Grossist værdsætter forskellighed hos de ansatte

Stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller arbejder aktivt på at øge mangfoldigheden bredt blandt virksomhedens ansatte.

Da Lemvigh-Müller underskrev Dansk Industris Diversity Pledge, nedsatte virksomheden samtidig en arbejdsgruppe på tværs af køn, alder, anciennitet og Lemvigh-Müllers mange afdelinger. Arbejdsgruppen skal sikre, at der bliver skabt mål, handlingsplaner og fremdrift for virksomhedens mangfoldighedsarbejde. Foto: Lemvigh-Müller..

”Lemvigh-Müller er forretningspartner for mere end 20.000 virksomheder, som dækker over en mangfoldig skare af målgrupper og mennesker med forskellige behov. Det kræver tilsvarende, at vi har forskellige medarbejdere som matcher vores kunders behov. Derfor arbejder vi på at øge mangfoldigheden, for eksempel når det kommer til kompetencer, meninger, måder at arbejde på - og også køn, alder og baggrunde”. Sådan lyder det fra Christian Søgaard-Christensen, der er CFO i den 176-årige stål- og teknikgrossist Lemvigh-Müller.

De senere år har Lemvigh-Müller derfor taget en række initiativer for at øge mangfoldigheden i organisationen. Et velfungerende elevprogram, som nu inkluderer 62 elever, samt et helt nyt graduate-program sigter efter at udligne tyngden i ancienniteten. I sommer underskrev virksomheden Dansk Industris Diversity Pledge, som har til formål at skabe større kønsbalance i erhvervslivet, og nu er sidste hånd ved at blive lagt på en helt ny diversitetspolitik.

Trawler talenter med bredere net
Konkret opfordrer Lemvigh-Müller nu i sine stillingsopslag til, at ansøgere ikke sender billeder af sig selv eller deler informationer om alder og andre personlige karakteristika udover faglige kvalifikationer. For på den måde mindskes risikoen for bias i rekrutteringsprocessen.

Lemvigh-Müller har overvejet sprog, billeder og emner i rekrutteringen af elever til virksomheden for at kunne tiltrække kandidater af alle baggrunde. Når en ledig stilling skal besættes på et af virksomhedens kontorer, lægger rekrutteringspartnerne sig desuden i selen for at præsentere den ansættende leder for en kandidat af hvert køn - og præsenteres en yngre kandidat, arbejder de målrettet på at invitere en mere erfaren ansøger til samtale også.

Læs også: Månedens udfordring: Mangel på arbejdskraft kræver tæt daglig ledelsesopfølgning

”Der er mangel på arbejdskraft og rift om de dygtige kandidater i dag. Så vi skal brede nettet ud for at fange og få alle talenter i spil, så vi fortsat kan sikre Lemvigh-Müller de bedste medarbejdere”, forklarer Talent Attraction Partner i Lemvigh-Müller, Louise Pagaard Jensen.

Arbejdsgruppe skal sikre mål og fremdrift
Da Lemvigh-Müller underskrev Dansk Industris Diversity Pledge, nedsatte virksomheden samtidig en arbejdsgruppe på tværs af køn, alder, anciennitet og Lemvigh-Müllers mange afdelinger. Arbejdsgruppen skal sikre, at der bliver skabt mål, handlingsplaner og fremdrift for virksomhedens mangfoldighedsarbejde og har som første indsats etableret en baseline, der skal pege vejen for det fremtidige arbejde.

I spidsen for arbejdsgruppen står Maria Steen Nørgaard, Lemvigh-Müllers salgsdirektør for Bygge og Anlæg i firmaets ståldivision. Maria siger:

”Vi er kommet godt i gang med konkrete tiltag for at øge mangfoldigheden i Lemvigh-Müller. Blandt andet på rekrutteringsområdet er vi nået langt på kort tid. Men det lange seje træk er naturligvis at forandre kultur og tradition. For eksempel er der ikke noget fysisk, der forhindrer kvinder i at arbejde på stållageret i Randers, da man i dag bruger kraner og diverse hjælpemidler til tunge løft mm, men pt. er der kun to kvinder ansat. Vi har også eksempler på det modsatte, og det er ikke optimalt. Mennesker med forskellige baggrunde bringer forskellige styrker til en organisation, og i Lemvigh-Müller har vi brug for dem alle”.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

17.06.2024Installator.dk

Høje danske lønstigninger kan presse konkurrenceevnen

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

13.06.2024Installator.dk

Trusselsniveauet hæves for gas- og elsektoren

12.06.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

12.06.2024Installator.dk

Tekniq klar med omfattende program på Folkemødet

12.06.2024Installator.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
L-AUS ajour - Greve

Hold din viden om L-AUS ajour - hvert år

Dato

27.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

13.08.2024

Tid

09:00