KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI

Uddannelse

Bygningskonstruktioner og energiforbrug i simple bygninger (fagmodul B)

Vil du rådgive boligejere om at spare på energien og energirenovere? KEA giver dig redskaberne.

Kategori

Uddannelse

Sted

København NV

Start dato

28. oktober 2024

Slut dato

16. december 2024

Foto: KEA

Efter forløbet kan du rådgive om tiltag, der minimerer energiforbruget og skaber et bedre indeklima i boliger. Til det formål får du redskaber til at analysere og forstå en en-familiebolig, dens klimaskærm, tekniske installationer og indeklima.

Du bliver klædt på til at tilrettelægge en systematisk bygningsanalyse og vælge de mest effektive metoder, materialer og energibesparende installationer. Og du får redskaber, såsom regneark og PowerPoint-præsentationer, til at præsentere dine løsningsforslag på en forståelig og motiverende måde.

Forløbet sætter dig også i stand til at beregne energibesparelser og simple tilbagebetalingstider.

Endelig lærer du at finde og anvende ny viden om en-familieboligens klimaskærm og tekniske installationer, med fokus på energirigtige og bæredygtige løsninger. På den måde kan du løbende holde dig ajour på området.

Du skal have gennemført fagmodulet Energifysik og energisystemer (fagmodul A) for at deltage på dette fagmodul.

GARANTERET OPRETTELSE

På dette modul er der garanteret oprettelse af vores hold. Det betyder, at når du tilmelder dig, kan du være sikker på, at holdet bliver oprettet.

DU LÆRER AT

  • Rådgive boligejere om rentable energitiltag samt tiltag, der giver komfort
  • Vælge metoder, materialer og energibesparende installationer
  • Præsentere løsninger på en forståelig og motiverende måde
  • Tilrettelægge en systematisk bygningsanalyse samt beregne energibesparelser og simple tilbagebetalingstider
  • Finde og anvende ny viden om en-familieboligens klimaskærm og tekniske installationer, med fokus på energirigtige og bæredygtige løsninger
  • Forklare tekniske tegninger

UNDERVISNING

Fagmodulet tager 8 uger at gennemføre. De første fem uger har du ti timers undervisning om ugen og de sidste tre uger skal du skrive opgave. Ved siden af undervisningen skal du regne med ekstra tid til læsning og forberedelse.

De ti timers undervisning er fordelt på en hel undervisningsdag, hvor du skal møde op på KEA og en aften, hvor du deltager online. Den fulde undervisningsdag ligger så vidt muligt om mandagen, mens online undervisningen ligger torsdag aften.

Undervisningen tager udgangspunkt i din og dine medstuderendes erfaringsgrundlag. De kompetencer, som du har med fra dit arbejdsliv, får du mulighed for at bruge i undervisningen. Det, som du lærer på uddannelsen, kan du fra start af bruge på arbejdspladsen.

PRAKTISK INFO

Hvis du vil vide mere om modulet, har vi samlet en masse information til dig her.

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.