Det er jeg stolt af: Isbjerget lyser op på havnen

11 tinder tårner sig op i Aarhus. Tinderne sidder på lejlighedsbyggeret Isbjerget på Aarhus Havn. YIT har stået for vvs- og sprinkleropgaverne på det karakteristiske byggeri, der rummer 208 lejligheder.

Den 20. august var der rejsegilde på det nye byggeri, Isbjerget ved havnen i Aarhus. Isbjerget er del af en ny og levende bydel på havnen i Aarhus. Den gamle industrihavn gennemgår i disse år en forvandling. Isbjerget består af 208 ejer- og lejelejligheder, som forventes indflytningsklar til april næste år.
Før lejlighederne tages i brug, har en række håndværkere deres daglige arbejde i Isbjerget. Blandt dem er entrepriseleder for vvs og sprinkler, Per Skytt Larsen, fra YIT. Han er stolt af at være med på projektet.

Læs også: Det er jeg stolt af - Rasmus Quist

”Det er jo et flot byggeri. De skæve vægge har givet os en del udfordringer, fordi det har været svært med rørføringen. Det har ikke været let at komme fra a til b. Vi har nogle gange været nødt til at bukke dem for at få dem fra a til b,” siger han.

YIT har været med til at vælge materialer til rør, hvor det endte med Alupex til vand, støbejern til de lodrette faldstammer og plastrør inde i lejlighederne.  Armaturerne har bygherren PensionDanmark bestemt.

Isbjerget i Aarhus

  • Isbjerget i Aarhus er en bygningsserie, der består af fire bygninger.
  • YIT har installeret sprinkler og vvs og monteret sanitet
  • Der skal være 208 lejligheder til eje og leje.
  • Planen er, at lejlighederne skal være indflytningsklar i april 2013.
  • Isbjerget er tegnet af to danske, et hollandsk og et fransk arkitektfirma.
  • Bygherren er PensionDanmark, hvis kunder vil have første til boligerne.

Per Skytt Larsens hold begyndte på opgaven i marts 2011. Der var 16 medarbejdere fra YIT, da de var flest, og i dag er de otte. Hver uge holder håndværkerne koordineringsmøde, hvor de koordinerer med de andre grupper af håndværkere, hvem der er i hvilke områder af byggeriet hvornår. Holdet fra YIT har installeret alt vvs og sprinkler lige fra vandhaner i køkkenerne og sprinkleranlæg i parkeringskælderen og i loftet i alle lejlighederne, så de er klar til at sprøjte vand ud i tilfælde af brand.

Læs også: Det er jeg stolt af: Comeback som installatør

YIT har også stået for installationer og montering af sanitet på 40 af badeværelserne, mens en anden installatør har lavet 155. De resterende badeværelseskabiner er færdiglavede og blevet hejst ind med kran. Alle 208 badekabiner kunne ikke nå at blive produceret så hurtigt, som de skulle i forhold til byggeriplanen for Isbjerget. Ingen af væggene på badeværelserne er skæve – så der har ikke været særlige udfordringer for holdet fra YIT i den sammenhæng. Badeværelserne består af et lille vaskeskab, vaskemaskine, toilet og bruser.

Isbjerget er del af større Aarhus-projekt
Isbjerget har hvid terrazzo på facaden. Den karakteristiske bygning rejser sig i 10 etager oven på den tilhørende parkeringskælder. De 208 lejligheder er i forskellige størrelser fra 55 m2 til 227 m2 og med to til fem værelser. Boligerne er i forskudt plan og med rum i dobbelt højde, og alle lejligheder har en stor altan eller terrasse. Der er i det hele taget kræset for designet af fire unge og trendsættende arkitektfirmaer; de to danske tegnestuer cebra og JDS architects , hollandske seARCH og franske Louis Paillard.

Udsigten fra Isbjerget er også helt speciel: Fra lejlighederne kan man se ud over Aarhus by, Marselisborg Skov, Aarhus Bugt og Kalø Vig og hele vejen til Helgenæs og Sletterhage. Isbjerget er ikke det eneste, der sker på Aarhus Havn i disse år: En helt ny bydel med caféer, butikker, restauranter og boliger opstår. I den nye bydel opføres også det nye hovedbibliotek, Multimediehuset, der åbner i 2014. Det store projekt på havnen indbefatter også åbningen af den sidste del af Aarhus Å.

Aarhus Kommune er grundsælger og overdragede i oktober 2010 opgaven til PensionDanmark. Byggeriet af Isbjerget begyndte i december 2010. Kommunen er hovedansvarlig for etableringen af infrastruktur og byrum. Det vil blandt andet sige veje, kanaler, promenader, pladser og belysning. Lejlighederne skal efter planen være klar til indflytning i april 2013.

Salg og udlejning af boliger har først og fremmest til hensigt at sikre medlemmerne af PensionDanmark et godt afkast, som kan bidrage til pensionsopsparingen.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde