Byggeriet mangler viden om bæredygtige materialer

Tre ud af fire i byggeriet oplever højere krav og forventninger til deres viden om og arbejde med bæredygtige materialer og løsninger. Men over halvdelen føler ikke, at de har tilstrækkelig viden til at træffe bæredygtige beslutninger. Det viser en ny rundspørge, som er lavet af Brancheforeningen Danske Byggecentre.

”Manglende viden er en af de største barrierer for, at vi får bæredygtige materialer og løsninger ud at leve i byggeriet. Alle i branchen vil i de kommende år skulle arbejde endnu mere intensivt med det her, så det er altafgørende, at vi får alle klædt bedre på”, siger Palle Thomsen, administrerende direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre. Foto: Brancheforeningen Danske Byggecentre..

Byggeriets aktører møder en stigende efterspørgsel på bæredygtighed, dokumentationskrav og nye grønne produkter og løsninger. Men på trods af det stadig øgede fokus på bæredygtighed, så mangler der viden til at træffe bæredygtige beslutninger.

Brancheforeningen Danske Byggecentres rundspørge viser blandt andet at:
• 76,9 procent oplever, at der stilles højere krav og forventninger til, at de har viden om og arbejder med bæredygtige materialer og løsninger
• 76,9 procent ønsker, at der var mere information og guides til bæredygtige materialevalg og løsninger
• 51,9 procent føler ikke, at de har den fornødne viden til at træffe bæredygtige beslutninger

Læs også: Entreprenør indfører bæredygtighedsbonusser til medarbejdere

”Manglende viden er en af de største barrierer for, at vi får bæredygtige materialer og løsninger ud at leve i byggeriet. Alle i branchen vil i de kommende år skulle arbejde endnu mere intensivt med det her, så det er altafgørende, at vi får alle klædt bedre på”, siger Palle Thomsen, administrerende direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre.

BYGGERI’23
Udover de cirka 300 udstillere på messen, der afholdes i disse dage, som stod parat til at præsentere og rådgive om de nyeste løsninger og produkter i MESSE C, så har Brancheforeningen Danske Byggecentre i år taget initiativ til et nyt særskilt bæredygtighedsområde – Vælg Bæredygtigt.
Messeområdet har til formål at øge vidensniveauet og hjælpe de udførende i byggeriet med at træffe gode materialevalg og skabe et bæredygtigt byggeri og omfattede blandt andet standene Træ.dk, BygDok.dk og Vælg Bæredygtigt.dk. 

”Som rundspørgen viser, så er der et ønske i branchen om mere information og vejledning. Det vil vi med vores bæredygtighedsområde imødekomme. Her tager vi bæredygtighed ned på et praktisk niveau med en række principper for at vælge bæredygtige byggematerialer samt en række værktøjer, der kan hjælpe en med at træffe gode materialevalg og skabe et bæredygtigt byggeri uden besvær eller ekstra omkostninger”, siger Palle Thomsen.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle