Klimamilliarder skaber 3.000 grønne arbejdspladser

Regeringen og KL er blevet enige om en massiv investering på 2,5 milliarder kroner i kloaker, veje og bassiner for at gøre Danmark klar til fremtidens klima med monsterregn og skybrud. Investeringerne i klimatilpasning vil skabe op imod 3.000 nye job.

"Nu kan der bygges. Med aftalen om klimatilpasningsmilliarderne skaber regeringen op til 3.000 nye grønne job," siger miljøminister Ida Auken..

Aftalen om næste års økonomiske ramme for landets kommuner gavner i høj grad klimasikringen. Kommunerne får nemlig mulighed for at investere 2,5 milliarder kroner i klimatilpasning med særligt fokus på at forebygge oversvømmelser. Investeringerne kan skabe op til 3.000 nye job, og det kommer til at betyde bedre kloaker, nye veje og flere bassiner til at klare store regnskyl.

”Denne regering tager klimaforandringerne alvorligt. Det er billigere at forberede Danmark på fremtidens vejr end at rydde op efter det ene skybrud efter det andet,” siger Ida Auken i en pressemeddelelse.

Ifølge miljøministeren er aftalen et skridt på vejen mod en grøn økonomi, som er en prioritet for regeringen:

”Vi skaber job i en tid med arbejdsløshed, vi løser en klimaudfordring, og vi udvikler teknologier, som kan eksporteres til hele verden. Det er grøn omstilling.”

Læs også: Nye Regler kan give boom i byggebranchen

Det her er en investering og klimasikring, som rækker mange år ud i fremtiden, understreger KL-formand Erik Nielsen (S), der kalder aftalen en sejr for både klokkefrøen og kommunerne..

Løft til klimasikring
På miljø og naturområdet har KL fået et gennembrud understreger KL’s formand Erik Nielsen. Aftalen sikrer 106 millioner kroner årligt til kommunernes vand- og naturindsatser frem mod 2015, så kommunerne bliver kompenseret for de opgaver, der er forbundet med at implementere Natura2000-planerne og EU’s vandrammedirektiv.

”Kommunerne kan nu gå i gang med at bygge ”vandveje” med høje kantstene, som kan aflede vandet ved skybrud og sænke pladser og stier, så de får funktion af reservoirer i tilfælde af store regnmængder. Det her er en investering og klimasikring, som rækker mange år ud i fremtiden,” siger Erik Nielsen og fortsætter:

”Regeringen har indset, at det er en massiv opgave for kommunerne at virkeliggøre de statslige vand- og naturplaner. Så det glæder mig, at der nu er sat penge af til en reel naturgenopretningsindsats. På den måde kan vi sikre naturbeskyttelsen. Det bliver frøerne og planterne taknemmelige for, og samtidigt får vi også mulighed for at fastholde indsatsen for den borgernære natur, som fx vandrestier og friluftsliv, som en masse borgere har glæde af.”

-LRI

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Elcor slutter sig til tic elkas/Eegholm-gruppen

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Ny Group CEO for tic elkas/Eegholm-gruppen

31.05.2024Installator.dk

Stark har succes med udlejning af fuldt udrustede varebiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning