Lyspris til spektakulært projekt på Lynetten

Lynettefællesskabet fik i aftes overrakt Den Danske Lyspris 2012 for sin belysning af det nye slamforbrændingsanlæg på renseanlæg Lynetten. Bygningen er et eksempel på, hvordan lysdesign kan forvandle et industrianlæg til et smukt vartegn ved indsejlingen til Københavns Havn, mener priskommiteen.

Den Danske Lyspris er gået til Lynettefællesskabets spektakulære nybygning i Københavns Havn..

Lynettefællesskabets ovnbygning fra 2011, som er verdens mest energieffektive slamforbrændingsanlæg, kan nu også smykke sig med Den Danske Lyspris, som hvert år uddeles til et innovativt, veldesignet og smukt udført belysningsanlæg. Creo Arkitekter har tegnet bygningen, mens Rambøll Lys har været lysdesignere på projektet.

Fakta om Lynettefællesskabet

  • Lynettefællesskabet er Danmarks største miljøvirksomhed inden for spildevandsrensning og renser spildevand fra borgere og virksomheder i Lynettefællesskabets ejerkommuner – svarende til forureningen fra 1,1 millioner mennesker.
  • Det sker på Lynettefællesskabets to renseanlæg, Lynetten og Damhusåen.
  • Lynettefællesskabet er ejet otte kommuner: Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre, København, Lyngby-Taarbæk og Rødovre kommuner.

”Vi er meget glade for at have fået Den Danske Lyspris 2012. Det er en blåstempling af vores ambition om at bygge et flot vartegn for Københavns Havn, hvor effektbelysningen tilføjer en ekstra dimension til det arkitektoniske udtryk” siger Torben Knudsen, direktør i Lynettefællesskabet”.

Dorte Gram, juryformand og arkitekt i Dansk Center for Lys, siger i en pressemeddelelse om vinderen:
”Belysningen af de tre farvede siloer bag glasfacaden og af skorstenen fremstår som en grafisk og meget præcis billedlig komposition. Lyssætningen af bygningen er et godt eksempel på, hvordan der med få midler og et lavt energiforbrug kan skabes smukke og gode oplevelser ved hjælp af lys, som gør en positiv forskel for oplevelsen af byer og bygninger efter mørkets frembrud.”

Effektbelysning
Direktør i Dansk Center for Lys Anne Bay uddelte prisen og sagde i den anledning: 
”Der skal både være plads til lyset og til mørket. Det varme glødende lys, der strømmer ud fra silobygningen på Lynetten, er et raffineret indslag i havnefrontens mørke silhuet. Lysniveauet er ikke vanvittigt højt, men på grund af det omkringliggende mørke bliver effekten desto større. Der er ikke brugt farvet lys. Det er det hvide lys på de farvede siloer, som skaber effekten. Det virker meget raffineret og overbevisende.” 

Blandt de nominerede projekter til Lysprisen var Ørestad skole og bibliotek, Gl. Holte kirke, Løberuten Liv & Lys i Søndermarken på Frederiksberg og Overdækningen af runestenene i Jelling.

Læs også installator.dk's omtale af det nye anlæg, da det blev indviet i 2011.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

28.06.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Unikke resultater skab med LED lysskinner til Troldtekt

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle