Dansk virksomhed skal forstærke sikkerheden i schweiziske virksomheder

Den schweiziske koncern Gurit, der fremstiller avancerede kompositløsninger til vindenergi, marine og flere industrier, investerer et millionbeløb i nye brandsikringssystemer fra den danske brandsikringsspecialist Safevent.

Den schweiziske koncern Gurit, der fremstiller avancerede kompositløsninger til vindenergi, marine og flere industrier, investerer et millionbeløb i nye brandsikringssystemer fra den danske brandsikringsspecialist Safevent. Foto: (Tyrkisk fabrik) Gurit..

Gurit investerer et millionbeløb i brandsikring til produktionen på otte fabrikker rundt om i verden, og det er danske Safevent, der skal løse opgaven. Brandsikringsspecialisten fra Hjørring har fået ordre på 2,3 millioner kroner på gnist- og røgdetekteringssystemer samt kontraklapper, der isolerer bearbejdningsprocesser i tilfælde af brand.
Investeringen er et led i Gurits safety-first politik, hvor især bearbejdningsmaskinerne udgør en risiko for gnist- og røgdannelse, som i værste tilfælde kan udvikle sig til en eksplosion.

”Vi har en del bearbejdningsmaskiner, hvor der kan opstå gnister på grund af friktion og forhøjede temperaturer. Det samme kan ske, hvis der gemmer sig sten eller lignende i de materialer, vi bearbejder. Derfor er det vigtigt, at vi effektivt opspore gnister og røgdannelse og derved minimere risikoen for brand, der kan være bekostelig for både os og vores kunder”, siger Henrik Bjørn Andersen, der er Head of Facility & Equipment hos Gurit.

Flere søger rådgivning om brandsikring
Safevent er specialist i løsninger til forebyggelse, begrænsning og bekæmpelse af brand og eksplosion i produktionsanlæg på tværs af industrier. Virksomheden har de senere år udviklet sig til en turnkey-leverandør, der håndterer hele processen fra projektering til idriftsættelse. Virksomheden håndterer også den efterfølgende servicering, enten i eget regi eller gennem samarbejdspartnere.
For stifter og administrerende direktør i Safevent, René Hvidkær Jørgensen, er den store ordre fra Gurit resultatet af et målrettet fokus på at rådgive virksomheder i industrien om, hvordan man effektivt sikrer medarbejdere, produktionsapparat og bygninger mod brand og eksplosion.

”Fokus på sikkerhed i produktionsanlæg er gradvist forøget gennem de sidste 15 år. Vi oplever, at virksomheder i dag i langt højere grad søger ekstern rådgivning i forhold til brandsikring. Og aftalen med Gurit bekræfter mig i, at de ting, vi gør, er de rigtige”, siger René Hvidkær Jørgensen.

Brug for fleksible underleverandører
Med fabrikker spredt over hele verden er det en høj prioritet for Gurit at have underleverandører, der er fleksible og omstillingsparate. Det skyldes de store tidsforskelle mellem fabrikkerne samt ikke mindst virksomhedens rolle som leverandør til den globale vindindustri, der er præget af et omskifteligt politisk klima.

”Med jævne mellemrum står vi over for en ny situation i vindindustrien, der gør, at vi er nødt til at flytte produktion og udstyr for at være tæt på vores kunder. Derfor har vi brug for, at vores underleverandører er fleksible og kan rykke ud, når behovet opstår – uanset om det er i Tyrkiet, Mexico, Indien eller Kina”, forklarer Henrik Bjørn Andersen.

Læs også: Solceller kan øge risikoen for brandspredning på flade tage

Gurit skal i den kommende tid flytte sin produktion af vingekits fra Ringkøbing til henholdsvis Spanien og Tyrkiet. Her får Safevent til opgave at afmontere det eksisterende brandsikringsudstyr på fabrikken i Danmark og efterfølgende installere udstyret på fabrikkerne i Spanien og Tyrkiet.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.06.2024ABB A/S

Sponseret

Nordværk får installeret nye brydere med mindre besvær

10.06.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Er dit sikringssystem, adgangskort og kortlæsere sikre?

28.05.2024Avidenz A/S

Sponseret

Skab trivsel og udvikling gennem arbejdsmiljøet

22.05.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Tag hul på fremtiden - Oplev vores banebrydende Mobile Wallet adgangsløsning

03.05.2024Installator.dk

Carl Ras styrker sin position inden for sikringssegmentet

02.05.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Har du styr på dine gæster?

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle