Neuco IP: Netværk er fremtidens kommunikationsbus

Spørger man forretningsudvikler hos Neuco IP, er han ikke i tvivl om, hvilken vej virksomheden skal bevæge sig for at få del i et stadigt voksende marked. Han har også et godt bud på, hvad det kræver internt.

Netværksløsninger designes af teknikere, der kræver en særlig håndtering af virksomhedsledere, da de ofte lever i deres egen kreative verden langt fra traditionelle håndværkere. Foto: Neuco IP.

Et af fremtidens forretningsområder er kommunikation, og hos installationsvirksomheden Neuco IP, der har specialiseret sig i netværk, er forretningsudvikler Lars Mejlby heller ikke i tvivl om, hvilken form det vil få.

”Det kan siges meget, meget kort. Vi mener, at netværk – IP-løsninger – er fremtidens kommunikationsbus. Det er et standardnetværk, som, vi tror, vil komme til at dominere i fremtiden. Det kan bruges til at styre hele tekniknetværket, altså samtlige tekniske installationer i bygninger,” fortæller forretningsudvikleren med stor overbevisning:

”Man kan simpelthen styre alt: videoovervågning, adgangskontrol, lys, varme, ventilation og al form for kommunikation i en virksomhed. Og det skal naturligvis fungere via trådløst netværk, når vi taler om fremtidens kommunikationsplatform – men foreløbig trækker vi også nogle kabler.”

Det er, hvad Neuco IP satser på nu og i fremtiden. ”Vi leverer hele pakken – på nær servere til kommunikationsløsninger – lige fra kabler og routere over projektering til dagligt vedligehold og service.”

Han læner sig frem og siger så med en alvorlig mine: ”Læg mærke til det sidste ord – service. Det er et nøgleord her hos os. Det er blandt andet det, som en virksomhed af vores størrelse med 12 teknikere skal leve af. Ser man på omsætningen, gør vi det også!”

Læs også: Service og tillid afgør succesen

Han skifter stilling – lægger benene over kors og siger så med et skævt smil: ”Vi har i øvrigt en målsætning om at være Sjællandsmestre i service.” Neuco IP opererer kun på Sjælland.

"Netværksløsninger er et hastigt voksende, lukrativt marked, men det kræver den rigtige virksomhedskultur at begå sig på dette marked," siger forretningsudvikler Lars Mejlby, Neuco IP. Foto: Neuco IP..

Uddannelse og udvikling
Al teknik smelter sammen, hvilket øger kravet til gode teknikere inden for kommunikationsområdet. Teknikerne skal ifølge forretningsudvikleren være servicemindede, fleksible og omstillingsparate.

”Det skal de være, fordi udviklingen på dette marked går så hurtigt, at der konstant er nye produkter på markedet. Det nytter ikke at hænge fast i gamle løsninger. Teknikerne skal være videbegærlige – de skal suge viden til sig. Vi har på den ene side behov for specialister på hver deres område, men de skal på den anden side også kunne hjælpe hinanden med at udvikle de rigtige løsninger til kunden og meget vigtigt: de skal SØGE hjælp hos hinanden,” understreger Lars Mejlby og sætter et prædikat på teknikerne: ”De er – sagt i den bedste mening – nørder. Det har den naturlige fordel, at de er supergode til deres arbejde, omvendt er de – pænt sagt – ikke specielt salgsmindede. Her ligger der en stor udfordring, for de er ude hos kunden og skal kunne se løsningerne fremadrettet og dermed være med til at skabe mersalget.”

Hvad angår uddannelse af teknikerne er det ifølge Lars Mejlby helt afgørende for den samlede tekniske kompetence, at teknikerne hele tiden bliver efteruddannet. Derfor er der lagt en uddannelsesplan for hver enkelt.

”Det er dyrt, men vi er klar til denne nødvendige investering. På den anden side forventer vi så også en vis loyalitet fra deres side, understreger han med et nik,” siger han.

Neuco IP lægger vægt på medarbejderpleje. Det er en integreret del af virksomhedens image.

”Vores teknikere er ikke en homogen gruppe mennesker, derfor skal vi håndtere dem forskelligt, for at behandle dem ens (!) Det kan være elektrikere, der har videreuddannet sig, men typisk er det på en eller anden måde edb-freaks, der bestemt arbejder anderledes end traditionelle ansatte i de tekniske fag. Vi kalder dem populært for coladrengene, men tag ikke fejl, de kan noget, så det er på ingen måde ringeagtende ment. Når jeg siger, at de arbejder anderledes, hænger det sammen med, at de kan bruge lang tid på at finde præcis den rigtige løsning, ligesom de ofte har andre arbejdstider end vanlige elektrikere, der møder kokken syv. Den forskellighed skal der være plads til, for det er netop disse personer, man ønsker at tilknytte sin virksomhed, for de kan se mulighederne og er åbne over for det sidste nye. Som leder af en virksomhed eller en afdeling med den slags programmører/teknikere skal man således være mentalt indstillet på, at de opfører sig anderledes end traditionelle håndværkere, og her ligger der efter min vurdering en stor udfordring – specielt hvis man også har almindelige elektrikere ansat, for det kan være svært for dem at forstå, at man ikke begynder klokken syv og går hjem planmæssigt,” siger Lars Mejlby, der tydeligt taler af egen erfaring, men som også kender behovet for og kampen om at tiltrække de rigtige folk.     

Fremtiden
Han forsøger at skue lidt ud i fremtiden i forhold til, hvordan markedet vil se ud i denne branche.

Om Neuco IP

  • Neuco IP leverer kommunikationsløsninger.
  • Med kommunikation og overvågning som fællesnævner, spænder opgaverne over IP-telefoni, IP-datatrafik på kobber, fiber og wireless til forskellige synkrone/asynkrone kommunikations-protokoller.

”Jeg tror,  vi vil se tre grupper: De meget store systemhuse, derunder en gruppe af mindre virksomheder som os, der går bredt ud i samarbejde og netværk med andre leverandører/installatører, og endelig en underskov af små virksomheder – forsyningsvirksomheder, der både kan løse mindre opgaver selv og være underleverandør til de øvrige.”

Han tror, at vi vil se forskellige former for strategiske partnerskaber på tværs af faggrænser. Det er i hvert fald en vej, Neuco IP selv vil gå i kampen om markedsandele.

”Vi vil have sjælen med og kunne levere de individuelt designede løsninger, som kunderne efterspørger. En del af vores filosofi er også, at vores produkter skal kunne serviceres af andre. Kunderne skal ikke være bundet op på særlige aftaler og systemer. Det er allerede et enormt marked, der kun vil blive større. Men det stiller samtidig store krav til dem, der vil være med. Man skal gå helhjertet ind i det, og opgaverne skal være der, for ellers siver teknikerne hen til konkurrenterne, der har opgaverne,” slutter Lars Mejlby, der efter en lang dag kan slukke den trådløse pc. Kontoret forlader han uden videre. Den interne IP-løsning, der også fungerer som et udstillingsvindue, styrer resten.

wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

27.02.2024Installator.dk

Kampagne skal få flere seniorer til at fortsætte på arbejdsmarkedet

27.02.2024Installator.dk

Rådet for Godt Indeklima: Behov for grænse for brændeovnes indeklimaforurening

27.02.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Datastik: vælg et specifikt stik til en specifik applikation

23.02.2024Installator.dk

Overraskende nyt samarbejde mellem ladeoperatører

23.02.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian får ny visuel identitet

22.02.2024Installator.dk

Stor el-installationsvirksomhed truet af konkurs

22.02.2024NKT (Denmark) A/S

Sponseret

Der er stadig tilbud på din NKT favoritter

22.02.2024Alcadon ApS

Sponseret

Mød Alcadon ApS på EL & TEKNIK-messen i Odense 14.-16. maj 2024

Jobmarked

Se alle

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand Business College

Faglærer til forsyningsoperatør-uddannelsen på ZBC Slagelse

Vil du være med til at få uddannelsen til forsyningsoperatør på Sjælland godt fra start?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

29.02.2024

Syddansk Erhvervsskole

Faglærer til elektrikeruddannelsen – hovedforløb og hvidevarer

Har du lyst til en ny rejse i dit arbejdsliv med udgangspunkt i din baggrund som elektriker? Så vil vi meget gerne i dialog med dig om muligheden for at blive faglærer på Syddansk Erhvervsskole.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

02.03.2024

Neotherm A/S

Er du vores nye ”Tekniske medarbejder”?

Neotherm A/S er en seriøs leverandør og sparringspartner for vores kunder indenfor VVS-branchen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dansk Standard
Kursus
Endagskursus: Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

På dette kursus bliver du introduceret for de grundlæggende principper inden for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg og du får overblik over kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

28.02.2024

Sted

København, Nordhavn