KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI

Uddannelse

Konceptudvikling og forretningsmodeller

Når den veletablerede virksomhed også vil være innovativ…hvad gør man så?

Kategori

Uddannelse

Sted

Hellerup

Start dato

21. august 2024

Slut dato

13. november 2024

Foto: KEA

Nogle koncerner og virksomheder bygger fx innovations HUBs inde i organisationen – men er det altid en god ide? Måske bliver stolene skiftet ud med gynger, som man efterfølgende sidder rigtigt dårligt på, når man alligevel skal gøre det, man også gjorde i går.  

På modulet konceptudvikling og forretningsmodeller kommer du tættere på, hvordan allerede etablerede forretningsmiljøer på tværs af organisatoriske niveauer kan skabe nye forretningsudviklinger- og miljøer.   

Du introduceres til både den konceptuelle del, herunder brugen af Rapid Prototyping og andre koncepter til at arbejde organisk i etablerede organisatoriske settings og til den organisatoriske og strukturelle del af virksomhedens forretningsudvikling.

Modulet favner både store og små virksomheder og lader dig komme helt tæt på, hvordan du fra din position i virksomheden kan lave små men markante forandringer i den etablerede virksomhed og måden den går til markedet og kunderne på.

DU LÆRER AT

På fagmodulet Konceptudvikling og Forretningsmodeller lærer du at:

 • Analysere og vurdere virksomhedens eksisterende forretningsmodeller
 • Anvende forskelle værktøjer og forståelser til konceptudvikling og mere agile måder at udvikle eksisterende forretningsmodeller, herunder visualisering og rapid prototyping
 • Inddrage virksomhedens kunder og deres problemstillinger i udviklingen af forretningsmodeller.
 • Opstille og vurdere bæredygtigheden af nye forretningsmodeller og designe en proces for, hvordan virksomheden kan bevæge sig i retning heraf.

UNDERVISNING

Fagmodulet er tilrettelagt, så du kan passe dit arbejde ved siden af studierne.

KEA lægger vægt på et tæt samspil mellem teori og praksis gennem hele uddannelsesforløbet. Dine erfaringer og kompetencer inddrages i undervisningen, og det, som du lærer, kan du med det samme bruge i dit arbejdsliv.

Undervejs i forløbet vil du arbejde med en konkret innovationsproblemstilling i din egen organisation. Her prøver du i tæt samspil med dine medstuderende og underviser at komme tæt på en problemstilling i egen organisation.

Modulet har 8 undervisningsdage fra klokken 9 – 16

MÅLGRUPPE

Fagmodulet er en del af AKADEMIUDDANNELSE I INNOVATION, PRODUKT OG PRODUKTION

Fagmodulet henvender sig særligt til dig, som gerne vil gå forrest, når virksomheden skal optimere eller automatisere processer og skabe værdi på tværs af værdikæden.

OPTAGELSESKRAV

Når du søger om optagelse, skal du uploade dokumentation for, at du opfylder adgangskravet:

 • Relevant uddannelsesbevis eller svendebrev
 • CV med relevant erhvervserfaring

RELEVANT UDDANNELSE

 • En gennemført erhvervsuddannelse
 • Grunduddannelse for voksne
 • Gymnasial uddannelse
 • eller en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau.

RELEVANT ERHVERVSERFARING

Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring indenfor et relevant arbejdsområde, hvilket du skal dokumentere overfor KEA via dit CV:

 • Hvis du er faglært og bliver optaget på baggrund af din erhvervsuddannelse (svendebrev) tæller erhvervserfaringen, du har opnået i dit uddannelsesforløb med som relevant erhvervserfaring.
 • Hvis du ikke er faglært, skal du have opnået den relevante erhvervserfaring efter, du har gennemført den adgangsgivende uddannelse.

Hvis du ikke opfylder kravene, kan du muligvis optages på baggrund af en REALKOMPETENCEVURDERING. Kontakt vores STUDIEVEJLEDER, hvis du vil vide mere.

Du kan læse mere om adgangsbetingelserne i studieordningen. Du finder et link til studieordningen øverst på siden.

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.