DM i Skills 2024 igangsat på Roskilde Tekniske Skole

Den 30. januar blev det ved en reception på Roskilde Tekniske Skole offentliggjort, at Roskilde bliver værtsby for DM i Skills i april 2024.

Ved receptionen deltog repræsentanter for Roskilde Kommune og SkillsDenmark samt fra en række uddannelsessteder i Roskilde. Fra Roskilde Tekniske Skole deltog bestyrelsesformand Hans Arne Nielsen, direktør Jesper Østrup, samt flere af de elever, som skal i konkurrence ved DM i Skills 2023, som foregår i Fredericia 2.-4. februar, sammen med deres trænere. Flere repræsentanter fra direktion og ledelse var også med.

Efter taler fra Roskilde Kommunes borgmester Tomas Breddam og formand for SkillsDenmark Søren Heisel blev de formelle aftaledokumenter underskrevet af Roskilde Kommunes borgmester Tomas Breddam, formand for SkillsDenmark Søren Heisel og næstformand Michael Boas Pedersen.

Stor begejstring
Ved talerne var der udelt begejstring over at kunne afsløre, at Roskilde nu kan være værtsby. Tomas Breddam fortalte om byens stolte uddannelsestraditioner, og hvordan uddannelse er en del af Roskildes DNA. Han mente, at de faglige uddannelser fortjener mere kredit, for det gode arbejde de gør – også i samspil med de mange virksomheder, som er med i oplæringen af de unge. Det er et mål at skabe øget opmærksomhed om erhvervsuddannelserne og byen gennem DM i Skills.

Et løft for byen
Søren Heisel takkede for det engagement og den beslutsomhed, som SkillsDenmark er blevet mødt af i kommunen, hvor man på kort tid har fået udviklet ideer og udarbejdet beslutningsgrundlag til byrådet. Han fortalte, at byen sætter barren højt og glæder sig over, at man vil gøre Roskilde som uddannelsesby endnu bedre. Han fortalte, at DM i Skills vil være et løft for byens borgere og ser frem til at udvikle DM i Skills i samarbejde med byens aktører og skoleliv. Han roste Roskilde Tekniske Skole, som også har været involveret i DM i Skills i Næstved (2019) og Høng (2022), og fortalte, at erfaringerne med afvikling af DM i Skills i Region Sjælland har været rigtig gode.

Efter taler og underskrifter var der tid til netværk og til at pressen kunne få udtalelser fra de involverede og de fremmødte elever.


DM i Skills 2024 vil blive afholdt den 18.-20. april ved Roskilde Kongrescenter og bydelen Musicon, som Roskilde Tekniske Skole er en del af.

Få mere at vide
Kommunikationschef Roskilde Tekniske Skole Jacob Christiansen, jac@rts.dk, mobil 22 68 67 90

Kommunikationschef Roskilde Kommune Rikke Houkjær, rikkeho@roskilde.dk, mobil 42 65 47 17

Kommunikationschef SkillsDenmark Rudi Raahauge Damkjær, rda@skillsdenmark.dk, mobil 20 92 34 64

Mere fra...

08.02.2023Roskilde Tekniske Skole

Sponseret

DM i Skills 2024 igangsat på Roskilde Tekniske Skole

09.06.2022Roskilde Tekniske Skole

Sponseret

Ny uddannelsesdirektør på Roskilde Tekniske Skole

10.05.2022Roskilde Tekniske Skole

Sponseret

Skolesucces ved DM i Skills 2022