Flere installatører korttidslejer servicevogne

Installatører bytter i højere grad de længere leasingaftaler ud med kortere lejeperioder, når det handler om at skaffe en servicevogn. Det skyldes især et ønske fra installatørerne om mere fleksibilitet.

Flere installationsvirksomheder lejer servicevogne i korte perioder, viser en rundspørge blandt nogle af Danmarks største biludlejningsselskaber. Hos Europcar har man de seneste år oplevet en stigning på cirka 30 procent i antallet af korttidsudlejninger på mellem en og seks måneders varighed. Foto: Europcar. .

Flere installatører går væk fra at lease servicevogne og går over til korttidsleje. Det viser en undersøgelse foretaget af Dansk VVS.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i en rundspørge blandt tre af Danmarks største biludlejningsselskaber, heriblandt Europcar.

”De seneste par år har vi oplevet en stigning på cirka 30 procent i antallet af korttidsudlejninger på mellem en og seks måneders varighed”, fortæller Jesper Rasmussen, sales manager vans and trucks hos Europcar, til Dansk VVS.

Behov for fleksibilitet
Udviklingen skyldes især, at installatørerne ønsker mere fleksible kontrakter. Det kan eksempelvis være hvis en virksomhed i forvejen har en del servicebiler, men har brug for ekstra til en specifik opgave.

”De helt store som Bravida og Kemp & Lauritzen har bevidst valgt, at deres egen bilflåde skal dække cirka 90 procent af behovet, mens udlejningsselskaber dækker de resterende 10 procent. Tanken bag er at kunne justere fleksibelt op og ned efter sæson og opgaver”, fortæller Jesper Rasmussen til Dansk VVS.

Der er dog også udfordringer ved korttidslejemodellen for installatørerne, fortæller Jesper Rasmussen. For det første er prisen højere, hvis man lejer for en kortere periode, da der er større risiko for, at bilerne står ubrugte hos forhandleren. For det andet kan man ikke leje en bil med specialindretning, hvis lejeperioden er for kort.

Læs også: Tekniq og Dansk El-Forbund opfordrer til nyt AMU-system

Virksomheden Viktech er en af dem, der i højere grad bruger den fleksible lejemodel.

”Var du før i tiden elektriker med navnet ’Amager Elektriker’, kørte du rundt på Amager. Nu er arbejdet meget mere projektorienteret og geografisk spredt. Her er det en kæmpe fordel, at vi kan geare op og ned på biler afhængig af opgaver og områder”, forklarer Jon Flintholm, adm. direktør hos Viktech, til Dansk VVS.

-CHM

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

19.06.2024BWT

Sponseret

Alternativer til blødgøringsanlæg: En kort guide til installatører

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle