Erhvervsskoler udbyder for få kurser

Virksomhederne i installationsbranchen bruger rekordmange penge på efteruddannelse, alligevel falder aktiviteten i AMU-systemet markant. Det er dyrt for både installatører og skoler.

 AMU-systemet kan ikke opfylde installationsbranchens behov for efteruddannelse. Det tvinger virksomhederne over på det private marked, der ifølge underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ, leverer gode kurser, som branchen har gavn af, men AMU-systemet har sine egen fordele, siger hun i en pressemeddelelse.

Hun forklarer, at installationsbranchen i 2011 brugte mere end 150 millioner kroner på efteruddannelse, hvilket svarer til 80.000 elevdage - heraf er 45 procent i det private efteruddannelsessystem. Aktiviteten indenfor AMU-systemet er faldet med 30 procent fra 2010 – 2011.

Halvering fra 2010 til 2011
Tina Voldby påpeger desuden, at udbuddet af kurser i AMU-regi alene på elområdet er faldet med 50 procent fra 2010 til 2011.

”Det er et problem, fordi skolerne har en forpligtelse til at udbyde de AMU-kurser der efterspørges, og i en tid hvor der er et så stort behov for at dygtiggøre medarbejderne, er det tankevækkende, at skolerne ikke prioriterer området mere. Skolerne går glip af en kæmpe omsætning, og virksomhederne er tvunget til at benytte sig af langt dyrere kurser på det private marked, hvor dagspriserne er højere, og hvor der ikke er mulighed for at få lønrefusion, siger Tina Voldby.

Det er en alarmerende situation vi står i – virksomhederne betaler hvert år en milliard kroner til et offentligt AMU-system, og de må derfor kunne have en berettiget forventning om, at systemet leverer de kurser, der er brug for til at sikre vækst og beskæftigelse.

TEKNIQ efterlyser derfor en politisk indsats, der skal sikre, at erhvervslivet har mulighed for at efteruddanne medarbejdere indenfor AMU-systemet.

”Hvis regeringen ønsker en øget efteruddannelsesaktivitet og større brug af AMU – så er den bedste måde at nå det mål på at sikre, at der er økonomisk fornuft i at udbyde AMU-kurser, forpligte de skoler, der har en udbudsret, til at udbyde kurserne og sikre sig at ingen skoler, der har kompetencerne, forhindres af stive regler i at udbyde relevante AMU-kurser. Politikerne skal hjælpe os med at få AMU på ret kurs – vi vil det genre og branchen er helt afhængig af et velfungerende efteruddannelsessystem – elleres bremses vækst og beskæftigelse,” siger hun.

-KPE

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.07.2024Installator.dk

Vinderne af Installatørprisen

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

17.07.2024RIB Software

Sponseret

Kombiner modeller i RIB Projekt!

24.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

tic elkas/Eegholm-gruppen udpeger to nye bestyrelsesmedlemmer

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle