Danvak

Kursus

BSim Indeklimasimulering, Grundkursus

Ifølge vejledningen til Bygningsreglementet må det termiske indeklima i institutioner og kontorer ikke overskride 26°C hhv. 27°C, bortset fra nogle få timer pr år.

Kategori

Kursus

Sted

Glostrup Park Hotel, Hovedvejen 41, 2600 Glostrup

Start dato

20. august 2024 kl. 10:00

Slut dato

21. august 2024 kl. 16:00

Foto: Danvak

Det termiske indeklima skal dokumenteres jf. DS474 for nye institutioner og kontorer samt i forbindelse med omfattende renovering, og dokumentationen kan ske via en simulering af forholdene i de kritiske rum på grundlag af Design Reference Year, DRY 2001-2010.

Simuleringsprogrammet BSim er det oplagte valg til at udføre de krævede indeklimasimuleringer. BSim indeholder bl.a.:

  • avanceret fugtmodel til simulering af fugt i konstruktioner og indeklima,
  • model til simulering af gulvvarme
  • model til beregning af rudetemperatur
  • model til simulering af solafskærmning
  • model for naturlig ventilation (og infiltration)
  • CO2-styring af ventilation
  • Direkte adgang til mere end 2100 sæt klimadata fordelt over hele verden fra Internettet

Indhold

Kurset giver en grundig gennemgang af hele BSim programpakken, herunder modul til rumlig opbygning af bygningsmodeller (SimView), et analyseværktøj til vurdering af solindfald og skygger (XSun) samt rutiner til beregning af dagslys (SimLight). Bag modellerne ligger en database der indeholder nødvendige data for byggematerialer og bygningskomponenter.

BSim pakken rummer også en række applikationer og links som kan aktiveres fra programmet. SimDxf er et program til opbygning af bygningsmodeller på baggrund af 2D CAD-tegninger. Modeller til Be18 programmet kan opbygges i SimView og gemmes via et link i programmet.

Målsætning

Deltagerne vil lære at beherske brugen af alle programmodulerne i BSim og blive i stand til at opbygge bygningsmodeller, gennemføre simuleringer af indeklimaet i bygninger samt analyser af solindstråling og skyggeforhold på og i bygninger.

Målgruppe

Projekterende ingeniører og arkitekter, teknikere i bedriftssundhedstjenester, undervisere samt energi- og miljøansvarlige i offentlige forvaltninger. Kurset henvender sig primært til personer, der har et vist grundlæggende kendskab til bygningsfysik og bygningsinstallationer og som ønsker en indføring i BSim programpakken.

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.