Forrygende start på VVS’23

En udsolgt VVS-messe kom godt fra start, da besøgende væltede ind på standene allerede fra morgenstunden. Messens første dag har også budt på flere interessante oplæg fra den faglige scene, hvor IDA Energi var vært, en studiedag for flere 100 lærlinge og uddeling af messens nystiftede legat.

Simon Plaugborg fra Hanning VVS blev den første modtager af VVS-messens nystiftede legat på 15.000 kr. Til højre er det Per Rømer, medarrangør og direktør for VELTEK. Foto: VELTEK/OCC..

Allerede kort tid efter, at dørene blev åbnet til dette års VVS-messe, blev de fire haller i Odense Congress Center fyldt godt op med forventningsfulde besøgende. De blev mødt af et imponerende syn af standene hos de flere end 180 udstillere.
”Det har været en meget positiv start på VVS’23. Allerede fra morgenstunden har der været mange besøgende, og man kan mærke, at de har savnet at være på messe. Hos udstillerne bemærker jeg også, at standene har et ekstremt højt niveau i år, hvor udstillerne virkelig har gjort noget ud af det. Samtidig er dem, der står på standene også meget motiveret og klar til at give de besøgende en god oplevelse, så det er fornøjelse at opleve”, siger medarrangør og direktør for VELTEK, Per Rømer Kofod.

Studiedag og 15.000 kr. til vvs-lærling
Messens første dag bød også velkommen til en række lærlinge, vvs-installatører og teknikere fra uddannelsessteder landet over, som først fik en række faglige indlæg om automatisering og digitalisering, ligesom to nyudlærte vvs’ere fortalte om, hvordan verden ser ud som nyuddannet.

Studiedagen kulminerede i overrækkelsen af et nystiftet legat, som messens to arrangører, VELTEK og Odense Congress Center, står bag. Det er stiftet for at styrke fokusset på vvs-uddannelserne og branchens efterspørgsel på arbejdskraft. Derudover har især arbejde med grøn omstilling været en del af udvælgelseskriterierne.

Legatet gik til den unge lærling, Simon Plauborg fra Hanning VVS, og dermed blev han den allerførste til at modtage VVS-messens legat på 15.000 kr.
Både VELTEK og Odense Congress Center (OCC) ser studiedagen som en vigtig del af messen, og som Per Rømer Kofod lagde ud med i sin tale ved legatoverrækkelsen:

”Selv de mest fantastiske komponenter og løsninger er ikke meget værd alene. Det er i kombinationen mellem teknologier og menneskets faglige kunnen, at værdien kommer frem”.

Spørger man messe- og eventchef fra OCC, Morten Ihlow, spiller vvs-lærlingene en stor rolle for, at eventet kan favne alle i en branche i udvikling.

”Vi vil gerne være med til at fremme fokusset på morgendagens arbejdstagere i vvs-branchen – og med det naturlige fokus, der er kommet på grøn omstilling i samfundet generelt og især i vvs-branchen, er de studerende med til at sikre udviklingen og dynamikken i branchen, så vi får nye teknologier i spil”, siger han.

IDA Energi med på Fagscenen for første gang
VVS-messen satte endnu engang fagligheden i fokus med en række spændende foredrag på Fagscenen i Hal B. På messens første dag var IDA Energi vært ved en række oplæg omkring samspillet mellem byggeriets installationer og energisystemerne, fjernvarme eller varmepumper og termonet.

Hos Lars Sønderby Nielsen, direktør for IN-Therm og bestyrelsesmedlem i IDA Energi, var der glæde at spore over de faglige oplæg og deltagerne:

”Jeg er positivt overrasket over, hvor mange engagerede folk, der lagde vejen forbi Fagscenen, men især også, hvor stort et spænd, der var blandt tilhørerne. Vi fik også vores budskab frem om, at samarbejdet mellem energisystemet og bygningsinstallationerne er forudsætning for energirigtige løsninger til den grønne omstilling”, siger Lars Sønderby Nielsen.

Udover de interessante indlæg på Fagscenen var der også indlæg fra Ian Wisler-Poulsen hos Brødrene Dahl, som satte fokus på at tage ansvar for kundeoplevelsen, ligesom BWT lancerede et helt nyt blødgøringsanlæg, BWT Perla One, for messens mange besøgende.

VVS’23 åbner igen torsdag d. 25. maj kl. 8.30 til 16.00 og fredag 26. maj fra 8.30 til 15.00. Det er gratis at besøge messen i Odense Congress Center, men det kræver tilmelding via messens hjemmeside.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om VVS-messen 2023

VVS-messen åbner dørene for at udforske de nyeste tendenser og teknologier inden for VVS-branchen. Fra banebrydende bæredygtige løsninger til de nyeste smarte teknologier, er dette stedet, hvor fremtidens VVS-løsninger bliver til virkelighed. Mød branchens eksperter, udvid dit netværk og få indsigt i de seneste branchenyheder og innovationer. 

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

20.06.2024Geovent

Sponseret

Besøg fra vores tætte samarbejdspartner ITEK: Fokus på NATO og forsvarsprojekter

20.06.2024Installator.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

20.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne: God dag for famlieejede virksomheder

20.06.2024Installator.dk

Bravida henter erfaren profil til regional direktør-stilling

19.06.2024Installator.dk

Vest-El A/S bliver en del af InstallatørGruppen

18.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Den heldige vinder af el-løbehjulet blev…

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle