne i metalindustrien, at den forudgående måneds omsætning var lavere end normalt pga. coronakrisen”, siger Maria Schougaard Berntsen og uddyber:

Læs mere: Maj blev første corona-måned med faldende omsætning i byggeriet

”Det er klart, at det tager tid at genvinde det tabte – også der hvor man har stoppet blødningen. For vvs- og elvirksomhederne er faldet generelt mindre, og de har derfor også mindre, der skal indhentes, men for hver fjerde metalvirksomhed var omsætningen faldet mere end 25 procent i juni. Det er derfor helt afgørende, at virksomhederne sikres de bedst mulige betingelser for at vokse både på det indenlandske og udenlandske marked”, understreger Maria Schougaard Berntsen.

- SMF

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Coronakrisen

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024RIB Software

Sponseret

NYHED: Nyt RIB Projekt plugin til Revit!

19.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle