Erhvervsskoler udbyder for få kurser

Virksomhederne i installationsbranchen bruger rekordmange penge på efteruddannelse, alligevel falder aktiviteten i AMU-systemet markant. Det er dyrt for både installatører og skoler.

 AMU-systemet kan ikke opfylde installationsbranchens behov for efteruddannelse. Det tvinger virksomhederne over på det private marked, der ifølge underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ, leverer gode kurser, som branchen har gavn af, men AMU-systemet har sine egen fordele, siger hun i en pressemeddelelse.

Hun forklarer, at installationsbranchen i 2011 brugte mere end 150 millioner kroner på efteruddannelse, hvilket svarer til 80.000 elevdage - heraf er 45 procent i det private efteruddannelsessystem. Aktiviteten indenfor AMU-systemet er faldet med 30 procent fra 2010 – 2011.

Halvering fra 2010 til 2011
Tina Voldby påpeger desuden, at udbuddet af kurser i AMU-regi alene på elområdet er faldet med 50 procent fra 2010 til 2011.

”Det er et problem, fordi skolerne har en forpligtelse til at udbyde de AMU-kurser der efterspørges, og i en tid hvor der er et så stort behov for at dygtiggøre medarbejderne, er det tankevækkende, at skolerne ikke prioriterer området mere. Skolerne går glip af en kæmpe omsætning, og virksomhederne er tvunget til at benytte sig af langt dyrere kurser på det private marked, hvor dagspriserne er højere, og hvor der ikke er mulighed for at få lønrefusion, siger Tina Voldby.

Det er en alarmerende situation vi står i – virksomhederne betaler hvert år en milliard kroner til et offentligt AMU-system, og de må derfor kunne have en berettiget forventning om, at systemet leverer de kurser, der er brug for til at sikre vækst og beskæftigelse.

TEKNIQ efterlyser derfor en politisk indsats, der skal sikre, at erhvervslivet har mulighed for at efteruddanne medarbejdere indenfor AMU-systemet.

”Hvis regeringen ønsker en øget efteruddannelsesaktivitet og større brug af AMU – så er den bedste måde at nå det mål på at sikre, at der er økonomisk fornuft i at udbyde AMU-kurser, forpligte de skoler, der har en udbudsret, til at udbyde kurserne og sikre sig at ingen skoler, der har kompetencerne, forhindres af stive regler i at udbyde relevante AMU-kurser. Politikerne skal hjælpe os med at få AMU på ret kurs – vi vil det genre og branchen er helt afhængig af et velfungerende efteruddannelsessystem – elleres bremses vækst og beskæftigelse,” siger hun.

-KPE

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde