Dansk techgigant investerer millioner i energibesparelser

For at øge energieffektiviteten på hovedkontoret og i fem datacentre har den danske techgigant team.blue investeret et stort millionbeløb i ny teknologi. Samtidig opfordrer virksomheden medarbejderne til at tage mere ansvar.

”Især tre meget konkrete tiltag i vores datacentre har fået bolden til at rulle fra dag ét”, fortæller Ole P. Jensen. Foto: team.blue..

Energiforbruget hos den danske it-virksomhed team.blue er markant. Energien bliver først og fremmest brugt på virksomhedens fem datacentre, som ’hoster’ it-løsninger for mere end 250.000 kunder. Derudover bliver der brugt energi på hovedsædets 4.000 kvadratmeter i Skanderborg og et kontor i København. Som konsekvens har virksomheden, der i dag har mere end 190 ansatte i Danmark, investeret et stort millionbeløb i ny teknologi, og med en række nye tiltag skal det samlede energiforbrug nedbringes markant.

”Vi ønsker at have så lille en påvirkning som muligt på miljøet, og derfor tog vi for en del år siden springet og skiftede til grøn strøm fra dansk vindkraft og nordisk vandkraft. Det er imidlertid ikke nok, hvis vi for alvor skal nedbringe vores samlede energiforbrug, og derfor fortsætter vi med at investere massivt i grønnere og mere miljøskånsomme løsninger”, siger Ole P. Jensen, der er CTO for team.blue Denmark og uddyber:

”Især tre meget konkrete tiltag i vores datacentre har fået bolden til at rulle fra dag ét. Her har vi proaktivt skiftet vores hardware til nye og mere energieffektive modeller, så vi kan drive mere med mindre. Samtidig konsoliderer vi så meget af vores netværksinfrastruktur, som vi overhovedet kan med det formål at have så få netværksenheder som muligt. Endeligt har vi udskiftet de storage-systemer, vi bruger til primær produktion – altså livedata - til NVME/SSD, fordi disse teknologier er meget mere energieffektive”.

Tænk som I gør derhjemme
Ambitionerne om reduceret energiforbrug har indflydelse på mere end bare datacentrene, og virksomhedens to kontorer i Skanderborg og København skal derfor også spare på energien. For at optimere indsatsen er der blevet sat endnu flere sensorer/integrationer op, så lyset automatisk slukker, når medarbejderne går hjem, og meget it-udstyr slukkes efter endt arbejdsdag.

Ifølge Ole P. Jensen opfordrer ledelsen medarbejderne til at tage endnu mere ansvar.

Om team.blue

team.blue er en paraplyorganisation, der dækker over mange opkøb og mange selvstændige virksomheder. team.blue Denmark består af fire varemærker: DanDomain, Simply.com, ScanNet og Curanet.

”Hvis vi skal i mål med vores energispare-mission, er det afgørende, at alle medarbejdere spiller med. Det gælder uanset, hvor de sidder i organisationen. Derfor har vi opfordret vores ansatte til at tænke og handle fornuftigt, som de gør derhjemme. Det kan for eksempelvis være at slukke lyset, hvis man forlader et rum uden sensor, åbne vinduet i stedet for at tænde for aircondition eller at slukke computerens skærme, når man går i møde eller til frokost”, fortæller han og supplerer:

”Jeg tror, at vores generation af medarbejdere har en naturlig forventning om, at vi gør de her tiltag. Det er ikke noget, vi fejrer eller fremhæver specielt meget. Det er bare sund fornuft. Så der har ikke været en negativ reaktion på de tiltag, vi tager. Men det havde der nok været, hvis vi ikke gjorde noget”, siger Ole P. Jensen.

Flere tiltag på vej
De mange opstartede sparetiltag får ikke team.blue til at læne sig tilbage i stolen. Flere initiativer er under opsejling.

”Vi arbejder på at skifte dele af vores netværksplatforme. Det gør vi på grund af teknologiens udvikling, men også for yderligere at konsolidere platforme, der i dag drives af flere enheder per datacenter til fremadrettet kun at drives af enkelte. Samtidig arbejder vi aktivt på endnu mere IOT og smart energy-automatisering på kontoerne”, afslutter Ole P. Jensen.

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

Relateret indhold

24.04.2024Installator.dk

Medarbejderne får klima-ild i øjnene

23.04.2024Installator.dk

Klimahensyn og udsigten til nulemissionszoner fik installatør til at køre grønt

16.04.2024Condair A/S

Sponseret

Opnå store energibesparelser ved at køle med adiabatisk køling

21.03.2024Belimo A/S

Sponseret

Opfyld kravene om energibesparelser i boliger med intelligente ventiler

21.03.2024Installator.dk

Better Energy på vej med 10 MW batteri til energilagring i Hoby solcellepark

21.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kære regering: I kan ikke sætte strøm til verden uden batterier

13.03.2024Solar Light – Innovative lighting is our dedication

Sponseret

Effektiv udskiftning af armaturer med smarte hurtigkoblinger

26.02.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric-boss er træt af at høre om vindmøller

Jobmarked

Se alle

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
CTS-anlæg. Konstruktion, installation og drift

Med korrekt anvendelse af CTS/BMS-systemer kan bygningsejere/driftsfolk, smart og innovativt, sikre den danske målsætning om en CO2-reduktion på 70% i 2030.

Dato

25.04.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

RIB Software
Kursus
Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

Mange områder inden for både byggeri og drift bliver i stigende grad digitaliseret og FM er ingen undtagelse - er du klar til at varetage dette?

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Tivoli Hotel i København