Gigantisk fagmesse for lys og bygnings-service teknologi åbner i Frankfurt

Light+Building er navnet på den enorme messe, der slår dørene op i hallerne i Frankfurt fra den 3. til den 8. marts. Messen er det internationale mødested for producenter inden for belysning, elektroteknik, bolig- og bygningsautomation og connected sikkerhedsteknologi. Også flere danske virksomheder er på plads.

Aura er en af de 16 danske virksomheder, der er repræsenteret på messen i Frankfurt i starten af marts.. Foto: Aura

Det er den første rigtige messe med covid-19 epidemien og alle sejl er sat til for at give både udstillere og besøgende mulighed for at dykke ned i alle aspekter af lys-løsninger, automatisering og bygnings-serviceteknologi.

Fokus er ifølge messen på bæredygtig, sikker og komfortabel brug af boliger og bygninger.

Og messen vil give de besøgende mulighed for at på et sted at udforske alle aspekter omkring belysningstrends, elektrificering af boliger og bygninger og connected services i alle afskygninger.

Der ventes mere end 2.000 udstillere, der vil fylde mere end ti haller i det enorme messeområde i Frankfurt og formentlig omkring 250.000 besøgende.

”Vi har koncentreret belysningen omkring foyeren og hallerne 3 til 6 med udlagt gangarealer, der giver den mest optimale rute gennem hallerne. Selvfølgelig er messen også opdelt i underafsnit afhængigt af funktion og udstillerlande, men layout af hallerne skulle være logisk og let at forholde sig til. Men med over 2.000 udstillere er en vis form for planlægning altid en god idé, før man kommer frem til messen, og vi gør selvfølgelig vores bedste for at lette opgaven for både udstillere og besøgende,” sagde Dominique Ewert, der er marketingdirektør for Messe Frankfurt, ved et formøde om den kommende messe til magasinet El+Energi.

Temaer går i dybden

En række temaer på messen går dybere ned i emner som bæredygtighed, connectivity og lysets indvirkning på arbejdssituationer, hvad enten det er på kontoret eller derhjemme.

Bæredygtighed-temaet kredser om systemer og tilgange, der bidrager til at gøre byggesektoren mere økonomisk og miljømæssigt levedygtig gennem brug af integration og lagring af grøn energi og en effektiv energistyring. Men temaet handler også om, hvordan bæredygtighed spiller en vigtig rolle i både de anvendte materialer og fremstillingsprocessen.

Connectivity-temaet bidrager også til en effektiv udnyttelse af ressourcerne. Elektrificering og digitalisering er således grundlaget for en vellykket sammenkobling af de forskellige discipliner i det smarte hjem og den smarte bygning og begynder i en bygnings produktlivscyklus på planlægningsstadiet ved hjælp af BIM - Building Information Modeling.

BIM er en proces, hvor der skabes en digital model af en bygning, der kan indeholde alt fra bygningsdele til elektriske diagrammer, rørsystemer og automatisering. Modellen fodres med data fra de enkelte komponenter, som efterfølgende kan bruges til beregninger af bl.a. forbrug, CO2-udledning, lys m.v.

I hvilket omfang planlæggere, ingeniører og arkitekter allerede bruger BIM varierer meget fra land til land. I Tyskland er brugen af BIM obligatorisk ved tildeling af kontrakter fra offentlige myndigheder, mens Finland anses for at være langt fremme på området.

“Vores regering har netop vedtaget en ny lov, der kræver brug af BIM-design i næsten alle bygningsdesign. Du skal oprette BIM-modeller for at få byggetilladelserne,” siger Mikko Raikaa, ingeniør og ekspert på området i Finland.

’Work + Living’-temaet på messen omhandler de skiftende krav til mobilitet i forhold til bopæl og arbejder, samt produktions- og salgsarealer og den urbane kontekst. Uanset om om arbejdspladsen er derhjemme eller i en kontorbygning  skal morgendagens smarte hjem og de smarte bygninger være planlagt til at gøre begge dele muligt. Der er i temaet særligt fokus på emnet lys og belysning i alle dets facetter. 

“Her kombineres innovativ teknologi med trendsættende design for mere komfort. Trends i alle deres aspekter spiller en vigtig rolle her. De påvirker designet af armaturer og designelementer i bygninger,” skriver Light+Building om dette tema.

De danske virksomheder på messen:

I hal 3.1 – under design belysning – afholder Dansk Industri

 en dansk fællesstand. (stand 3.1,E81)

De danske deltagere er:

 • Anour ApS
 • Antidark ApS
 • Ebb & Flow ApS
 • Ingemann Components A/S
 • Inter Primo A/S
 • Light Point A/S
 • Ljusdesign
 • Loom-Design A/S
 • Neocortec A/S
 • New Works ApS
 • Nordic Power Converters ApS
 • Nordlux A/S
 • Nuura
 • SGM Light
 • Thorup Copenhagen Holding ApS
 • Viso Systems ApS

Foto: Messe Frankfurt

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

18.04.2024Installator.dk

DM i Skills tiltrækker sig særlig opmærksomhed

18.04.2024Installator.dk

Energinet foreslår større indkøb af reserver

09.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Motorstartere: Selv en lille ændring kan have stor betydning

22.03.2024ABB A/S

Sponseret

Mød ABB på EL & TEKNIK '24

20.03.2024Installator.dk

Ny formand for KNX National Group Denmark

28.02.2024RIB Software

Sponseret

WEBINAR: Bæredygtighed i byggeriet og vigtigheden af dokumentation

20.02.2024Installator.dk

Gigantisk fagmesse for lys og bygnings-service teknologi åbner i Frankfurt

14.02.2024RIB Software

Sponseret

Se vores nye webinarer for 2024 her!

Jobmarked

Se alle

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle