Efterspørgslen på energirenovering mangler

Politikerne skriger på øget energirenovering af bygningsmassen, men de udførende håndværkere mærker ikke et gennembrud i efterspørgslen ude hos hr. og fru Jensen. Sådan lød det fra Dansk Byggeri på Building Green-messen.

Direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen(nummer to fra højre), argumenterer for at efterspørgslen på energirenoveringer trænger til hjælp. .

Efterspørgslen på energirenovering matcher ikke udbuddet i øjeblikket. Godt nok ønsker et enigt Folketing at fremme omfattende energirenovering, og danskerne svarer også i undersøgelser, at de i høj grad er klar til at kaste penge efter en mere energieffektiv boglig, men de udførende håndværkere mærker ikke den store interesse ude hos hr. og fru Jensen.

Læs også: Strategi for energirenovering stiller krav til installatører

Det budskab havde Michael H. Nielsen, der er direktør i Dansk Byggeri, med på Building Green-messen torsdag, hvor han holdt oplæg sammen med flere andre eksperter i energirenovering.

”Der er uddannet 2500 energivejledere i Danmark og de tilbagemeldinger, vi får fra dem, er altså, at efterspørgslen ikke er særlig stor til trods for den store fokus på området”, konstaterede Michael H. Nielsen.

Efterspørgsel skal fremmes
Han understregede, at det er formålsløst, at blive ved med at opkvalificere håndværkerne, hvis ikke man samtidig gør noget for at understøtte efterspørgslen. Det skal ifølge Dansk Byggeri først og fremmest gøres via flere økonomiske incitamenter for boligejerne, mere omfattende rådgivning og muligvis også strammere lovkrav.

Læs også: Vandbesparelser bliver overset

”Hvis ikke der bliver gjort noget for at skubbe til efterspørgslen, så kommer markedet simpelthen ikke i gang”, understregede Michael H. Nielsen.

Sønderborg viser resultater
Et af de steder i landet, hvor man for alvor har fået markedet for energirenoveringer i gang, er i Sønderborg, hvor kommunen gennem det offentlige-private partnerskab (OPP) Project Zero i en årerække har arbejdet på at få sønderborgenserne til at energirenovere.

Siden projektets start i 2009 har beboerne i kommunen i alt sparet 5,8 Gigawatt-timer, som svarer til 1,845 ton CO2.

Ifølge direktøren for Project Zero Peter Rathje, som også var til stede på Building Green-messen, er nøglen til succesen blandt andet, at projektet har ansat en konsulent, der simpelthen tager ud til borgerne og gennemgår deres energibesparelsespotentiale.

Konsulenten har i alt besøgt 1.104 borgere og 65 procent af dem har sat gang i projekter med en gennemsnitlig investering på 155.000 kroner, hvilket giver en samlet værdi på 100 millioner kroner.

”Jeg forstår ikke, hvorfor vi ikke skalerer vores model op, så den kommer til at dække hele Danmark”, lød det kækt fra Peter Rathje, da han afsluttede sit indlæg.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde