''Corona boostede vores udvikling''

Vi har sat vores direktør Lars Mejlby i stævne til en reflektion over SIF Gruppens udvikling efter det netop offentliggjorte regnskab for 2019.

Det netop offentliggjorte regnskab for 2019 viser et tilfredsstillende resultat med 17% omsætningsvækst og 10 millioner kr. før skat på bundlinjen. Men det var Danmarks nedlukning, der virkelig boostede firmaets udvikling, fortæller han.

Da Corona ramte Danmark, afskaffede vi janteloven - og fik flere kunder. Vores vision ”Vi vil være bedst til at udvikle og handle i tæt samarbejde” skulle stå sin prøve - og bestod.
Strategien var ellers lagt, men nedlukningen skabte en ny situation, der gav os skærpet opmærksomhed, bedre lønsomhed og intens ledelsestræning.

På spørgsmålet om hvad Danmarks nedlukning lærte SIF Gruppen, svarer Lars Mejlby:

Coronaen kom som en Tsunami – spørgsmålet var bare, hvem der ville blive tilbage på stranden, og hvem der søgte op i bjergene. Vi valgte det sidste. Coronaen lærte os at fokusere, kommunikere hurtigt og tage beslutninger, vi ikke var sikre på. Og så satte vi synlig ledelse i højsædet. Vi lærte også, hvor vigtigt netværk er. Lynhurtigt omstillede vi os, så vi hele tiden var to skridt foran. På aftenen for Danmarks nedlukning agerede vi hurtigt, så vi kunne informere vores medarbejdere, fordele roller og ansvar og nedsætte de nødvendige arbejdsgrupper på rekordtid. Som familieejet virksomhed viste vi, at vi måtte stå sammen om ET kortsigtet mål: SIF Gruppen skulle komme bedst ud af Corona ved ikke at tabe kunder og samtidig vinde nye. Takket være vores medarbejderes indsats, lykkedes det os således i perioden at skaffe hele 21 nye kunder.

Internt, gjorde vi, hvad vi kunne for at hverdagen skulle være den samme for vores elektrikere og teknikere. Det var på kontoret, at forandringerne skulle ske ved at tænke innovativt og skabe den nødvendige forandring. Og så tog vores digitale rejse et kvantespring med TEAMS som den store øjenåbner. Alt det lærte vi af Corona. Vi kunne ikke have købt konsulenttimer, der flyttede os så meget, som nedlukningen gjorde det.

Med et lærerigt første halvår af 2020 og et tilfredsstillende regnskab for 2019 kan SIF Gruppen nu se fremad.

Vi er måske nok lidt bagud på point i 2020, men vores skærpede bevidsthed og fokus på lønsomhed og kerneforretning har styrket vores konkurrenceevne.


Vores nye afdeling i Nordsjælland åbner snart, vi fortsætter vores fokus på CTS og forventer generel vækst på service. Dertil kommer vores nye termografiafdeling, som vi også forventer os meget af. Med de kommende tiltag, mere effektive procedurer i dagligdagen og et styrket sammenhold, står vi derfor endnu stærkere nu efter Corona,” slutter Lars Mejlby.

Klik ind og se regnskabet her.

05.08.2020SIF Gruppen A/S

Sponseret

Som led i SIF Gruppens strategi, har vi for nyligt udvidet med endnu en kompetence

24.07.2020SIF Gruppen A/S

Sponseret

''Corona boostede vores udvikling''

28.05.2020SIF Gruppen A/S

Sponseret

SIF Gruppen vinder rammeaftale med ATP Ejendomme

14.05.2020SIF Gruppen A/S

Sponseret

Ny medarbejderapp skal styrke SIF-ånden

18.01.2020SIF Gruppen A/S

Sponseret

Emil er Danmarks Bedste Elektrikerlærling

15.01.2020SIF Gruppen A/S

Sponseret

SIF Gruppens lærling til Olympiade