Energistøtteordning ukendt for boligejere

Sidste år sad 91.000 i kø – alligevel kender størstedelen af danskerne ikke til den offentlige støtte til energirenovering.

Sidste år sad 91.000 i kø – alligevel kender størstedelen af danskerne ikke til den offentlige støtte til energirenovering. Arkivfoto..

Der er rift om den offentlige støtte til energirenoverende tiltag i helårsboliger fra Energistyrelsens Bygningspulje, og meget tyder på, at der bør sættes flere penge af til Bygningspuljen. Mens 91.000 tusind boligejere sad i kø til at søge puljen sidste år, viser en undersøgelse foretaget af den globale ekspert i energieffektivisering, Schneider Electric, nemlig, at 65 procent af de danske boligejere slet ikke kender til den offentlige støtte.

Argumenterne for at energirenovere boligen og spare på både energiregningen og CO2-udledningen har i lyset af energi- og klimakrisen sjældent været mere iøjefaldende.
Der er tilmed offentligt tilskud at hente til energirenovering af helårsboliger. Fra 2020 og frem til 2026 har energistyrelsen afsat cirka 2,5 milliarder kroner til Bygningspuljen, som har til formål at skabe besparelser i energiforbruget i helårsboliger, og forleden åbnede Energistyrelsen op for dette års ansøgningsproces, hvor der bliver uddelt 121 millioner kroner.

Problemet er bare, at der er stor rift om midlerne fra Bygningspuljen, hvilket gør, at mange boligejere må se langt efter den hjælpende hånd – og det til trods for, at størstedelen af de danske boligejere slet ikke kender til den offentlige støtte. Det viser tal fra DR og en undersøgelse foretaget af den globale ekspert i energieffektiversering, Schneider Electric, der konkluderer, at 65 procent at de danske boligejere ikke kender til støtten.

Læs også: 97 milioner kroner til energirenoveringer

”Det er opløftende, at så mange ønsker at søge Bygningspuljen for at klimarenovere deres bolig, men tallene viser også tydeligt, at puljen bør gentænkes. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange der ville sidde i kø, hvis langt flere kendte til den offentlige støtte”, siger Schneider Electrics danske Vice President Thomas Andersen, og fortsætter:

”Danskerne er tydeligvis klar til at efterleve politikernes opfordring til samfundssind i denne energikrise og spare på energien ved blandt andet at klimarenovere boligen, men det forpligter også den anden vej rundt – politikerne bør gentænke Bygningspuljen, så langt flere danskere kan få en hjælpende hånd til at klimarenovere og spare både energi, penge og CO2”.

Energikrisen kalder på klimarenovering
Med skyhøje energipriser, en galopperende inflation og kolde måneder i sigte har energirenovering aldrig været mere relevant end netop nu. Den høje inflation gør dog, at mange danske familier må ud i de helt store sparetiltag for overhovedet at holde økonomien oven vande, og det gør det svært at afsætte ekstrabudgetter til for eksempel klimarenovering.

”Hvis man ikke har råd til den helt store renovering, kan et godt sted at starte for eksempel være at gøre sit hjem intelligent med en smart-home-løsning. Her kan man blandt andet spare op til 25 procent på varmeforbruget via varmeautomatisering. Den billigste og grønneste energi er den, vi ikke bruger – og løsningerne til energirenovering ligger klar”, siger Thomas Andersen.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle