Første byggeri til at opnå prestigefuld sundhedscertificering

Rammerne for sundhed og velvære er helt i top i ejendommen Kronen i Ørestaden, der nu som det første boligbyggeri i Danmark har opnået det højeste niveau  af den internationale Well-sundhedscertificering.

Foto: Nrep

Mange danskere har problemer med dårligt indeklima, og hvor træk, kulde og skimmelsvamp er velkendte problemer i ældre boliger, er problemet ofte omvendt for nyere boliger, der bliver for varme og indelukkede.

Men disse problemer skulle være ryddet af vejen i byggeprojektet Kronen i Ørestaden, vor en lang række tiltag skal sikre et godt indeklima.

Blandt dem er en glasvæg mellem køkkenet og stuen samt en emhætte, der automatisk starter, når man tænder for ovnen eller kogepladerne.

Boligerne er ligeledes udstyret med pollenfiltre og sensorer, der aktiverer ventilationen, hvis luftkvaliteten forringes til et vist niveau. Køkkenerne er desuden indrettet med højeffektive emhætter og glasvægge, der forhindrer, at skadelige partikler fra madlavningen spreder sig til resten af boligen.

Kronen er en del af UN17 Village-byggeriet, der ifølge investment devolper Nicole van der Star fra Nrep, hele tiden været et åbent laboratorium for nye idéer og teknologier, der skal skabe og udbrede fremtidens bæredygtige byggeløsninger.

“Men det er fantastisk at se at mange af de ting, vi prøver af, også bærer frugt," siger hun.

For at en bygning kan blive WELL-certificeret skal den leve op til ca. 40 nødvendige krav til bl.a. luft- og vandkvalitet, dagslys og akustik. Derudover kan den optjene point indenfor ca. 60 kriterier, der placerer den på enten bronze-, sølv-, guld- eller platin-niveau. Kriterierne går primært på boligernes indeklima, men andre sundhedsaspekter har også betydning, såsom nærhed til naturområder og mulighed for at indgå i fællesskaber.

Kronen består af 80 såkaldte sundhedsboliger med 1-5 værelser. Beboerne har adgang til en stor, fælles tagterrasse med væksthus samt værksted og forsamlingshus. Kronen er en del af byggeriet UN17 Village, der som det første byggeri i Danmark er opført med udgangspunkt i FN's 17 Verdensmål. Projektet består af fem bygninger og vil huse 1.100 beboere fordelt på 535 boliger, når det står færdigt senere i år. De første beboere flyttede ind sidste år. Byggeriet er tegnet af Sweco Architects og opført af CG Jensen og Artelia for ejendomskoncernen Nrep.

-emte

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

16.04.2024Installator.dk

Fejlinstallationer kan give alvorlige skader

16.04.2024Installator.dk

Private svigter varmepumperne: ”Jeg synes, jeg klarer mig godt, men jeg kæmper også hele tiden”

10.04.2024Geovent

Sponseret

Vi byder Markus Dangel velkommen til Geovent

09.04.2024Installator.dk

Daikin opkøber dansk distributør af varmepumper og klima-anlæg

08.04.2024Geovent

Sponseret

Case story: Forbedret arbejdsmiljø med Geovents gennemtænkte løsninger

05.04.2024Genvex

Sponseret

Combi 185 gjorde pensionistlivet en del lettere for Asger og Jytte

05.04.2024Geovent

Sponseret

Ventilationsaggregat til tagmontering

27.03.2024Genvex

Sponseret

Fire fordele ved at vælge en ventilationsvarmepumpe

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Mercantec

Undervisere søges til ventilation og damp

Leder du efter nye udfordringer og fantastiske kolleger – og har du lyst til at blive en del af Mercantecs nye, samlede VVS-, klima- og damp-team?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

16.04.2024

ELTRONIC A/S

Project Delivery Manager til montage og idriftsættelse af Automationsprojekter

I Eltronic A/S er vi i front inden for udviklingsprojekter med komplekse automationsløsninger til vores kunder inden for fødevare-, life science og fremstillingsindustrien. Til vores team, søger vi nu en erfaren Project Delivery Manager, som vil stå i spidsen for effektivt at bringe vores automationsprojekter i mål.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

18.04.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en tekniker med interesse for automation

Er du teknisk dygtig og motiveres af en alsidig hverdag? Har du erfaring med PLC, robotteknologi eller interesse for automation? Og vil du være med til at sikre den daglige drift og optimere vores automatiske produktionslinjer. Så søger vi lige nu en engageret tekniker til METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle