Erhvervsskoler udbyder for få kurser

Virksomhederne i installationsbranchen bruger rekordmange penge på efteruddannelse, alligevel falder aktiviteten i AMU-systemet markant. Det er dyrt for både installatører og skoler.

 AMU-systemet kan ikke opfylde installationsbranchens behov for efteruddannelse. Det tvinger virksomhederne over på det private marked, der ifølge underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ, leverer gode kurser, som branchen har gavn af, men AMU-systemet har sine egen fordele, siger hun i en pressemeddelelse.

Hun forklarer, at installationsbranchen i 2011 brugte mere end 150 millioner kroner på efteruddannelse, hvilket svarer til 80.000 elevdage - heraf er 45 procent i det private efteruddannelsessystem. Aktiviteten indenfor AMU-systemet er faldet med 30 procent fra 2010 – 2011.

Halvering fra 2010 til 2011
Tina Voldby påpeger desuden, at udbuddet af kurser i AMU-regi alene på elområdet er faldet med 50 procent fra 2010 til 2011.

”Det er et problem, fordi skolerne har en forpligtelse til at udbyde de AMU-kurser der efterspørges, og i en tid hvor der er et så stort behov for at dygtiggøre medarbejderne, er det tankevækkende, at skolerne ikke prioriterer området mere. Skolerne går glip af en kæmpe omsætning, og virksomhederne er tvunget til at benytte sig af langt dyrere kurser på det private marked, hvor dagspriserne er højere, og hvor der ikke er mulighed for at få lønrefusion, siger Tina Voldby.

Det er en alarmerende situation vi står i – virksomhederne betaler hvert år en milliard kroner til et offentligt AMU-system, og de må derfor kunne have en berettiget forventning om, at systemet leverer de kurser, der er brug for til at sikre vækst og beskæftigelse.

TEKNIQ efterlyser derfor en politisk indsats, der skal sikre, at erhvervslivet har mulighed for at efteruddanne medarbejdere indenfor AMU-systemet.

”Hvis regeringen ønsker en øget efteruddannelsesaktivitet og større brug af AMU – så er den bedste måde at nå det mål på at sikre, at der er økonomisk fornuft i at udbyde AMU-kurser, forpligte de skoler, der har en udbudsret, til at udbyde kurserne og sikre sig at ingen skoler, der har kompetencerne, forhindres af stive regler i at udbyde relevante AMU-kurser. Politikerne skal hjælpe os med at få AMU på ret kurs – vi vil det genre og branchen er helt afhængig af et velfungerende efteruddannelsessystem – elleres bremses vækst og beskæftigelse,” siger hun.

-KPE

Daikin Denmark A/S

Sponseret

Deltag i åbningen af Service Academy og Experience Center

Alcadon ApS

Sponseret

Bliv "READY TO BLOW" med Jetting!

Relateret indhold

10.10.2024Installator.dk

Ordrenedgang fører til afskedigelser i Kamstrup

09.10.2024Installator.dk

Gasfyret blev skrottet til fordel for energitag

02.10.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

KABELMATs kabel oprulningssystem

01.10.2024Installator.dk

Brønderslev går forrest med udvikling af nye rensemetoder

25.09.2024Installator.dk

Norlys afskediger tre topchefer

30.08.2024Avidenz A/S

Sponseret

Snart sidste frist i Aalborg til den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse

27.08.2024Geovent

Sponseret

En dronning ankommer til Geovent – velkommen til vores nye bi-dronning! 🐝👑

27.08.2024Erik Larsen & Søn

Sponseret

Kvikguide skinnemøtrikker | Med eller uden fjeder?

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle